RSS Feed

Nagyvilág

Feldarabolják az Air Berlin légitársaságot

Feldarabolják az Air Berlin légitársaságot Feldarabolják a fizetésképtelen Air Berlin német légitársaságot és elosztják három versenytárs, a Lufthansa, az Easyjet és a Condor között - írta pénteken a Der Tagesspiegel című berlini lap. Az Air Berlin egészének vagy részeinek megvásárlására nyolc pályázat érkezett, ezeket a hitelezők csütörtöki tanácskozásán értékelték.

Cerar nem áll meg Zágrábban

Cerar nem áll meg Zágrábban Miro Cerar szlovén kormányfő lemondta szeptember 27-i horvátországi látogatását Andrej Plenkovic horvát kormányfő kijelentései miatt, amelyek az ENSZ-közgyűlésen hangzottak el a horvát-szlovén határvita döntőbírósági határozatával kapcsolatban - írta a Jutarnji List című horvát napilap pénteken.Képünkön Piran városa.

Véres ősz

Véres ősz A Japánt ért amerikai atomtámadást követően 72 esztendeje hallgattak el a fegyverek. Majd 1946. október 16-án hajtották végre a náci tettesek nürnbergi perében halálra ítéltekre kirótt büntetést. Számos véreskezű nemzetiszocialista, Hitler, dr. Goebbels, Himmler már korábban végzett magával.

Jön a Tesla-gyilkos Porsche

Jön a Tesla-gyilkos Porsche Az elektromosautó-gyártók bőszen szokták hirdetni, hogy az ő modelljük az igazi Tesla-gyilkos. Mulatságos látni, ahogy százéves cégek bizonygatják, hogy le tudnak nyomni a piaci versenyben egy frissen indult kaliforniai startupot. Az már kevésbé mulatságos, hogy többnyire egyikük sem tudja beváltani az ígéreteit.Ha valakinek, ez a bravúr az autóipar nagy öregjének, a Porschénak sikerülhet.

Trump leszámolna Kim Dzsongunnal

Trump leszámolna Kim Dzsongunnal Donald Trump kedden, magyar idő szerint kora délután élete első beszédét tartotta az ENSZ 72. ülésszakának általános vitájában, a világszervezet New York-i székházában. Az amerikai elnök először az USA erejével büszkélkedett el; leszögezte, megválasztása óta szárnyal az amerikai gazdaság, a tőzsde rekordokat döntöget, egymillió új munkahely létesült, a cégek sorra telepítik haza a munkahelyeiket.

Az illúziók múzeuma Bécsben

Az illúziók múzeuma Bécsben Új múzeummal gazdagodott az osztrák főváros kiállítóházainak sora, ahol Ausztria legnagyobb hologram, sztereogram és optikai illúziógyűjteményét csodálhatják meg a látogatók. Az Illúziók Múzeumában semmi sem az, aminek látszik.

Moszkvai szobor Kalasnyikovnak

 Moszkvai szobor Kalasnyikovnak Szobrot állítottak kedden a fegyverkészítők oroszországi napja alkalmából Mihail Kalasnyikovnak, a róla elnevezett gépkarabély konstruktőrének Moszkva belvárosában.

Dél-afrikai tulajdonba került az Aréna Pláza

Dél-afrikai tulajdonba került az Aréna Pláza Egy dél-afrika befektetési alap, a NEPI Rockcastle 275 millió euróért (kb. 85 milliárd forintért) megvette az Arena Property Kft. nevet viselő leányvállalatán keresztül az Arena Plazát tulajdonló Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft-t - írja a Portfolio az új tulaj közleménye alapján.

Trump volt kampánymenedzserét lehallgatták

Trump volt kampánymenedzserét lehallgatták A CNN hírtelevízió információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már Barack Obama kormánya elrendelte. A lehallgatás bírói felhatalmazás alapján, az amerikai hírszerzés javaslatára történt, 2014-ben kezdődött, és folytatódott a tavalyi elnökválasztási kampány idején, majd az idén év elején is, amikor Donald Trump és Manafort beszélgetéseit rögzítették.

Golyóálló üveg az Eiffel-torony körül

Golyóálló üveg az Eiffel-torony körül Megkezdődött hétfőn az Eiffel-torony biztonságának megerősítését szolgáló golyóálló üvegfal építése a leglátogatottabb francia turistalátványosság körül.

1939 szeptember – lengyel tragédia

1939 szeptember – lengyel tragédia Donald Trump amerikai elnöktől a brit Vilmos hercegig számos híresség tette tiszteletét idén nyáron Varsóban. A látogatásokban közös, hogy mindig felidéződött a második világháborús múlt, midőn 78 esztendővel ezelőtt a német - majd keletről a szovjet - seregek lerohanták Lengyelországot.

München: nagy üzlet az Oktoberfest

München: nagy üzlet az Oktoberfest Várhatóan idén is több millió liter sört hörpintenek fel a bajoroszági Oktoberfest látogatói. Az egy literes korsó folyékony kenyérért már bő 3 ezer forintot (10 euró) kell leszurkolniuk a szeptember derekán startolt müncheni buli vendégeinek.

A nagy orrszarvútülök üzlet

A nagy orrszarvútülök üzlet Ékszerek formájában csempészik ki az orrszarvútülköt Afrikából a bűnszervezetek, így veszik elejét annak, hogy a repülőtéri ellenőrzésen lebukjanak az áruval - írta a BBC News.

Xantusz Könyv - Irány Székelyföld!

Xantusz Könyv - Irány Székelyföld! A 21. században íródott legszínvonalasabb magyar nyelvű szakkönyvek között tartják számon Vofkori László: Utazások Székelyföldön című kötetét. A 13 ezer négyzetkilométeres erdélyi régióról szóló, képekkel illusztrált mű második kiadását vehetjük már kézbe 2017-ben.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ