RSS Feed

Nagyvilág

Mindenről Peking tehet?

Mindenről Peking tehet? A Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó terve azért omlott össze, mert Kína kihátrált mögüle - állította egy televíziós interjúban James Stavridis az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott admirálisa.

A Benes-dekrétumok lezárt ügy?

A Benes-dekrétumok lezárt ügy? Lezárt ügynek tekinti Andrej Babis ügyvezető cseh miniszterelnök a második világháború után kiadott Benes-dekrétumokat, amelyek egy része negatívan érintette a csehszlovákiai németeket és a magyarokat. Babis a cseh parlament alsóházában interpellációkra válaszolva kijelentette: nem tudja elképzelni, hogy a kitelepített szudétanémetek szervezete a jövőben Csehországban tartson találkozót.

Medvepopuláció Romániában

Medvepopuláció Romániában Úgynevezett beavatkozási kvóta megállapítására kötelezte a román parlament a bukaresti környezetvédelmi minisztériumot a medvepopuláció szabályozása érdekében egy szerdán elfogadott módosító indítvány révén.

Jubilál a bécsi metró

Jubilál a bécsi metró Negyven éve, 1978-ban gördült végig az első szerelvény Bécs első újépítésű metróvonalán, az U1-en. A jubileum alkalmából az érdeklődők akár metróvezetőként is kipróbálhatják magukat május 26-án, az első Bécsi Metrónapon.

Abramovics izraeli állampolgárrá válik

 Abramovics izraeli állampolgárrá válik Roman Abramovics orosz milliárdos csütörtökön Izraelbe érkezik, ahol az Iszrael Hajom (Izrael ma) című újság értesülése szerint felveszi az izraeli állampolgárságot, miután Londonban nehézségekbe ütközött lejárt brit befektetői vízumának meghosszabbítása.

Börtön kényszerházasság miatt

Börtön kényszerházasság miatt Első ízben róttak ki börtönbüntetést Angliában a kényszerházasságokat tiltó törvény alapján. A közép-angliai Birmingham koronabírósága szerdán négy és fél év szabadságvesztésre ítélt egy nőt, aki saját lányát kényszerítette házasságra egy 16 évvel idősebb pakisztáni férfival.

Uniós csalásellenes hivatal

Uniós csalásellenes hivatal Az Európai Bizottság új szabályokat javasol az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalára (OLAF) vonatkozóan, ezek célja annak biztosítása, hogy az uniós hivatal megfelelő eszközökkel rendelkezzen az Európai Ügyészséggel folytatandó szoros együttműködéshez a csalások unión belül történő feltárása és kivizsgálása érdekében.

Román útlevél: tíz évre

Román útlevél: tíz évre A jelenlegi ötről tíz évre nő a nagykorú román állampolgárok számára kibocsátott biometrikus útlevelek érvényessége: az erről szóló törvénymódosítást szerdán egyhangúlag fogadta el a bukaresti képviselőház.

Marx- és Engels-kéziratot árvereztek el Kínában

Marx- és Engels-kéziratot árvereztek el Kínában Karl Marx és Friedrich Engels egy-egy kéziratát árverezték el Kínában a vártnál jóval magasabb áron - jelentették kínai hírportálok. Marx egyoldalas kézirata a 300 ezer jüanos kikiáltási ár helyett 3,34 millió jüanért (142 millió forint) kelt el a Beijing Council International aukciósház hétfői árverésén.

Renault -120 éves sztori

Renault -120 éves sztori Az első világháború kirobbanása döntően megváltoztatta a francia járműgyárak termék választékát: a központi hatalmak ellen kellett a muníció. Meg a páncélos jármű, melynek önhordó karosszériára épített forgatható lövész tornya Louis Renault műszaki fantáziáját dicséri.

Sztálin - a Kreml fura ura

    Sztálin - a Kreml fura ura A 2024-ig elnöki megbízást kapott Vlagyimir Putyin birodalmában nem fogadta tapsviharral a moziközönség a Sztálin halála című, friss brit-francia szatírát. Az éppen 65 esztendeje elhunyt moszkvai vezérrel 1939-ben lepaktáló német Führer Mein Kampf-ja bezzeg jól fogy a könyvesboltokban.

Erősödik a hawaii lávaveszély

Erősödik a hawaii lávaveszély Erősödött a Kilauea vulkán tevékenysége - helyi idő szerint - kedden a hawaii Nagy Szigeten, a lávakilövellések geotermikus erőművet veszélyeztetnek.

Bécs: célkeresztben a kutyások

Bécs: célkeresztben a kutyások Két héten át a kutyatartók és kedvenceik állnak a bécsi rendőrség célkeresztjében. Ellenőrzik, hogy van-e póráz illetve szájkosár az utcán sétáltatott kutyán, hogy van-e azonosítócsipje, illetve harci kutyák esetében kutyajogsija a gazdának.

Trumpnak két okostelefonja van

Trumpnak két okostelefonja van Donald Trump amerikai elnök két mobiltelefont használ, de egyiket sem látták el biztonsági berendezéssel, illetve szoftverrel - állította hétfőn a Politico című lap. Az elnököt sem a munkatársainak, sem a Fehér Ház számítógépes biztonsággal foglalkozó szakembereinek nem sikerült meggyőzniük a nem biztonságos telefonok használatának veszélyeiről.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ