RSS Feed

Király Gábor: Dibusz és Kovácsik top-kapusok

24.hu - 2020. 05. 23. 9:08:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Király Gábor: Dibusz és Kovácsik top-kapusok

A magyar labdarúgással foglalkozó HungarianFootball.com podcastjének vendége volt a 108-szoros válogatott futballista, Király Gábor. A 2019 nyarán visszavonuló kapus a beszélgetés során elárulta, azért van több minőségi kapusa a magyaroknak, mint mezőnyjátékosa, mert egyéni edzéseket végeznek, így sokkal személyre szabottabb képzés jár ennek a posztnak.

 Király Gábor szerint Gulácsi Péternél nincs jobb kapus jelenleg Magyarországon.
Legutóbbi talán a legérdekesebb megjegyzés abból a szempontból, hogy nagyon jó véleménnyel van Király két másik kapusról is: Dibusz Dénesről és Kovácsik Ádámról.

Remek helyzetben vagyunk, mert a Ferencváros kapusa és a Videoton kapusa is a válogatottban van. Mindkettejükben megvan a minőség, hogy külföldön egy topligában is megállja a helyét. Néha viszont nem az a kérdés, képes-e rá, hanem az, hogy akarja-e. Szeretne külföldön tapasztalatot szerezni és kihívások elé állni, vagy inkább itthon akar maradni és minden évben a legjobbak közé kerülni, a válogatottban szerepelni? Ezt mindenki maga dönti el. Számomra mindig az volt a kérdés, hogyan tanulhatnék a legtöbbet, hogyan fejlődhetek– mondta az adásban Király Gábor.
Dibusz Dénes egyébként éppen május hetedikén hosszabbított a Ferencvárossal, így alighanem ő már meghozta ezt a döntését.

Fotó: -a-
Lap tetejére