RSS Feed

Nagyvilág

Putyin tízmillió migránsra számít

Putyin tízmillió migránsra számít Akár tízmillió oroszul beszélő gazdasági migránst is beengedne Oroszország a Kreml legújabb terve szerint a következő hat évben, az ország így küzdene meg ugyanis a már gazdaságban is egyre érezhetőbb népességcsökkenéssel - írta a Kommerszant gazdasági lap nyomán az Azonnali.hu. Ha legközelelbb az orosz elnök Budapestre jön, ez is téma lehet...

Jackson lánya felvágta az ereit

Jackson lánya felvágta az ereit Kórházba szállították Michael Jackson lányát, Paris Jacksont, aki megpróbált öngyilkosságot elkövetni, felvágta az ereit – írja a TMZ. Helyi idő szerint szombat reggel fél nyolckor értek ki a mentők az otthonához, ellátták, és kórházba szállították, az eddigi információk szerint stabil az állapota, de 72 órán keresztül pszichiátriai megfigyelés alatt tartják.

Visszapillantó tükör - sztálingrádi fordulat

Visszapillantó tükör -  sztálingrádi fordulat A Volga jobb partján elterülő város 1925-ben vette fel a Sztálingrád nevet. Nemzetközileg 1942-43-ban tett szert tragikus ismertségre a település. Az ott vívott 200 napos csata a Wehrmacht alakulatok és szövetségeseik vereségével végződött. Anno Friedrich von Paulus (1890-1957) német tábornok kapitulált és fogságba került.

Magyarországon is járt az új-zélandi tömeggyilkos

Magyarországon is járt az új-zélandi tömeggyilkos Vizsgálatot indított a bolgár vádhatóság az új-zélandi Christchurch két mecsete elleni 49 halálos áldozatot követelő terrorcselekmények elkövetője ellen a férfi esetleges bulgáriai kapcsolatai miatt - közölte Szotir Cacarov bolgár főügyész péntek este. Az eddigi adatok szerint a 28 éves ausztrál férfi Bulgáriában, Romániában és Magyarországon is megfordult.

Washington állandó katonai jelenlétet ajánlott Varsónak

Washington állandó katonai jelenlétet ajánlott Varsónak Az amerikai védelmi minisztérium azt ajánlotta Varsónak, hogy állandóvá tenné a Lengyelországba telepített amerikai fegyveres erők egy részének jelenlétet. Washington legalább ezer fővel növelné lengyelországi katonai jelenlétét, de "sokkal többről is lehet szó" - írja a jobbközép, a jelenlegi lengyel kormány felé inkább távolságtartó, de egyes témákban jól értesült Rzeczpospolita.

Dzsihadisták gyerekeit vitték haza Szíriából

Dzsihadisták gyerekeit vitték haza Szíriából A francia hatóságok pénteken hazaszállították a dzsihadisták gyerekei közül az 5 évesnél fiatalabb árvákat, akik Szíria észak-keleti részén található táborokban voltak - jelentette be a francia külügyminisztérium. "Ezek a gyerekek rendkívüli orvosi és pszichológiai vizsgálaton esnek át, és a jogi hatóságok döntenek a sorsukról" - olvasható a közleményben.

Berlin: sok százezer külföldi lakó

Berlin: sok százezer külföldi lakó A 21. századi migránsválság, népvándorlás kapcsán a történészek arra emlékeztetnek, hogy Berlinben mindig is éltek menekültek. A 2019-ben a Spreehez látogató turisták egy része nem is sejti, hogy már a középkorban is rengeteg külföldi érkezett a régióba. Köztük franciák, hollandok. Majd például 1956-ban magyarok is.

Amikor ég a ház

Amikor ég a ház A politikusoknak és a felnőtteknek csatlakozniuk kell a diákok éghajlatvédelmi mozgalmához - mondta Greta Thunberg 16 éves svéd környezetvédő aktivista a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap hírportálján pénteken, a Fridays for Future elnevezésű mozgalom világméretű tüntetésének alkalmából közzétett írásában.

Jackie

Jackie Az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök hajdani hitvese félévszázaddal ezelőtt ment feleségül Arisztotle Onasszisz görög hajómágnáshoz. Jackie Kennedyt a 21. században is a legintelligensebb és legdivatosabb ex First Lady-k között emlegetik.

Véres 20. század

Véres 20. század Nyolcvanöt esztendeje lett államfő Berlinben (az Osztrák-Magyar Monarchiából származó) Adolf Hitler. Bő egy évtizeddel korábban, 1923 viharos napjait jól példázza, hogy azon az őszön Hamburgban Ernst Thälmann (képünkön) forradalmi munkásai az utcára vonultak és a bajor fővárosban Hitler nacionalista baráti köre puccsot szervezett.

Tusk: nyitottnak kell lenni

Tusk: nyitottnak kell lenni Nyitottnak kell lenniük a bennmaradó tagállamoknak arra, hogy hosszabb időre elhalasszák az Egyesült Királyság európai uniós kiválásának határidejét, amennyiben London ezt szükségesnek találja stratégiája újragondolása érdekében - írta az Európai Tanács elnöke csütörtökön a Twitteren."Két módon lehet kilépni az Európai Unióból: megállapodással vagy anélkül.

Már Orbán is tudja

 Már Orbán  is tudja Csigavér, higgadtság – így reagált Orbán Viktor arra, hogy a Magyar Nemzet felszólította, lépjen ki az Európai Néppártból. A kormányfői nyugalom ugyanakkor csak látszólagos, ő is pontosan tudja, végzeteset hibázott – mondta a Klubrádiónak a Német Külügyi Intézet (DGAP) munkatársa, aki a kormány által szintén sokszor bírált Politicónak is szokott elemzéseket készíteni.

Elégedettek a csehek a demokrácia működésével

Elégedettek a csehek a demokrácia működésével A csehek kétharmada elégedett a demokrácia működésével az országban. Ez a legmagasabb arány 2004-től, mióta ebben a témában országos felméréseket készítenek - közölte szerdán Prágában a CVVM akadémiai közvélemény-kutató intézet.

Leonardo Da Vinci emlékezetére

Leonardo Da Vinci emlékezetére Kiállításokkal, digitális programokkal, bélyegekkel és többek között egy Leonardo-festménnyel díszített kéteurós érme kibocsátásával emlékeznek meg a tudós művész halálának 500. évfordulójáról a Rómában szerdán bemutatott Leonardo-emlékév programja szerint.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ