RSS Feed

Országút címmel új kulturális lap indult

mti - 2020. 02. 14. 18:13:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Országút címmel új kulturális lap indult

Országút címmel új kulturális lap indult a Magyar Szemle Alapítvány kiadásában, Falusi Márton főszerkesztésével.A lap nyomtatásban kéthetente, minden páros pénteken jelenik meg. Az első szám január 31-én, a második február 14-én jelent meg - mondta el Falusi Márton főszerkesztő az újságot bemutató pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.

    A művészet, tudomány és közélet hármassága jelöli ki azokat a tájékozódási irányokat, amelyekre a lap folyamatosan figyel és amelyek irányába tájékozódik - mutatott rá a főszerkesztő.
    A szerkesztőbizottság elnöke Farkas Ádám Kossuth-díjas szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. A szerkesztőbizottságban dolgozik Alexa Károly József Attila-díjas irodalomtörténész; Gazsó L. Ferenc Táncsics-díjas író, újságíró; Kodolányi Gyula József Attila-díjas költő, irodalomtörténész; Kulin Ferenc Széchenyi-díjas irodalomtörténész, író, kritikus; Mezey Katalin Kossuth-díjas író, költő; M. Kiss Sándor történész; Orosz István grafikus, animációsfilm-rendező, a nemzet művésze és Zelnik József etnográfus, író.


Fotó: -a-
Lap tetejére