RSS Feed

Nagyvilág

Kozmetikai vásár Bolognában

Kozmetikai vásár Bolognában Magyar gyártók mutatkoztak be az olaszországi Bolognában hétfőn véget érő Cosmoprof kozmetikai szakkiállításon, amely Európa és a világ egyik legjelentősebb ágazati találkozójának számít.

Korniss-képek Bukarestben

Korniss-képek Bukarestben Két kiállításon mutatják be Bukarestben Korniss Péter fotóit, aki csaknem két évtized után tér vissza a román fővárosba - közölte csütörtökön a Balassi Intézet bukaresti központja.

Willy Brandt jubileum

 Willy Brandt jubileum Európában kevés kormányfő tett annyit a hidegháború elmúltáért, mint a tavaly júliusban utolsó útjára kísért dr. Helmut Kohl (CDU) és egyik elődje, Willy Brandt (SPD). A szociáldemokrata bonni kancellár bő negyedszázada hunyt el. Idén lenne 105 esztendős.

A CIA leendő igazgatónője: pro és kontra

A CIA leendő igazgatónője: pro és kontra Dicsérik és bírálják is a CIA leendő igazgatónőjét, ami arra utal, hogy ellentmondásos Gina Haspel megítélése. Mike Pompeo nevezte ki a CIA igazgatóhelyettesének, még tavaly.

Szlovákia: divat csődbe menni

Szlovákia: divat csődbe menni Még soha nem akartak ennyien csődbe menni Szlovákiában - írja a pozsonyi Új Szó Online. Történelmi csúcson a magáncsődök száma Szlovákiában. Az elmúlt hónapban 930 ilyen csődöt jelentettek, szemben a tavaly februárban regisztrált 41-gyel. A csaknem 23-szoros növekedés az új szabályoknak köszönhető.

Árvízveszély Horvátországban

Árvízveszély Horvátországban A hirtelen hóolvadás miatt Horvátország több területén is árvízveszélyt hirdettek - közölte az N1 horvát hírcsatorna kedden. A boszniai határ melletti Hrvatska Kostajnicán rendkívüli állapotot rendeltek el, földomlás miatt több ház is összedőlt, de áldozatok nincsenek.

Közép-európai modernizáció

Közép-európai modernizáció Akárcsak hazánkban az 1867-es Kiegyezést követően, úgy Poroszországban is a 19. század utolsó harmadában indult gyors fejlődésnek az ipar. A modernizáció különösen látványos volt a Duna és a Spree folyók vidékén.

Összedőlt egy felüljáró Miamiban

Összedőlt egy felüljáró Miamiban Összedőlt egy újonnan épült gyalogos felüljáró csütörtökön a floridai Miamiban, a lehulló betonelemek több embert és gépkocsit temettek maguk alá, a CNN hírtelevízió tudomása szerint többen meghaltak.

1918 - Búcsú a császárságtól

1918 - Búcsú a császárságtól Idén lesz száz esztendeje, hogy befejeződött a véres első világháború. Az Osztrák-Magyar Monarchia és a Német Császárság összeomlását hozó nemzetközi csetepaté hazánk súlyos területzsugorodásához vezetett.

Energiamegtakarítás Bécsben

Energiamegtakarítás Bécsben A bécsi enegergiaszolgáltató, a Wien Energie, energiamegtakarítás-kampányban való részvételre hívja a bécsi lakosokat. Április 6. és május 3. között, négy héten keresztül négy feladatot kell teljesíteniük a résztvevőknek.

Lavrov: Oroszország "nem bűnös"

Lavrov: Oroszország "nem bűnös" Oroszország "nem bűnös" Szergej Szkripal volt orosz katonai hírszerzőtiszt és a lánya Angliában történt megmérgezésében, és nem fog válaszolni a brit ultimátumra, amíg Nagy Britannia nem teljesíti a vegyi fegyverek betiltásáról szóló egyezményben vállalt kötelezettségeit - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden Moszkvában.

Tüntetnek a cseh egyetemisták

Tüntetnek a cseh egyetemisták Félórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek csütörtökre a cseh egyetemek, főiskolák és számos középiskola. A diákok akciójukkal arra szeretnék felhívni a vezető politikusok figyelmét, hogy nem közömbös nekik az ország sorsa, és zavarja őket, ha a politikusok nem tartják tiszteletben az alkotmányt és annak értékeit.

Vége Castro korszaknak?

Vége  Castro korszaknak? A 8,9 millió szavazásra jogosult kubai közül majdnem 7,4 millióan járultak az urnákhoz - közölte a szigetország választási bizottságának vezetője. Alina Balseiro szerint a 605 képviselő közé ismét beválasztották a 86 éves Raúl Castro Rúz államfőt és a posztjára legesélyesebb 57 éves Miguel Díaz-Canel alelnököt.

Ellopták egy ősi óriáscápa fogát

Ellopták egy ősi óriáscápa fogát Ellopták egy ősi óriáscápa 8 centiméteres fogkövületét egy nyugat-ausztráliai nemzeti parkból - idézte a BBC hírportálja a helyi hatóságok keddi közleményét. A kövület a nagyjából 2,6 millió éve kihalt megalodon faj egyedéhez tartozott.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ