RSS Feed

Vírusról és távolságtartásról gyereknyelven

Borsos Roland - 2020. 05. 17. 17:08:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vírusról és távolságtartásról gyereknyelven

Miért fontos „elefántnyi” távolságot tartani másokkal? Hogyan kell helyesen kezet mosni, és miért nem lehet most játszótérre menni? Óvodásoknak és szüleiknek szóló ismeretterjesztő könyvet jelentetett meg a koronavírusról a Scolar Kiadó.

Hanna és az elefántnyi távolság - A koronavírusról kicsiknek címmel a koronavírus-járvány időszakának nehézségeit, a helyes viselkedés és kapcsolattartás kérdéseit járja körül a Scolar Kiadó most megjelent gyerekkönyve. A 24 oldalas lapozó a gyerekek nyelvén magyarázza el a betegséget okozó vírus terjedésének lényegét, valamint játékosan vezeti fel, miért fontos „elefántnyi” távolságot tartani másokkal, miért és hogyan kell kezet mosni, miért nem lehet óvodába és játszótérre menni, miért nem lehet most a nagyszüleikkel találkozni vagy zsúrokat rendezni. A lapozóból emellett ötleteket is meríthetnek az óvodások és szüleik, hogy milyen más izgalmas dolgokat lehet csinálni otthon, például erkélypikniket rendezni a testvérekkel és a szülőkkel.   


A 25 éves Scolar Kiadó bő két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az ismeretterjesztő gyerekkönyvek kiadásának területén. A kiadó gondozásában jelennek meg a mára kiemelkedően népszerűvé vált Ravensburger gyerekkönyvek, mint a Mit? Miért? Hogyan? sorozat „ablakos” könyvei, a Keress, találj, mesélj böngészők, vagy a történelemtanításban is alkalmazható Idődetektívek sorozat kötetei. A kiadó kínálatában kiemelkedőek a matematika, kémia, biológia vagy éppen a programozás világába bevezető, gazdagon illusztrált, játékos kötetek is. A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések, a kijárási korlátozások kezdete óta igyekszünk hasznos tanácsokkal és könyvekkel ellátni az óvodáskorú gyerekek szüleit. Legújabb kiadványunk, a Hanna és az elefántnyi távolság egy gyermekkézbe illő, elérhető árú, apró lapozó, amely a gyerekek nyelvén magyarázza el a járványhelyzetben alkalmazott óvintézkedések szükségességét. 

Eva Lohmann: Hanna és az elefántnyi távolság - A koronavírusról kicsiknek (Scolar Kiadó, 2020, 120x120 mm, 24 oldal, 999 Ft)


Fotó: Scolar Kiadó
Lap tetejére