RSS Feed

Nagyvilág

Orosz eljárás a Twitter és a Facebook ellen

Orosz eljárás a Twitter és a Facebook ellen Közigazgatási eljárást indított a Twitter és a Facebook ellen az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), amiért a két amerikai közösségi szolgáltató a vonatkozó törvény értelmében nem Oroszországban tárolta a helyi felhasználók személyes adatbázisát.

Elhunyt Orléans-i Henrik, francia trónkövetelő

Elhunyt Orléans-i Henrik, francia trónkövetelő Elhunyt 85 éves korában hétfőn Orléans-i Henrik, Párizs grófja, az utolsó uralkodó francia király egyenes ági leszármazottja - közölte a családja. "Szomorúan jelentem be, hogy apám, őfelsége Párizs grófja ma reggel meghalt. Imádkozzunk érte!" - írta a Facebookon a fia, Jean, Vendome hercege, aki mostantól az új francia "trónörökös".

USA: újabb demokrata elnökjelölt

USA: újabb demokrata elnökjelölt Kamala Harris kaliforniai szenátor az ABC televízió műsorában bejelentette hétfőn, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért 2020-ban.

40 kilométert futott le mínusz 52 fokban egy olasz rendőr

40 kilométert futott le mínusz 52 fokban egy olasz rendőr Csaknem 40 kilométert futott le mínusz 52 fokban Jakutföld északi részén Paolo Venturini olasz extrémsportoló - közölte az oroszországi régió külkapcsolatokért felelős hivatala vasárnap a TASZSZ hírügynökséggel.

Biztonsági öv miatt figyelmeztették Fülöp herceget

Biztonsági öv miatt figyelmeztették Fülöp herceget Rendőrségi intésben részesült a brit uralkodó férje, aki alig két nappal meglehetősen súlyos autóbalesete után biztonsági övének becsatolása nélkül vezette új járművét.

Felháborító Time borító

Felháborító Time borító Az 1933 januárjában kancellári megbizatást kapó náci vezérnek alig öt esztendőre volt szüksége, hogy a tekintélyes amerikai Time magazin "Az év embere" elismerésre méltassa. A második világháború óta ezt a címet csupán három német kormányfő érdemelte ki. Furcsa!

80 éves a szovjet-német paktum

80 éves a szovjet-német paktum Oroszországban nem fogadta tapsviharral a moziközönség tavaly a Sztálin halála című brit-francia szatírát. Az éppen 65 esztendeje (márciusban) elhunyt moszkvai vezérrel 1939-ben lepaktáló német Führer Mein Kampf-ja bezzeg jól fogy a könyvesboltokban.

Ismét ITB

Ismét ITB Márciusban tárja újfent szélesre a kapuit a világ legrangosabb idegenforgalmi szakvására, a berlini ITB. 2019 tavaszán, mintegy 10 ezer kiállítót várnak – kb. 180 országból – a Spree-parti vásárvárosba.

Elkezdődött a világ legnagyobb mezőgazdasági vására

Elkezdődött a világ legnagyobb mezőgazdasági vására Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a magyar standot Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

Megvámolják a kínai elektromos bicikliket

Megvámolják a kínai elektromos bicikliket Az Európai Unió védővámot vezet be a kínai gyártmányú elektromos kerékpárok uniós behozatalának megfékezésére, mivel a kínai gyártók tisztességtelen nyereségre tesznek szert, megkárosítva ezzel az európai gyártókat, és elárasztják a piacot - közölte az Európai Bizottság az unió hivatalos lapjában pénteken.

Koper helyett Trieszt

Koper helyett Trieszt Szlovénia külföldi partnerek segítsége nélkül vág bele a Koper-Divaca vasútvonal 27 kilométer hosszú szakaszán egy második vágány építésének projektébe, amelyről Alenka Bratusek közlekedési miniszter csütörtökön tájékoztatta a koalíciós partnereket, akik elégedettek voltak az új beruházási tervekkel - közölte a helyi sajtó.

Adolf, Willy és a többiek

Adolf, Willy és a többiek Európában kevés kormányfő tett annyit a hidegháború elmúltáért, mint a 2017 júliusában utolsó útjára kísért dr. Helmut Kohl (CDU) és egyik elődje, Willy Brandt (SPD). A Skandináviába emigrált majdani szociáldemokrata bonni kancellár 1948-ban lett újfent német állampolgár.

A csehek kétharmada támogatja az azonos neműek házasságát

A csehek kétharmada támogatja az azonos neműek házasságát Az azonos neműek házasságának engedélyezését a csehek mintegy kétharmada támogatja, míg egyharmada ellenzi - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában.

Oroszország: nem ciki a Lada

Oroszország: nem ciki a Lada A német nyelvterületen hagyományosan a Volkswagenek fogynak leginkább. A Föld legnagyobb területű államának polgárai a koreai és belföldi modellekért hevülnek elsősorban. Természetesen a nyugati autógyárak számára sem lehet közömbös, hogy mely' típusokat kedvelik – hajlandók megfizetni – az orosz vásárlók?

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ