RSS Feed

Galériák

Kápolnásnyéki nosztalgia

Kápolnásnyéki nosztalgia Nosztalgiázni kerültek elő ezek a régi fotók. A Fejér megyei Kápolnásnyéki állomás hat évvel ezelőtti képei ezek, amikor még ebben a szocreál épületben várták és irányították az érkező és induló vonatokat. Egykoron még a gőzösöket is innen irányították. ​Az épületeket lebontották, újakat, moderneket emeltek helyettük. A kézi váltókat és szemaf​orokat azóta felváltották a ​kor újabb technikai berendezése​i. A múlt képein ma már csak csodálkozni és ámulni lehet, hogy milyen is volt anno a vasúti élet egy kis szelete.​ ​

A kékfestés múzeuma

A kékfestés múzeuma A kékfestésnek külön története van a szakmai irodalomban. Ennek a foglalkozásnak a történetével és műszaki emlékeivel, hagyományaival elsősorban a pápai Kékfestő Múzeum foglalkozik. Az egykori Kluge-féle kékfestő üzem épületében mutatják be az érdeklődőknek, hogyan is működött az üzem 1783-as nyitása óta, 173 éven keresztül. A gépek 1956-ig működtek, ezután az épület és a berendezések műemléki védelem alá kerültek. Amellett, hogy az egykori üzem tárgyi emlékeit is őrzi a kiállítás, gyűjti a kékfestéssel kapcsolatos egyéb emlékeket és termékeket, más kékfestő műhelyek munkáit is.

Kórusok éjszakája

Kórusok éjszakája Különleges program várta a zene iránt érdeklődőket Budapesten a józsefvárosi Palotanegyedben. Hatodik alkalommal rendezték meg a Kórusok Éjszakája programot, ahol az énekkedvelők apraja-nagyja élőben hallhatta az 53 kórus, 73 koncertjének repertoárját az este folyamán. A kórusok könnyűzenei, népzenei, klasszikus, kortárs és gyerekdalokat adtak elő. A közönség válogathatott a folyamatosan, félóránként cserélődő éneklő kórusok között. A nagy szervezést is kívánó programot a „Kórusok Éjszakáját”, a Csíkszerda Kórus önkéntesei szervezték igen nagy sikerrel.

Mallorca - ma

Mallorca - ma A Földközi-tenger hetedik legnagyobb szigetén jártunk. Nem először, s nem utoljára! A 900 ezer lakosú dél-európai mini birodalom fővárosa, Palma de Mallorca - évszaktól függetlenül - tárt karokkal várja a bel- és külföldi vendégeket. A spanyol-katalán konyha, a meseszép táj, a hajókázásra csábító kikötők, a gyönyörű strandok idén is turisták millióit csalogatják a Baleárokra.

Kanári, a béke szigete

Kanári, a béke szigete Mind a hat Kanári-szigetre kitehetik a „Megtelt” feliratot. A pihenni vágyók szorgalmasan keresik azokat az utazási célpontokat, ahol biztonság, nyugalom és béke várja őket. Tudom, kevesen engedhetik meg maguknak ezt az utazást, de akiknek módjuk van, mindegyik Kanári-szigeten megtalálják a boldogságot. Különösen érvényes ez az egyik legnépszerűbbre, Tenerife-szigetére. Ami szép, üde,

Palma de Mallorca - a Katedrális varázsa

Palma de Mallorca - a Katedrális varázsa A középkorban a Baleárokról a mórokat elűző I. Aragóniai Jakab alapította a (földközi-tengeri) Mallorcai Királyságot. Akkoriban, a 13. század első felében kezdődött meg a régió egyik legrangosabb egyházi komplexumának építkezése. A késő gótikus Miasszonyunk-Katedrális a harmadik évezredben is a - turisták millióit csábító - spanyol sziget legtöbbet fényképezett, filmezett temploma.

Szárszón versengtek a halfőzők

Szárszón versengtek a halfőzők Június első szombatján rendezték meg a III. Szárszói Halfőző versenyt. Ezúttal 45 csapat indult, s többek között bajai, tiszai, szegedi, dunai halászlék főttek a szárszói strandon felállított bográcsokban, s a helybéli csapatok is szép számmal versenybe szálltak. A zsűri elnöke idén is Lukács István háromszoros Oscar-díjas séf volt. Fotó: Almássy Aurél

FŐKERT happening a Margitszigeten

FŐKERT happening a Margitszigeten A Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva sikersztorinak is beillő környezettudatos családi- és sportnapot szervezett a Margitszigetre a FŐKERT Nonprofit Zrt. közösen Budapest Fővárosi Önkormányzata Sport Osztályával. A rendkívül változatos programok sok családot kicsaltak a szigeti zöldövezetbe, melynek megújulása a FŐKERT szakembereinek is köszönhető.

Spree-parti pillanatképek

Spree-parti pillanatképek Gyalogosan, biciklivel, netán bérelt Trabanttal, vagy sétahajóval egyaránt érdemes bebarangolni Közép-Európa legnépesebb metropoliszát. A 3,7 milliós Berlin történelmi belvárosában a Múzeum-sziget és a Dóm környékén akad a legtöbb műemlék. Fotó: Mogyorósi Géza

Londoni képeslapok

Londoni képeslapok Londoni képeslapok

A színek varázslata

A színek varázslata Mert nincs olyan évszak Tenerifén, amikor ne pompázna a sziget élővilága. Együtt él az ősi vulkán az emberek által teremtett természeti világgal. Mert ez a sziget, ahol nem romboltak, hanem építettek. Senki se hitte, hogy egy hatalmas óriáskráter helyén évmilliók során kialakulhat az élővilág, a flóra, és úgy nőnek ki a települések, mint magból a búza.

Mobilok

Mobilok Néhány évvel ezelőtt, ezek a mobilok még aktatáskájú nagyságúak voltak. Ma már a méretben nincs határ. Az emberek - gyermekek, idősek, fiatalok - mindannyian a leglehetetlenebb helyzetekben emelik a fülükhöz a készüléket, hogy elérjék telefonon a másikat és közöljék a legfontosabbat, az éppen akkor aktuális hírt.

Fedezd fel Zebegényt!

Fedezd fel Zebegényt! Sokan elfelejtik, hogy a Dunakanyarnak két oldala van, a budai meg a pesti. Szentendre, Leányfalu, Visegrád, no, még Esztergom is kedvelt kirándulóhelye a budapestieknek, de egyre többen keresik fel Kismarost, Nógrádverőcét vagy Királyrétet. Így ősszel, a nem tinédzserasszonyok nyarán, aranyló erdők, még zöldellő rétek, szalonnasütögető turisták így együtt élvezik a szabadságot. És aki még egy kicsit tovább megy, elér Zebegényig, a Dunakanyar egyik legszebb településéig. Örömmel jelentem, ma már tele van vendéglátóhelyekkel, hazai csúcsgasztronómiai termékekkel, a turista, ha felfedezte Zebegé

Mindig szép

Mindig szép Gödöllő egy olyan város, amelyik csak télen, tavasszal, nyáron és ősszel szép. Vagyis mindig. Mikor utoljára ott jártam néhány napja, akkor már színesedtek a lombok és ezer színben pompáztak a gödöllői parkok, jelesen a Grassalkovich-kastély gyönyörűen ápolt díszkertje. Bár ahányszor arra járok, mindig reménykedem, hogy egyszer csak a kastély teljességében visszanyeri eredeti szépségét és lehullik a tatarozásra váró épületekről a romokat elfedő lepel és egy európai szépségű, teljesen felújított kastély fog pompázni mint Gödöllő ékessége.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ