RSS Feed

Észtország: sok a ©koda rajongó

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 03. 25. 12:18:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Észtország: sok a ©koda rajongó

Az NSZK-ban és Ausztriában 2020 tavaszán is (hagyományosan) a Volkswagen Golfok csillognak az értékesítési toplista első helyén. Ám a cseheknél a ©koda marad a bajnok. Főleg az aktuális Octaviába habarodtak bele az autósok odahaza.

Sőt Svájctól Észtországig ez a típus a nyerő és a finn, lengyel ©koda szalonok forgalma is jelentős. Angela Merkel birodalmában, valamint Ausztriában, Belgiumban és Norvégiában tavaly is a VW kompakt kedvence volt a legnépszerűbb négykerekű. Ez nem szokatlan, de kicsit meglepő, hiszen karácsony küszöbéig csak a „kifutó”, hetedik generációs „öreg” Golfba ülhettek be boldog gazdáik. Azóta már feltűnt az európai utakon a Volkswagen kedvenc nyolcadik nemzedéke. Sőt, annak sportos GTI/GTE verziója is!

Míg belföldön, a sógoréknál, a belgáknál és a norvégoknál 2020-ban is sztár lesz a wolfsburgi sikertípus, addig horvát és szlovén szomszédaink a Renault Clioért lelkesednek. A hazafias franciáknál is ez a kiskocsi fogyott a legjobban az elmúlt hónapokba. Hasonló a helyzet Hollandiában és Portugáliában is. Ki a pénz-, ki a parkolóplacc hiánnyal hozza összefüggésbe, hogy az EU egyes tájain a 15 ezer euró alatti új verdák a menők. Az NSZK-ban, ahol az átlag vevő már dupla ekkora összeget szán vadiúj négykerekűre, a jól felszerelt Golfokon kívül a rokon Polók és Passatok is szépen hoznak a VW konyhájára.


Fotó: -a-
Lap tetejére