RSS Feed

Olaszország - 120 milliárdos veszteség

mti - 2020. 05. 21. 12:23:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Olaszország - 120 milliárdos veszteség

Az olasz Confcommercio kereskedelmi kamara becslése szerint az idén 120 milliárd euró bevételkiesés lehet az olasz turisztikai ágazatban. A turizmusban, vendéglátásban és kiskereskedelemben tevékenykedő 270 ezer vállalatot egzisztenciális veszélybe sodorták a járványvédelmi korlátozások, és ez 420 ezer munkahely elvesztésével járhat. A Confcommercio támogatásért lobbizik emiatt a kormánynál.

    Az olasz kormány a héten mutatja be a koronavírus-járvány februári kitörése óta harmadik gazdaságtámogatási programját a járvány által leginkább érintett ágazatokban, a turizmusban, vendéglátásban, mezőgazdaságban és a kulturális szolgáltatásokban okozott károk enyhítésére.
    Az 55 milliárd eurós csomag egyebek között családonként 400-800 eurós "szükségállapoti jövedelemkiegészítés" nyújtását is tartalmazza. A részmunkaidős foglalkoztatást és a bébiszitterek alkalmazását 1200 eurós keretösszegig támogatná a kormány, a gyermekes családoknak pedig 500 eurós nyaralásra felhasználható vouchert biztosítana.


Fotó: -a-
Lap tetejére