RSS Feed

Életmód

Vezető halálok a tüdőgyulladás

Vezető halálok a tüdőgyulladás A tüdőgyulladás gyakori megbetegedés, mely az emberiség történelmét végigkíséri, tüneteit már Hippocrates is lejegyezte. A betegség évente hozzávetőleg félmilliárd embert érint világszerte, több mint egymillió ember halálát okozva.

Stabil növekedés az autópiacon

Stabil növekedés az autópiacon A prémium autók szegmensében kétszámjegyű növekedésére lehet számítani az idén az új járművek magyarországi piacán Hesz Tamás, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnökségi tagja szerint. Az egyesület az idén a teljes piac 7,5 százalékos bővülését, 125 ezer új autó értékesítését prognosztizálja 2017-hez képest, amikor a Datahouse adatai szerint 116 ezer új kocsi kelt el.

Budapest is esélyes

Budapest is esélyes Február 8-ig lehet szavazni a legjobb európai úti célokra a European Best Destinations versenyén, amelyre a szervezet Budapestet is jelölte - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.A magyar főváros kiváló adottságokkal rendelkezik mind építészeti, mind földrajzi szempontból.

Bővül a Tisza-tavi Ökocentrum

Bővül a Tisza-tavi Ökocentrum A téli karbantartás után szombattól ismét látogatható a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, mely idén új látványosságokkal bővül - közölte az intézmény ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-vel.Kiss János tájékoztatása szerint a bő kéthetes karbantartás eredményeként a turisztikai látogatóközpont megújulva várja a látogatókat.

Nem kell félni az albérletkiadástól

Nem kell félni az albérletkiadástól Egy januárban életbe lépett jogszabály változásnak köszönhetően idén kevesebbet kell adózni a kiadott ingatlanok után, ezáltal megtisztulhat az albérletpiac.

Jönnek az okos élelmiszerek

Jönnek az okos élelmiszerek Speciális termelői-piaci franchise-rendszert dolgozott ki "okos" termékei, az egészséget támogató Vitajó cipók országos elterjesztésére a Hajdúsági Sütödék-csoport - jelentette be a cég vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

Klinikai gyógyszervizsgálat: évente húszezren

Klinikai gyógyszervizsgálat: évente húszezren Magyarországon évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban, ezzel, az egy főre vetített vizsgálatokat tekintve, Európa élvonalához tartozik

2018-as autó újdonságok

2018-as autó újdonságok Kinek a negyedik generációs, hibrid üzemű Toyota Prius, kinek az esztergomi Suzuki Swift lesz a kedvence idén. A pénzesebb vevők persze a - részben Magyarországon gyártott - német típusok között is válogathatnak.

Világíts rá! címmel új tehetségkutató indul

Világíts rá! címmel új tehetségkutató indul A Világítástechnikai Társaság által életre hívott verseny során egy hónapon át keresik az ország legjobb rajzolóját, videó készítőjét és versíróját. A pályázatra jelentkezőknek nevezőknek arra kell felhívni a lakosság figyelmét, hogy a működésképtelen lámpák és világítótestek ne a kukába, hanem a hulladékhasznosítóba kerüljenek.

Álomszép francia típusok

Álomszép francia típusok Bizonyára nosztalgiával tekintenek vissza a 60-as évekre a gallok. Igaz gyarmataik zömét akkoriban már elvesztette Franciország, de legalább a gépkocsi iparuk nem viaskodott krízissel. Igazi exportsláger volt a fürge, elegáns Simca, a Citroën és a Peugeot.

Jakutföldön mínusz 67 fok

Jakutföldön mínusz 67 fok A kelet-szibériai Jakutföld egyes térségeiben mínusz 67 Celsius-fokot mértek kedden, írja az MTI. A borzasztó hidegben két férfi halálra is fagyott a hétvégén, miközben a lerobbant kocsijukból próbáltak eljutni egy közeli farmhoz, bár ennél már mértek hidegebbet is környéken.

Rekord forgalom a debreceni repülőtéren

Rekord forgalom a debreceni repülőtéren A debreceni repülőtér utasforgalma 2017-ben meghaladta a tervezett 300 ezret.Tamás László tájékoztatása szerint Magyarország második legnagyobb, schengeni kritériumoknak is megfelelő repülőterét 2017-ben több mint 318 000 légi utas használta.A növekedés 2016-hoz képest 12 százalékos volt, ami egy év alatt 33 784 utassal többet jelentett.

Földre szállt Hold a Zselicben

Földre szállt Hold a Zselicben Nem mindennapi kinccsel gazdagodott a Kaposvár közelében található Zselici Csillagpark. Egy valódi holdkőzetet, méghozzá Közép-Európa egyik legnagyobb holdi eredetű mintáját láthatják az erdei élményközpont látogatói.

Turistaházakra 3 milliárd

Turistaházakra 3 milliárd Közel hárommilliárd forint értékben újulhatnak meg turistaházak, erdei szállások országszerte a következő két évben, a fejlesztések hat erdőgazdaságot érintenek - jelentette be a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és a földművelésügyi miniszter közös sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ