RSS Feed

Életmód

Negyven kiló műanyag zacskó a bálna gyomrában

Negyven kiló műanyag zacskó a bálna gyomrában Negyven kilogramm műanyag zacskót találtak egy bálna gyomrában, melynek tetemét a Fülöp-szigeteken mosta partra a tenger - számolt be róla a The Guardian online kiadása hétfőn. A fiatal Cuvier-féle csőröscet az emésztőrendszeri sokk miatt pusztult el, miután negyven kilogramm műanyagzacskót nyelt le.

Rekordszámú jelentkezés és meghökkentő táborok

Rekordszámú jelentkezés és meghökkentő táborok Az idei évben eddig több mint húsz százalékkal jelentkeztek többen nyári táborokba, mint tavaly, és újdonság, hogy a jelentkezők jelentős része külföldön élő magyarok gyermekei. Erről, és az idei évben megszaporodó meghökkentő táborokról a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetőjét kérdeztük.

Szárnyal a Varga Pincészet

Szárnyal a Varga Pincészet Mintegy tíz százalékkal növelte árbevételét 2018-ban a Varga Pincészet, amely a közelmúltban két rangos nemzetközi megmérettetésen is sikeresen szerepelt. Varga Péter elmondta: a társaság 2018-as nettó árbevétele az előző esztendő hasonló adatát mintegy 400 millió forinttal felülmúlva megközelítette az 5 milliárd forintot, míg a nyereség az előzetes számítások alapján 277 millió forint körül alakult.

Jól kezelhető az ízületi gyulladás

Jól kezelhető az ízületi gyulladás A tünetek első megjelenésétől kezdve gyógyszeres terápiával jól kezelhető az ízületi gyulladás - erről beszélt Mihola Dóra reumatológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. A szakember közlése szerint az ízületi gyulladás a népesség 1 százalékát érinti.

Diatetikus - Három liter folyadék

Diatetikus - Három liter folyadék Mintegy három liter folyadékra van szüksége egy átlagos súlyú felnőttnek naponta; a pontos mennyiségét a testsúly határozza meg - mondta Miháldy Kinga dietetikus szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Ausztria: kevés Merci fogy

Ausztria: kevés Merci fogy Röhögne a markába Ferdinand Porsche (1875-1951) professzor, a Bogár atyja, ha tudná, hogy a Volkswagenek a harmadik évezredben is világszerte hódítanak. Nyugati szomszédainknál például 2019 küszöbén is a Golf és a Polo volt a sztár.

TeSzedd! - Hétfőn indul az önkéntes hulladékgyűjtés

TeSzedd! - Hétfőn indul az önkéntes hulladékgyűjtés Március 18-tól 24-ig tart, minden eddiginél hosszabb az idei TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési akció. A 2011 óta hagyományosan megszervezett környezetvédelmi program mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált.

Meglendíti az autópiacot a nagycsaládosok autótámogatása

Meglendíti az autópiacot a nagycsaládosok autótámogatása Az új autók piaca több ezer darabbal bővülhet már az idén a magyarországi autókereskedők várakozásai szerint a nagycsaládosok autóvásárlását támogató kormányzati program hatására.Novák Katalin államtitkár a héten ismertette az autóvásárlási akció részleteit, ez alapján már a kereskedések is differenciált ajánlatokkal állhatnak elő.

Frankfurti IAA: búcsú a dízel járművektől?

Frankfurti IAA: búcsú a dízel járművektől? A következő Majna-parti jármű seregszemle - Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) Pkw – 2019 szeptemberében nyitja meg a kapuit. Közép-Európa legrangosabb nemzetközi showja a jövő évek {dízel mentes?} trendjéből is ízelítőt ad majd.

A spanyol nagyvárosokra hőség vár

A spanyol nagyvárosokra hőség vár Az elmúlt harminc évben a spanyol nagyvárosok átlaghőmérséklete egy Celsius-fokkal növekedett, de például Madrid vagy Barcelona esetében ennél még nagyobb, mintegy két Celsius-fokos emelkedést mutattak a mérések - állapította meg a spanyol fenntarthatósági megfigyelőközpont nevű kutatóintézet idei jelentésében.

Ahány nemzet, annyi autó divat

Ahány nemzet, annyi autó divat Németországban 2018-ban több, mint 210 ezer VW Golf kelt el. Itáliában a Fiat Panda, a franciáknál pedig a Renault Clio a sztár. Spanyolországban hagyományosan a hazai Seat Ibiza és a Leon csábítja a legtöbb vevőt. S mi a helyzet például Dél-Koreában?

Szűrővizsgálatokkal az érbetegségek ellen

Szűrővizsgálatokkal az érbetegségek ellen Jövő csütörtökön az érbetegségek napján szűrővizsgálatokkal hívják fel a figyelmet az érbetegségek kockázataira - közölte a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság vezetőségi tagja csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Vasárnapig genfi mustra

Vasárnapig genfi mustra A bajor mérnökök szorgalmát dícséri a nyúlánk BMW 7-es szériájának környezetkímélő, Plug-in-Hybride változata, melynek a Genfi-tónál van e napokban a nemzetközi premiere. A jutányosabb mezőnyben mutatkoznak be a Volkswagen, a Seat és ©koda nóvumai.

Öt dolog, amit a jobb látásért tehetünk

Öt dolog, amit a jobb látásért tehetünk Nem tökéletes a látásunk? Folyamatosan adódik valami probléma a szemünkkel? Mindannyian tehetünk szemünk egészségéért, ha megfogadjuk a következő tanácsokat! Ha azonban dioptria javulást is szeretnénk elérni, akkor fontoljuk meg a lézeres szemműtét lehetőségét - mondja Dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ