RSS Feed

Életmód

E-taxik Pakson

E-taxik Pakson Elektromos taxik forgalomba állításával folytatódnak Paks e-mobilitást célzó fejlesztései, az összesen mintegy tízmilliárd forintos Protheus projekt keretében hamarosan lezárul az elektromos autóbuszok beszerzésére kiírt pályázat - közölte a projektet lebonyolító Protheus Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.

Hármas összefogással a Hulladékmentes Tiszáért

Hármas összefogással a Hulladékmentes Tiszáért Az elmúlt hetek árhullámai után ismét rekord mennyiségű, uszadékfából és háztartási szemétből - főleg műanyagokból - álló szennyezés érkezett a kiskörei duzzasztóműhöz. Az uszadékmező felülete eléri a 17 ezer négyzetmétert és közvetlenül a duzzasztómű előtt a vastagsága a 3 métert is meghaladja.A PET Kupa környezetvédelmi civil kezdeményezés elsősorban PET-palackoktól mentesíti a Tiszát és árterét.

Megnyitott a Barceló Budapest

Megnyitott a Barceló Budapest Megnyitott a Barceló Budapest, a mintegy 15 milliárd forintos beruházással kialakított négycsillagos hotelt a világ 22 országában több mint 250 egységgel rendelkező Barceló csoport üzemelteti - közölte a fejlesztő Sunbelt Csoport az MTI-vel kedden.

Negyven fürdő a Strandok éjszakáján

Negyven fürdő a Strandok éjszakáján Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte - mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott keddi sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Elektromos autókkal bővül a Mol Limo flottája

Elektromos autókkal bővül a Mol Limo flottája A Mol közösségi autómegosztó szolgáltatása 50 új elektromos autóval bővül, július közepétől elérhetőek a korábbiaknál is kisebb, így könnyen leparkolható kocsik.

Mindenki szurkolhat a Kékszalagon

Mindenki szurkolhat a Kékszalagon A magyar fejlesztésű Kwindoo nyomkövető alkalmazásával okostelefonról vagy számítógépről mindenki percről percre nézheti a 2019. július 18-án Balatonfüredről induló Kékszalag vitorlásversenyt.

Most érdemes OKJ képzésre jelentkezni

Most érdemes OKJ képzésre jelentkezni Várhatóan 2020-tól változik a szakképzés, a kormány jelentősen csökkentené a választható szakmák körét. Sok szakképesítés megszűnik, sok pedig csak nappali, 5 éves technikusi képzésben szerezhető meg ezután. Emellett pedig a vizsgaszervezés is állami irányítás alá kerül majd.

Keresik Veszprém kedvenc street foodját

Keresik Veszprém kedvenc street foodját Kedvenc street foodot választ Veszprém az utcazene fesztiválon. A rendezvény ideje alatt 29 food truck parkol majd a városba, hogy a mindennapi gyorsételek helyett gurmet fogásokkal lássa el a helyieket és a fesztiválozókat. A Veszprém kedvence címért többek között Spanyol édességekkel, mangós-chillis burgerrel és ínyenc burritoval szállnak versenybe a kocsik.

A vízimentőktől tanulhatunk a Balatonnál

A vízimentőktől tanulhatunk a Balatonnál A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szerint egyre kevesebben félnek a segítségnyújtástól és egyre többen szeretnék megtanulni, hogyan tehetik ezt meg szakszerűen. A július 19-én újrainduló UNIQA Vízimentők Programon erre nyílik lehetőség.

A kalandparkok harmada nem felelt meg

A kalandparkok harmada nem felelt meg A vizsgált kalandparkok 31 százaléka nem felelt meg teljes körűen az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

Ilyen a nordic walking

Ilyen a nordic walking Egyre több elszánt arcú – főleg nő – tűnik fel mostanában erdőn, mezőn, hegyen völgyön két kezében bottal. És csak haladnak, haladnak, erőteljes sétával, ki tudja, mi felé…

Vitaminkímélő házi praktikák

Vitaminkímélő házi praktikák A vitaminok élelmiszereink szinte mindenre érzékenyen reagálnak, például a fényre, a hőre, a levegő oxigéntartalmára. Léteznek azonban olyan konyhai mesterfogások és házi praktikák, melyek bevetésével mérsékelhetjük a veszteséget és vitaminkímélő módon készíthetjük el az ételeinket.

A legjobb szúnyogriasztó növények

A legjobb szúnyogriasztó növények Vegyük magunkat körbe olyan növényekkel, amelyek távol tartják a szúnyogok hadát otthonunktól! Bemutatjuk a legjobb szúnyogriasztókat!

Koffein: 7 tévhit

Koffein: 7 tévhit A koffein világszerte több mint 63 növényfajta levelében, magjában és gyümölcsében természetesen előforduló alkaloid. A koffein leginkább serkentő és a fáradtságot késleltető hatásáról ismert. Ezen kívül azonban rossz hírét is költötték, ami nem biztos, hogy jogos.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ