RSS Feed

Fegyverkezik a magyar!

Árpási Zoltán - 2020. 04. 26. 8:00:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fegyverkezik a magyar!

Fegyverkezik a magyar! Mind többen vásárolnak nem engedélyköteles fegyvereket, gáz-riasztókat, gumilövedékes puskákat, sőt még számszeríjakat is. Ezeket nem emberi élet kioltására találták ki, de esetenként halálos sérülést is okozhatnak. Egyes üzletek forgalma a korábbi évek ötszörösét is eléri, van, amelyiket szabályosan kifosztották, főleg a gumilövedékes fegyver számít hiánycikknek.

A kisváros szélén két kiskorú gyermekével és feleségével élő ismerős fiatalembernek nem telik fegyverre, ezért redőnyöket rendelt az ablakokra. Drágábbak ugyan, mint a gumilövedékes puska, de nem luxuscikk, s előbb-utóbb úgyis meg kellene csináltatni. Azt mondja, rossz világ jön, a vírus miatt tízezrek veszítik el a munkahelyüket, s arrafelé különben is sok a nélkülöző ember, félő, hogy betörnek. Többségük nem televíziót, DVD-lejátszót vagy mobiltelefont lopna, hanem sonkát, kolbászt, szalonnát, amit a vidéken élők kamrájában jó eséllyel megtalál. Emberünk úgy véli, a redőny megvédi őket, a feszegetésére csak felriadnak, aztán majd lesz valahogy. Van ahol eleve számolnak betörőkkel, s a nyitva hagyott kamrában hagynak egy rúd kolbászt, darab sonkát vagy szalonnát, érje be a tolvaj (az éhező) azzal, s ne kutasson tovább. Ez a káló, vagy a szegényeknek jutatott adomány – mondják.
Alighanem a fegyvereket is ezért vásárolják. Ahol persze a kamrában nem lóg semmilyen húsféleség, ott a pénzre vagy az ékszerekre hajtanak a betörők, amiből lehet venni az éhező családnak ennivalót. Nem gondolom persze, hogy csak éhező emberek törik ránk éjszakánként az ajtót, vagy surrannak be fényes nappal a házunkba. A megélhetési bűnözők „gondoskodnak” arról, hogy soha ne legyen nyugalmunk, de nem kétséges, hogy az éhező emberek is munkába lendülnek. Miként a minap, amikor a rendőrök által elfogott két kiskorú betörő zokogva mondta a zsaruknak: „Éhesek voltunk, csak enni akartunk!”
Magyarországon jelenleg több mint három millióan élnek a létminimum alatt, és 200 ezer gyermek nem jut elegendő élelemhez.   

Fotó: -a-
Lap tetejére