RSS Feed

Nagyvilág

Elvégezték az első emberi fejátültetést

Elvégezték az első emberi fejátültetést Végrehajtották az első fejátültetést emberen, igaz, a bejelentést „kissé" árnyalja, hogy a műtétet holttesten végezték el. Ennek ellenére az eljárást kigondoló orvos, Sergio Canavero meg van győződve módszere helyességéről, és arról, hogy az éles műtét is simán fog zajlani.

London: női Black Rod kopogtat

London: női Black Rod kopogtat Csaknem hét évszázada először női Black Rod kopogtat majd a londoni alsóház ajtaján Az új Black Rodot Lord Fowler ajánlására II. Erzsébet királynő nevezte ki.

Oumuamua az űrből jött

Oumuamua az űrből jött Nevet kapott az első ismert aszteroida, amely a csillagközi űrből a Naprendszerbe érkezett. Az 'Oumuamua nevet kapta, amelynek jelentése hawaii nyelven "elsőként érkező távoli üzenet" .

Napelemes pad Bécsben

Napelemes pad Bécsben Átadták az osztrák főváros első napelemes padját az Enkplatzi Iskolák előtti téren. A beruházás egy nagyobb bécsi városmegújító projekt, a "Smarter Together" ("Együtt okosabban") része.

Kínában összpontosít a Daimler

Kínában összpontosít a Daimler Az idei jó eredmények után a kínai piacon bizakodással tekint jövő év elé a Daimler, ahol az elektromos autókra összpontosítja fejlesztési erőfeszítéseit - jelentette ki a kantoni autószalonon Hubertus Troska, a német autóipari konszern kínai érdekeltségének az igazgatója.

Dróngyártó ellen nyomoznak

Dróngyártó ellen nyomoznak Nyomozást folytat az izraeli rendőrség az Aeronautics Defense Systems nevű izraeli fegyvergyártó cég ellen, mert azerbajdzsáni kérésre állítólag élő bemutatót tartott "kamikaze" drónjával az örmény hadsereg egyik támaszpontja ellen - jelentette a Háárec című lap.

Még több Gaudi Barcelonában

Még több Gaudi Barcelonában Bővül a nyilvánosság számára látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában: csütörtökön nyitja meg kapuit a La Casa Vicens, az első a világhírű építész által tervezett lakóépületek közül.

Titkos kiállítás Varsóban

Titkos kiállítás Varsóban A varsói gettó titkos levéltára, a gettóéletet és a náci bűntetteket dokumentáló úgynevezett Ringelblum-archívum anyagait bemutató állandó kiállítás nyílt a varsói Zsidótörténeti Intézetben.

Szoborstop Macedóniában

Szoborstop Macedóniában Leállítja a macedón kormány a Szkopje 2014 elnevezésű projektet, amelynek keretében a főváros eddig több mint 400 millió eurót (forint) költött szobrok felállítására, múzeumok és díszes épületek felújítására - jelentette be a macedón kulturális miniszter.

15 ezer tudós a levelét megírta

15 ezer tudós a levelét megírta A világ több mint 15 ezer tudósa írt aggódó levelet a Föld állapotáról - tudósított a The Independent online kiadása. Az "emberiségnek szóló levél" egy 25 ével ezelőtti figyelmeztető üzenet frissített változata. Az elsőt a Union of Concerned Scientists (Aggódó Tudósok Szövetsége) küldte, mintegy 1700-an írták alá.

Nagyezsda, Béla és a többiek

Nagyezsda, Béla és a többiek Rozalia Luksenburg - a Német Birodalom alapításának évében - 1871-ben született. Az európai munkásmozgalom és marxizmus 1919-ben meggyilkolt kiemelkedő alakja Rosa Luxemburg néven tett szert nemzetközi ismertségre. A latin és ógörög alapműveltséggel rendelkező baloldali nő a lengyelen és oroszon kívül németül és franciául is beszélt.

Ráncfelvarrás a bécsi Stephansplatzon

Ráncfelvarrás a bécsi Stephansplatzon Megújult a bécsi Stephansdom környéke. Bécs egyik legforgalmasabb turisztikai csomópontját újra birtokba vehetik a járókelők, miután 2017. november 10-én pénteken ünnepélyes keretek között lefektették az új utcaburkolat utolsó térkövét.

Trump nem fél Putyintól

 Trump nem fél Putyintól Elvetette hétfőn a Kreml szóvivője az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának azt az állítását, miszerint Donald Trump amerikai elnök "megrettent" orosz hivatali partnerétől, Vlagyimir Putyintól.

Kuba: imádják a kanadai turisták

Kuba: imádják a kanadai turisták Várhatóan 2017-ben is mintegy 800 ezer üdülő vendég, tehát a turisták 20 százaléka érkezik kanadai útlevéllel a Castro birodalomba. Az idegenbeszakadt kubaiak közül is mind többen merészkednek el őseik földjére.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ