RSS Feed

Nagyvilág

Izrael jóm-kipúr ünnepére készül

Izrael jóm-kipúr ünnepére készül Fokozott biztonsági intézkedésekkel, a palesztin területek lezárásával készül Izrael jóm-kipúr ünnepére - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Trump védővámolna

Trump védővámolna Donald Trump amerikai elnök hétfőn közleményben jelentette be, hogy 200 milliárd dollár értékű kínai importtermékekre készül 10 százalékos védővámot kivetni.

Román alkotmánymódosítás

Román alkotmánymódosítás Célegyenesbe került Romániában a család új meghatározásáról szóló alkotmánymódosítás, miután a román alkotmánybíróság is jóváhagyta hétfőn azt az alkotmánymódosító törvénykezdeményezést, amely egy férfi és egy nő házasságaként határozná meg a családot. Ezzel az utolsó akadály is elhárult a népszavazás megszervezése elől.

Tulajdonost cserél a Time magazin

Tulajdonost cserél a Time magazin Marc és Lynne Benioffnak, a Salesforce felhőalapú számítástechnikával foglalkozó vállalat társalapítóinak tulajdonába kerül az amerikai Time magazin - közölte a The Wall Street Journal című lap vasárnap.

Feszültség egy öreg oktatóhajó miatt

Feszültség egy öreg oktatóhajó miatt Feszültség támadt Horvátország és Montenegró kapcsolatában a Jadran katonai oktatóhajó sorsa miatt: Zágráb szerint a vitorlás a horvát haditengerészet tulajdona, Podgorica azonban ezt határozottan elutasítja.

Magyar napok Rijekában

Magyar napok Rijekában Rijekai magyar napok címmel tartanak háromnapos, művészeti, kulturális és gasztronómiai programokkal teli rendezvénysorozatot az isztriai városban szeptember 21. és 23. között - közölte a Zágrábi Magyar Intézet az MTI-vel vasárnap.

Tompább lett a Florence hurrikán

Tompább lett a Florence hurrikán Az Egyesült Államok három tagállamában hirdettek rendkívüli állapotot hétfőn a közelgő Florence hurrikán miatt.

Orosz hackerek a tilosban

Orosz hackerek a tilosban Washingtonnak bizonyítéka van arra, hogy orosz hackerek behatoltak az amerikai energiahálózatba - jelentette ki Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter egy újságírókkal folytatott kerekasztal-beszélgetésen Moszkvában.

A szlovén lapok derűlátóak

A szlovén lapok derűlátóak A szlovén lapok többsége derűlátó a Marjan Sarec által felállított új szlovén balközép kisebbségi koalíciós kormány jövőjét illetően.

A hídomlásra emlékeztek Genovában

A hídomlásra emlékeztek Genovában Egyperces csenddel emlékeztek meg pénteken Genova lakosai pénteken az augusztus 14-én történt hídomlás 43 áldozatáról, miközben az ügyészség megkezdte a felelősnek tartott személyek meghallgatását.

Eltávolítják Franco holttestét

Eltávolítják Franco holttestét A spanyol parlament csütörtökön megszavazta, hogy Francisco Franco diktátor (1892-1975) földi maradványait eltávolítsák a Madrid melletti Elesettek Völgyében található mauzóleumból.

Macron szegénység elleni programot indít

Macron szegénység elleni programot indít Emmanuel Macron bemutatta csütörtökön a szegénység elleni küzdelemre készített kormánytervet, a következő négy évre, mintegy 8 milliárd eurós összegben. A programmal a francia államfő a liberális gazdasági reformokat követően a mandátumának a szociális kérdésekre koncentráló új szakaszát reméli megnyitni.

Okos bécsi tilalom

Okos bécsi tilalom Kísérleti jelleggel, két hónapra kitiltották a szülőtaxikat egy bécsi általános iskola elől. A cél, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban legyenek a reggeli forgalomban az iskola előtt. Ha beválik az intézkedés, más kerületekre is kiterjesztik.

Az EU hosszabbított

Az EU hosszabbított Az Európai Unió hat hónappal, március 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi integritásának megsértése és függetlenségét aláásó vagy fenyegető intézkedések miatt Oroszország ellen bevezetett korlátozó intézkedéseket - közölte az Európai Unió Tanácsa csütörtökön.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ