RSS Feed

Svájc: egyre több ©koda

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 02. 14. 12:31:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Svájc: egyre több ©koda

A hegyvölgyes alpesi államban hagyományosan a német autók voltak a sztárok, ám pár éve a ©koda hódította meg a toplistát. Ausztriától Finnországig, miként hazánkban szintén igen népszerűek a VW rokon cseh gyártmányok. Főleg az Octavia!

A 8,6 millió lakosú Svájcban 2020-ban is derülátók a járműkereskedők! Főleg a ©koda és a Volkswagen szalonok munkatársai. Hiszen e két márka – azon belül az Octavia és az új Golf – vezetik tartósan az eladási listákat. A VW Tiguan bronz érme azt tükrözi, hogy a festői köztársaságban sem unják még a polgárok az SUV divatot. Alig csúszott le a dobogóról az elmúlt hónapokban a Mercedes GLC és a C-osztálybeli csillagos modell. Az Audi A3-as és a Volkswagen Polo is gyakori látvány a svájci utakon. A rokon T-Roc és az örökifjú Fiat 500-as (immáron hibrid és elektromos erőforrással is) ugyancsak meghódították az alpesi állam kis- és nagyvárosait, havas-hegyes vidékeit.

Bezzeg horvát és szlovén szomszédaink a Renault Clioért lelkesednek. A hazafias franciáknál is ez a kiskocsi fogyott a legjobban az elmúlt hónapokba. Hasonló a helyzet Hollandiában és Portugáliában is. Ki a pénz-, ki a parkolóplacc hiánnyal hozza összefüggésbe, hogy az EU egyes tájain a 15 ezer euró alatti új verdák a menők.


Fotó: -a-
Lap tetejére