RSS Feed

Berlin: 1,8 literes BMW Cruiser

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 05. 23. 16:33:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

         Berlin: 1,8 literes BMW Cruiser

A német főváros gazdasági életének fontos szereplője a spandaui motorkerékpár gyár. Az üzem legújabb terméke a BMW R 18-as modell, melyet egy 1936-os legenda, az R 5-ös széria ihletett meg. A retrodizájnerek szép munkát végeztek! Nyáron már felbukkanhatnak Európa útjain a klassz Cruiserek.

A kéthengeres, négyütemű, boxermotoros novum típusjelzése az 1,8 literes erőforrásra utal. Már maga az 1.800 cm³ -es térfogat is arról árulkodik, hogy a német kontruktőrök egy különleges géppel akarják meghódítani a pénzes vevőket. Mert aki a bő 90 lovas új BMW-t választja, az beülhetne a nyolcadik generációs VW Golfba, avagy az aktuális Opel Astrába is. A 23 ezer euró körüli alapár persze nem riszatja el azokat a bőrdzsekis nőket, férfiakat, akik hasonló karakterű Harley-Davidsonnal, netán Triuphfal suhannak jelenleg.

A 60-as években, a fal megépülése után Nyugat-Berlinben megnyílt BMW Motorradwerk – koronavírus mentes időkben – közel 2 ezer foglalkoztatottnak ad munkát és seregnyi ipari tanulója is van a spandaui korszerű üzemnek. A Spreehez látogató turisták (előzetes bejelentkezés alapján) meg is tekinthetik a híres ipari központot. Érdemes!


Fotó: -a-
Lap tetejére