RSS Feed

Nagyvilág

1938 forró novembere

1938 forró novembere Szűk egy esztendővel a második világháború kirobbanása előtt hozott határozatot a német és az itáliai külügyminiszterek döntő bírósága a Felvidék egy részének hazánkhoz való visszacsatolásáról.

Dizájner-ruhakölcsönző Bécsben

Dizájner-ruhakölcsönző Bécsben Befutott és feltörekvő osztrák dizájnerek kreációi, elismert nemzetközi márkák, vintage-darabok és dirndlik szerepelnek egy bécsi startup kínálatában, amely nem el, hanem kölcsön adja a ruhákat. Így bárki a legújabb divat szerint öltözhet anélkül, hogy a szemetet gyarapítaná.

Emelkedik a minimálbér Csehországban

Emelkedik a minimálbér Csehországban Januártól 1150 koronával 13 350 koronára (168 210 forint) emelkedik a minimálbér Csehországban - döntött kedden a cseh kormány.

Kétszáz éves a madridi Prado Múzeum

Kétszáz éves a madridi Prado Múzeum Kétszáz éves fennállását ünnepli a világhírű madridi Prado Múzeum; az egy éven át tartó bicentenáriumi rendezvénysorozatot hétfőn nyitotta meg a spanyol királyi pár a spanyol fővárosban.

Magyarország elhagyta Kopert

Magyarország elhagyta Kopert Hétfőn esett az Intereuropa logisztikai vállalat és a koperi kikötő részvényeinek árfolyama a ljubljanai tőzsdén, miután Magyarország pénteken bejelentette: bár szeretett volna, mégsem vesz részt a koperi kikötő fejlesztésében és az oda vezető vasút bővítésében - közölte a helyi sajtó.

Le Monde: a leszakadó Franciaország lázadt fel

Le Monde: a leszakadó Franciaország lázadt fel Nem Emmanuel Macron felelős azért, hogy Franciaország kettészakadt a globalizáció nyerteseire és veszteseire, de rosszul mérte fel ez utóbbiak mindennapi nehézségeit, amikor olajat öntött a tűzre az üzemanyag környezetvédelmi adójának megemelésével - írta hétfőn a Le Monde című napilap a hétvégén kezdődött lakossági tiltakozó mozgalomról.

Theresa May vagdalkozik

Theresa May vagdalkozik A brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése (Brexit) után az uniós tagországokból érkező munkavállalók nem állhatnak majd be mások elé "a sor elejére". Az EU-tagság megszűnése után teljes mértékben a brit kormány hatáskörébe tartozik majd annak ellenőrzése, hogy ki utazhat be az Egyesült Királyságba.

Még sincs meg az ellopott Picasso-festmény

Még sincs meg az ellopott Picasso-festmény Álhír lehet, hogy felbukkant egy hat éve ellopott Picasso-festmény: a kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint "tréfa áldozata lett" - közölte a holland NOS televízió. Az írónő vasárnap este azonban azt mondta a tévében, hogy két belga filmrendező "performanszának" dőlt be gyanútlanul - idézte a The Guardian online kiadása.

Kinevezte a lemondott miniszterek utódait Theresa May

Kinevezte a lemondott miniszterek utódait Theresa May Theresa May brit miniszterelnök kinevezte pénteken a Brexit-ügyi, illetve a munkaügyi tárca éléről előző nap lemondott miniszterek utódait. A brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztérium (DExEU) élére Stephen Barclay eddigi egészségügyi államtitkár került.

Bonn: 65 éve lett képviselő Schmidt

Bonn: 65 éve lett képviselő Schmidt Az Adenauer-korszakban, '53-ban lett a Bundestag ellenzéki képviselője Helmut Schmidt (SPD). Majd 1961-től négy évig a Hanza-metropolisz belügyi szenátoraként tevékenykedett. Ki sejtette akkor, hogy '74-től bonni kancellár lesz?!

Hamburg: „színvak” biciklisták

Hamburg: „színvak” biciklisták Az Európai Unió legnépesebb tagállamában mintegy 75 millió darab kerékpár van a polgárok tulajdonában. A német rendőrség is komoly bringa parkkal rendelkezik, s ezeket főleg a nagyvárosokban használják az egyenruhások.

Andrej Babis kormányfő távozását követelték Prágában

Andrej Babis kormányfő távozását követelték Prágában Andrej Babis cseh kormányfő lemondását követelte több tízezer ember szombaton Prágában.

Divattervezőt jelölt Trump dél-afrikai nagykövetnek

Divattervezőt jelölt Trump dél-afrikai nagykövetnek Lana Marks divattervezőt jelölte az Egyesült Államok dél-afrikai nagykövetének Donald Trump amerikai elnök. Marks, aki a floridai székhelyű, luxustáskákat értékesítő Lana Marks Collections divattervező cég vezetője, Dél-Afrikában született, az országban széles körben használt xhosza és afrikaans nyelven is beszél.

Franciák tüntetnek az üzemanyag adójának emelése miatt

Franciák tüntetnek az üzemanyag adójának emelése miatt Először szerveztek civilek tiltakozó megmozdulást Franciaországban: az üzemanyag adójának emelése ellen szombaton délután mintegy 2 ezer helyszínen több mint 100 ezren tiltakoztak - közölte a francia belügyminisztérium. Egy tüntető meghalt a francia Alpokban, amikor egy pánikba esett autós megpróbált egy útblokádon áthajtani, és több helyszínen is történtek balesetek, 47-en megsérültek.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ