RSS Feed

Nagyvilág

Elhunyt Paul Bocuse

Elhunyt Paul Bocuse Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.

Az FBI újabb gyanúsítottja

Az FBI újabb gyanúsítottja A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) újabb gyanúsított után indított nyomozást a tavaly októberi Las Vegas-i tömeggyilkosság ügyében. A hírt Joe Lombardo, Clark megye seriffje jelentette be pénteki sajtókonferenciáján.

Bécsi segélyhívó: égnek a vonalak

Bécsi segélyhívó: égnek a vonalak Bár még csak a tesztüzem fut, de már most nagy sikert tudhat magáénak az új orvosi segélyhívó szám Bécsben, hiszen eddig mintegy húszezren vették igénybe a szolgáltatást. Az új segélyhívó telefonszolgálatot, a 1450-et tavaly áprilisban hozták létre az egészségügyi reform során.

A nagy félreértés

A nagy félreértés A nagy félreértés Európa keleti és nyugati fele között címmel közölt összeállítást pénteken a Le Monde című francia napilap, a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai újság pedig arról írt, hogy egyes közép- és kelet európai EU-tagállamokban romlik a jogállamisági helyzet, és az emiatt keletkezett konfliktus szakemberek szerint hosszú távú fenyegetést jelenthet az Európai Unióra.

Párizsba viszik Napóleon kedvenc lovát?

Párizsba viszik Napóleon kedvenc lovát? Napóleon lovának csontváza vagy a rosette-i kő is azon műtárgyak között szerepel, amelyeket Nagy-Britannia a bayeux-i kárpitért adna cserében kiállításra Franciaországnak. Napóleon császár kedvenc lovának, Marengónak a londoni National Army Museumban őrzött csontváza és a British Museumban őrzött Ptolemaiosz-kori rosette-i kő lehet azon a műtárgyak egyike, amelyeket felajánlanának kiállításra.

Trump kitart, a Fal az fal

Trump kitart, a Fal az fal Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben szögezte le, hogy soha nem változott meg a véleménye az amerikai-mexikói határra tervezett fal megépítéséről. "A fal az fal, az első naptól kezdve, hogy kigondoltam, ez a véleményem soha nem változott..."

Hazaviszi a kápét az Apple

Hazaviszi a kápét az Apple Hatalmasra hízott az elmúlt években az Apple készpénzállománya. Annyi pénze van, hogy akár évekig élhetne bevételek nélkül is és az S&P 500 indexben szereplő vállalatok közül 15 kivételével akármelyiket megvehetné.

Rekordeladásokkal zárta 2017-et a BMW

Rekordeladásokkal zárta 2017-et a BMW Kiemelkedő sikereket ért el az elektromos és hibrid autók eladásában a BMW Magyarországon és globálisan is - közölte Massimiliano Di Silvestre, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója.

Chopin és Paganini és a többiek

Chopin és Paganini és a többiek A wellness-divat 2018-ban is tombol Európa szívében. S ez pompás üzletet jelent a cseh idegenforgalom gyöngyszemének, Karlovy Varynak. A királyi szabadváros címmel büszkélkedő, gyógyforrásairól híres település mindig gyümölcsöző kapcsolatokat ápolt Béccsel.

Szélsőséges időjárás Németországban

Szélsőséges időjárás Németországban Németországban is közlekedési fennakadásokat és károkat okozott csütörtökön az Európa nyugati részén végigsöprő szélvihar, többen meg is sérültek, és egy ember meghalt.

Múzeum lesz Tito luxushajója

Múzeum lesz Tito luxushajója Múzeummá alakítják Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök legendás luxushajóját, a Galebet (Sirály), a projekt, amelyet az Európai Unió is támogat, 2020-ra készül el, amikor Rijeka (Fiume) lesz Európa Kulturális Fővárosa - olvasható a város honlapján.

Nagy-Britanniában állítják ki a bayeux-i kárpitot

Nagy-Britanniában állítják ki a bayeux-i kárpitot Több mint kilenc évszázados történetében először Nagy-Britanniában állítják ki a bayeux-i kárpitot, Anglia normann meghódításának történelmi forrásaként is nyilvántartott hímzett "képregényét". Az angol földön aratott leghíresebb francia katonai győzelem hímzett történelmi krónikáját Nagy-Britannia már kétszer megpróbálta kölcsönkérni Franciaországtól.

Eladó 23 MiG-29-es vadászgép

Eladó 23 MiG-29-es vadászgép Noha a magyar fél már meghirdette 18 millió dollárért 23 MiG-29-es vadászgépeit, még nem kérte az orosz haditechnika továbbadásához szükséges hozzájárulást Moszkvától – írta a Ria Novosztyi. A 23 gép mellé a magyar fél további 20 hajtóművet is kínál a MiG-29-es típusra, további 1200 darab alkatrésszel együtt. Az aukcióra november 14 és 16 között kellett jelentkezni.

Bécsi Jégálom 8000 négyzetméteren

Bécsi Jégálom 8000 négyzetméteren Január 19-én újra megnyitja kapuit a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza és a Burgtheater előtti téren. A gasztronómiai élményekkel is bővített program idén nem csak a téli sportok kedvelőinek kedvez: február 11-től az igazi futballrajongók a Városházán kiállított, 2018-as oroszországi FIFA labdarúgó-világbajnokság trófeáját is megtekinthetik majd testközelből.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ