RSS Feed

A megdorgált edző

Dalia László - 2020. 02. 15. 8:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A megdorgált edző

Sannino mester, a Honvéd edzője a meccs vége előtt berohant a pályára, hogy megölelje a játékosát, aki kiharcolt egy tizenegyest. Az edző kapott egy sárga lapot, a Honvéd pedig nyert. A Nemzeti Sport jegyzetírója erre megdorgálta az olasz mestert, hogy lehet ilyen fegyelmezetlen és hogy tud így fegyelmet tartani a játékosok között.

A Nemzeti Sportot igazán nem akarom bántani, bár könnyű lenne, mert naponta elolvasom. Ám az azért mégis oktondiságra vall, hogy a lap utolsó oldalán Gianni Merlót, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) elnökét idézik, aki szerint nem a hírversenyt kell megnyernie a mai sport újságírónak, hanem minőséget kell produkálnia, állandóan képeznie magát, hogy  tudósítás helyett a háttérről írjon, a történések, győzelmek és vereségek okairól. Nos, néhány oldallal előbb a mi jegyzetírónk, könnyű prédát talált, egy edzői (ki)berohanást vett górcső alá, s megdádázta a szenvedélyes Sannino mestert. Ja, ha csak ennyi baj van a magyar fociban, akkor vivát, rójuk meg a fegyelmezetlen edzőt. Persze, láttunk már magyar pályán ennél különbeket is, sőt fölöttébb sportszerűtlen jeleneteket, de mit nekünk a tények, az olasz idegenlégiós ne engedjen meg magának efféle berohanásokat.

Ha az edzőket vennénk nagyító alá, akik az OTP Ligában a profi csapatokat irányítják, bizony volna itt nagyobb baj is. Hogy ki mennyire képzi magát, azt most nem firtatnám, de még emlékszem, amikor Alex Ferguson előadására alig ment el közülük egy-két mester. És a külföldön edzősködő magyarokat sem igen látogatják, pedig Dárdai, Szabics és Löw többször ajánlotta a segítségét. Úgy tűnik, nem érdekes eléggé, hogyan készülnek a német, francia és osztrák csapatok. Ámbár, amit a magyar pályákon látunk, az valami egészen mást mutat. Duma persze van, különösen, ha a stúdióban kell a Real Madrid, a Liverpool, a Tottenham vagy a Barca játékát, taktikáját elemezni. Viszont mit olvastam a mostani forduló után is? Még a vesztes csapatok edzői is fölöttébb elégedettek voltak csapatukkal, akik küzdöttek becsülettel és győzelmet érdemeltek volna, csak hát az a parányi hiba... 

Fotó: -a-
Lap tetejére