RSS Feed

Nagyvilág

Életfogytig plusz 30 év a Köpcösnek

Életfogytig plusz 30 év a Köpcösnek Életfogytig és további 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték a Köpcös (El Chapo) néven ismert mexikói Joaquín Guzmán volt drogbárót szerdán New Yorkban.

Jelentősen drágulhat az arany

Jelentősen drágulhat az arany Az év elejétől szűk sávban mozgott a sárga nemesfém árfolyama, jelenleg unciája 1415 dollárt ér, de a következő hónapokban az arany egészen 1600 dollárig drágulhat - közölte a fizikai nemesfémekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel. (1 uncia = 31,1035 gramm.)

Európa legnagyobb gyémántja

Európa legnagyobb gyémántja Európa legnagyobb, 222,09 karátos gyémántjára Arhangelszk megye mezenszki járásában, a V. Grib nevét viselő lelőhelyen találtak rá - közölte kedden orosz hírügynökségekkel az AGD Diamonds vállalat sajtószolgálata.

Illatosított metrókocsik Bécsben

Illatosított metrókocsik Bécsben Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni az utasok számára a Wiener Linien, Bécs város közlekedési vállalata.

Bécs a klímaváltozás ellen

Bécs a klímaváltozás ellen Kitűnően vizsgázott Bécs első többször használatos kávéspohár-rendszere: Az első két hónapban csaknem 50.000 myCoffeeCups bögrét bocsátottak ki, amivel kb. egy tonna hulladéktól kímélték meg a környezetet. Az akcióhoz már 50 vállalat csatlakozott.

Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban

Emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban Zéró euró névértékű emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80. születésnapját vasárnap ünneplő Karel Gott tiszteletére, az énekes képmását viselő 5000 bankó pár óra alatt elkelt vasárnap délelőtt az egyik prágai lemezboltban, amely előtt már szombaton este sorba álltak a legelszántabb rajongók a szakadó eső ellenére.

Csökkent a Skoda személyautók eladása

Csökkent a Skoda személyautók eladása Visszaesett az első fél évben a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda Auto új kocsijainak eladása - írja a Právo című cseh napilap szombaton az autógyár közleményére hivatkozva.

Csökkentek a Volkswagen eladásai

Csökkentek a Volkswagen eladásai Júniusban a kínai piacon jelentkező egyszeri hatásnak köszönhetően növelte globális eladásait a Volkswagen konszern, az év első hat hónapjában azonban az egy évvel korábbinál kevesebb autót értékesített.

Merkel, Putyin és a többiek

Merkel, Putyin és a többiek Seregnyi olyan pozitív és negatív szereplője van a közép-európai históriának, aki nyelvtudásával is hozzájárult politikai karrierjéhez. Rosa Luxemburgtól Kun Béláig hosszú a névsor. Napjainkban Angela Merkel kancellárnő oroszul és angolul is tárgyalóképes, Vlagyimir Putyin pedig tökéletesen beszél németül.

Hitler - két vesztes háború

Hitler - két vesztes háború Mindkét 20. századi világháború poklából alaposan kivette részét Adolf Hitler. Az Osztrák-Magyar Monarchiában 1889 tavaszán született férfi Németországban futott be véres karriert. Az 1933 januárjában hatalomra került diktátor 85 esztendeje a kancellári poszt mellé az államelnöki tisztséget is megszerezte.

Spandau: Berlin régi arca

Spandau: Berlin régi arca A német főváros híres látványosságaitól kissé távolabb izgalmas történelmi helyszín várja a Spree-parti turistákat. A Berlinhez csak az első világháború után hozzácsatolt kerület múltja szorosan kötődik Poroszország históriájához.

A srebrenicai mészárlásra emlékeztek

A srebrenicai mészárlásra emlékeztek A srebrenicai mészárlásra emlékezve mindannyiunk felelőssége a béke megszilárdítása és a biztonságos jövő megóvása Bosznia-Hercegovinában és a tágabb régióban egyaránt - jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és az európai szomszédságpolitikáért, valamint a csatlakozási tárgyalásokért felelős biztosa közös nyilatkozatban csütörtökön.

New Orleansban szükségállapotot hirdettek

New Orleansban szükségállapotot hirdettek New Orleansban szükségállapotot hirdettek, az Egyesült Államok déli tagállamaiban áradásokra és hurrikánra készülnek. LaToya Cantrell, New Orleans polgármestere szerdán este hirdetett szükségállapotot, miután a louisianai nagyvárost elöntötte az özönvízszerű esőzés.

Forgalomba helyezték Kína első jégtörőjét

Forgalomba helyezték Kína első  jégtörőjét Forgalomba helyezték Kína első saját gyártású jégtörőjét, amely már az idén csatlakozik három, sarkköri kutatást végző kínai hajóhoz - jelentette a China Daily című kínai pártlap csütörtökön. A Xuelong 2 (Hósárkány 2) névre keresztelt hajót, melynek tervezésében az Aker Arctic finn vállalat is részt vett, 2016-ban kezdték el építeni Sanghajban, és tavaly szeptemberben bocsátották vízre.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ