RSS Feed

Nagyvilág

"A német rendőrök egyszerűen elraboltak"

"A német rendőrök egyszerűen elraboltak" Ügyvédjén keresztül interjút adott a Bild című német tömeglapnak Tuniszból a Németországból a múlt héten kitoloncolt Sami A., aki a kedden megjelent lapszámban azt állítja: ami vele történt, az emberrablás. Sami A. 2005 óta élt családjával együtt Bochumban.

1923: Ulbricht, Hitler és a többiek

1923: Ulbricht, Hitler és a többiek Walter Ulbricht elvtársat már 30 esztendősen a (KPD) Központi Bizottságának tagjává választották - igaz, a német kordokumentumok szerény voks diadalról tudósítanak. 1923 viharos napjait jól példázza, hogy azon az őszön Hamburgban Ernst Thälmann forradalmi munkásai az utcára vonultak és a bajor fővárosban Adolf Hitler nacionalista baráti köre puccsot szervezett.

65 év - Sztálin nélkül

65 év - Sztálin nélkül A 2024-ig elnöki megbízást kapott Vlagyimir Putyin birodalmában nem fogadta tapsviharral a moziközönség a Sztálin halála című, friss brit-francia szatírát. Az éppen 65 esztendeje elhunyt moszkvai vezérrel 1939-ben lepaktáló német Führer Mein Kampf-ja bezzeg jól fogy a könyvesboltokban.

Erdogan nagy ugrása?

Erdogan nagy ugrása? A demokrácia kétszáz éves hagyománya nagyon jó, de ha egy vezető nagy ugrást akar végrehajtani, akkor kell neki a hatalom - mondta Hóvári János Törökország-szakértő az M1 aktuális csatornán kedden.Erdogan elnök és tanácsadói azt a problémát oldották meg, hogy egy erős vezetőnek miként lehet a bürokratikus alkotmányos kötöttségeket áthágni. Ez világtendencia - fűzte hozzá.

Szemétgolfozhatnak a bécsi gyerekek

Szemétgolfozhatnak a bécsi gyerekek Ausztria legnagyobb szemétlerakó telepe, a Deponie Rautenweg is nyári táborozásra várja a bécsi gyerekeket a kedvezményes szünidei programokat kínáló Wiener Ferienspiel keretében. A résztvevők kecskéket simogathatnak, kukásautón utazhatják körbe a telepet és szemétgolfon tehetik próbára ügyességüket.

Bécs óvja a városképet

Bécs óvja a városképet Július eleje óta kizárólag engedéllyel lehet lebontani az 1945 előtt épült házakat az osztrák fővárosban. Az intézkedéssel a bérlőket és a városképet védik az ingatlanspekulánsoktól.

Félmillió szurkoló várta a horvát válogatottat Zágrábban

 Félmillió szurkoló várta a horvát válogatottat Zágrábban Félmillió ember várta a horvát válogatottat hétfőn Zágrábban, Horvátország történetében még soha nem volt a mostanihoz hasonló tömeges megmozdulás - írták a horvát lapok kedden. Hétfőhöz hasonlóan kedden is csak a labdarúgó-világbajnokságról szóltak a hírek. Horvátország két napilapja, a Jutarnji List és a Vecernji List is a teljes keddi kiadását a világbajnoki ezüstérmes csapatnak szentelte.

Álláskereső időseknek Bécsben

Álláskereső időseknek Bécsben Dolgozni akaró nyugdíjasokat közvetít ki fiatal vállalkozásoknak egy bécsi startup, a WisR. Célja, hogy megőrizze a munkaerőpiac számára az idősek tudását és tapasztalatát, illetve a nyugdíjasok számára megkönnyítse, hogy érdekes és hasznos elfoglaltságot találjanak maguknak.

Strand a bécsi belvárosban

Strand a bécsi belvárosban Bécs belvárosában, az 5. kerületben nyitotta meg kapuit az osztrák főváros tizenegyedik családi strandfürdője. Az Einsiedlerbadban három gyerekmedence, napozórét és ingyenes belépés várja a fiatal vendégeket. Felnőttek csak gyerekek kísérőjeként mehetnek be.

Űrrepülőtér Skóciában

Űrrepülőtér Skóciában Skócia északi partjainál, Sutherland megyében épülhet meg az első brit űrrepülőtér - írta a BBC hírportálja.A brit földről induló első űrrakéta visszaszámlálása ezennel megkezdődött.

Bécs: gyalogolni jó!

Bécs: gyalogolni jó! Egy friss tanulmány szerint az osztrák főváros lakói már több utat tesznek meg gyalog, mint autóval. A legtöbbet a 29 év alattiak és az egyetemisták gyalogolnak. A megkérdezettek háromnegyede biztonságban érzi magát, de több padot és a zebráknál hosszabb zöld jelzést szeretne.

Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt Moszkvában

Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt Moszkvában A futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a Kremlben vasárnap.

Többségben a horvátok Moszkvában

Többségben a horvátok Moszkvában Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét megelőző szombat éjszaka a horvát szurkolók hatalmas többségben voltak a rivális francia drukkerekkel szemben Moszkva belvárosában.

Trump újra indulna az amerikai elnökségért

Trump újra indulna az amerikai elnökségért Donald Trump amerikai elnök egy interjúban elárulta, hogy újra akar indulni az elnökválasztáson 2020-ban, és szerinte nincs senki, aki le tudná őt győzni. Az interjúban Trump szót ejt az európai migrációról is, és ezzel összefüggésben említést tesz a többi között Magyarországról.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ