RSS Feed

Sri Lanka-i sportkocsi

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 03. 25. 17:25:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sri Lanka-i sportkocsi

Új „környezetkímélő” sportkocsi mutatkozott volna be a tavasszal a Genfi-tó partján, ám lefújták a bulit! A bő két tonnás Vega EVX típusjelzése arra utal, hogy a lapos kupé nem benzines „oldtimer”! A gyönyörű négykerekű fenevad elektromotorja 300 kilométeres hatótávolságon kényezteti (karcsú) utasait.

A 100-as tempóra 3,2 másodperc alatt gyorsuló – Sri Lankán összeszerelt – modern, két ajtós Vega masina 230 ezer eurós árából persze a topverzióban jó 600 lovas Mercedes GLE Coupéra is lecsaphat 2020-ban a pénzes, sietős vevő. A svájci jármű seregszemlén a környezetvédők azért a szolídabb modelleket preferálják. Ilyen a nyolcadik generációs, vadiúj VW Golf és a komfortosabb Passat. A 2020. március 5. és 15. között elmaradt 90. Geneva International Motor Show standjain ott tündökölt volna az „Év német autójának” választott, négyajtós, elektromos Porsche Taycan éppúgy, mint az említett friss Golf. S annak környezetbarátabb változata, az ID 3-as. Valamint tágas rokona, a - 17 év után modernizált - Caddy, mely a fuvarozók és nagycsaládosok kedvence lehet a jövőben!
A németországi Rostockban április első hosszú hétvégéjén talán megrendezésre kerülő mustra (AutoTrend) a benzines és dízel autók jövőjéről, az alternatív erőforrások térnyeréséről, s a legújabb trendekről is tájékoztat. Már a Dacia is beharangozta elektromos négykerekűjét! De, nagy kérdés lesz a Keleti-tengernél is, hogy milyen divatok érvényesülnek majd Európa szívében? Addig is amíg Németország keleti tájain megkezdődhet 2021-ben a Teslák sorozatgyártása, az utakon már egyre gyakrabban találkozni az importált elektromos limuzinokkal. 


Fotó: -a-
Lap tetejére