RSS Feed

Nem kell a Subaru és az Alfa Romeo

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 02. 18. 17:44:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nem kell a Subaru és az Alfa Romeo

2020-ban is várhatóan bő 3 millió új gépkocsit helyeznek majd üzembe az NSZK-ban. Jobb hónapokban 300 ezer darabos forgalom is előfordul az EU legnépesebb tagállamának szalonjaiban. Ám a környezetvédőket aggasztja, hogy a tavaly frissen vásárolt autók harmada a SUV kategóriából került ki.

Míg a benzines modellek továbbra is divatosak Angela Merkel birodalmában, a dízeleket már kevésbé kedvelik a németek, s az elektromos/hibrid típusokból sem sok fogyott eddig. A belföldi piac jó 15 százalékát a Volkswagen uralja. A francia kézbe került Opel márkáé az ezüst érem és tartósan dobogós a Mercedes is. 2019-ben 667 ezer új VW-t, s 339 ezer Mercit értékesítettek az NSZK-ban.

BMW-ből, Fordból egyaránt 280 ezer darabot adtak el a kereskedők. Az Audi (267 ezer), az Opel (215 ezer) és a ©koda (208 ezer) is megunhatatlan típusok Európa szívében. A cseh márka mellett a Seat, a Renault és a Hyundai a legtöbbször választott import verda. Érdekes jelenség – érinti a román és a magyar autóipart is – hogy Daciaból (80 ezer) kétszer annyit vettek (főleg kelet-) német kispénzű emberek, mint Suzukiból (40 ezer). Esztergom büszkesége persze még mindig divatosabb a Hondánál és a Subarunál!


Fotó: -a-
Lap tetejére