RSS Feed

Lang Ádám hazatér

NS - 2020. 05. 18. 16:11:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lang Ádám hazatér

Mivel az egészségügyi helyzet lehetetlenné tette a folytatást, a Ciprusi Labdarúgó-szövetség pénteken bejelentette az idény lezárását. A Lang Ádámot is alkalmazó Omonia Nicosia az első helyről várta volna a folytatást, így a csapat indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében – ám jelen állás szerint nem hirdetnek bajnokot az idény végén.

„Kettős érzések kavarognak bennem – mondta lapunknak a 27 esztendős hátvéd. – Annak örülök, hogy az utóbbi hetek bizonytalansága után végre megszületett a döntés. Több információ és pletyka is keringett az esetleges folytatásról, de inkább arról szóltak a hírek, hogy vélhetően befejezettnek nyilvánítják az idényt, úgyhogy nem ért váratlanul a pénteki bejelentés. Ami a döntést illeti, nyilván vádolhatnak elfogultsággal, de ha az eddig lejátszott fordulókat nézem, szerintem a miénk volt a legerősebb csapat az országban, és bizonyára megnyerjük a bajnokságot. Nyilván játszottunk volna nehéz és kiélezett meccseket a folytatásban, de megtartottuk volna az első helyet. Sajnálom, hogy nem folytatjuk, alighanem a velünk azonos pontszámmal álló Anorthoszisz is szívesen folytatta volna, de el kell fogadnunk a döntést. Így most elúszott az esélye, hogy ciprusi bajnok legyek, de bízom benne, hogy a következő idényben már semmi sem jön közbe. Nyilván más lenne a helyzet, ha a Liverpoolhoz hasonlóan mi is utcahosszal vezettük volna a bajnokságot, de mivel azonos pontszámmal álltunk, úgy érezték igazságosnak, ha nem hirdetnek bajnokot.”

A bajnokságban kétszer találkozott az első két helyezett, Lang Ádám csapata négy pontot szerzett azokon a találkozókon, és mivel a ciprusi bajnokságban azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, a magyar védő együttese indulhat a BL következő kiírásának selejtezőjében (a Szalai Attilát foglalkoztató Apollon az Európa-liga selejtezőjében szerepelhet).

„Lehet, hogy a vetélytársnál igazságtalannak érzik a döntést, de a két meccs alapján mi voltunk a jobb csapat, úgyhogy nem érdemtelenül készülhetünk a BL-selejtezőre – folytatta a 30-szoros válogatott futballista. – Örülök, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban próbálhatunk a főtáblára kerülni, az esélyt már nem vehetik el tőlünk, de egyelőre távolinak tűnnek a meccsek. Optimális esetben is három hónap múlva kezdődhet a selejtező, de sebaj, legalább lesz időnk felkészülni.”

A pénteki döntés után a klubnál az idény összegzését követően elbúcsúztak a labdarúgóktól, akiknek jelen állás szerint július elején kell visszatérniük a csapathoz, feltéve, ha a következő idény a tervnek megfelelően augusztus 23-án elrajtolhat. Hamarosan a védő is Magyarország felé veszi az irányt, a szabadság legfeljebb akkor rövidülhet le, ha a Bajnokok Ligája következő kiírásának selejtezője már augusztus elején elkezdődik.

A következő idényben egyébként kevesebb bajnoki vár majd a csapatokra, a mostani bajnokság végén ugyanis kiesőt sem hirdettek, inkább a tizenkét csapatos mezőnyt duzzasztották tizennégyesre. Ez azt jelenti, hogy a következő bajnokságban nem lesz rájátszás, így harminckét meccs helyett huszonhatot játszanak majd az együttesek.

Fotó: -a-
Lap tetejére