RSS Feed

A korlátozások ellenére jöhet a Brit Nagydíj

M. A. - 2020. 05. 15. 12:48:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A korlátozások ellenére jöhet a Brit Nagydíj

Talán már nem is olyan elképzelhetetlen a Forma-1-es Brit Nagydíj megrendezése júliusban. Legalábbis, úgy tűnik a szigetországban akkor is lesz futam, ha érvényben maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások.

A Sun című brit napilap kormányzati információkra hivatkozva arról írt, hogy az országon belüli utazási tilalom alól bizonyos sportágak résztvevői, így a labdarúgócsapatok és a Forma-1-es istállók mentesülni fognak.

A sportolókat és a stábtagokat ugyanakkor szigorú tesztelési folyamatnak vetik alá, és ha valakinek pozitív lesz a koronavírus tesztje, annak azonnal karanténba kell mennie. A Forma-1 irányítói eközben folyamatosan tárgyalnak a kormánnyal a Brit Nagydíj megrendezésének lehetséges forgatókönyveiről, tehát még semmi nem biztos, de igyekeznek minden lehetőségre felkészülni.

A sportágon belül persze sokan kritizálják, hogy mi szükség van az erőltetésre, sőt, maguk a pilóták sem nagyon tudják, hogy miben is bízzanak. Egy biztos, az idei Forma-1-es szezon márciusban rajtolt volna, ezzel szemben már május van, és még mindig nem kezdődött el.

A silverstone-i versenypálya vezetősége azt már korábban jelezte, hogy csak akkor tudja - zárt kapuk mögött - megrendezni a vb-futamot, ha arra engedélyt kap a kormányzattól.

 


Fotó: Williams Racing
Lap tetejére