RSS Feed

Életmód

Az Üllői út, ami összeköt

Az Üllői út, ami összeköt Megnyílt a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény és a Tomory Lajos Múzeum közös kiállítása Budapest leghosszabb sugárútjáról, amely a Kálvin tértől Üllő felé haladva egészen Budapest határáig húzódik, házsorának legvégén a 871. számmal.

A nátha gyógymódját találták meg

A nátha gyógymódját találták meg A megfázás lehetséges gyógymódját találták meg brit kutatók, akiknek "kissé radikális" módszere a náthát okozó megannyi vírus helyett magát az emberi szervezetet célozza meg. A vizsgált gyógyszer blokkolja a szervezetben azt a kulcsfontosságú fehérjét, amelynek segítségével a megfázást okozó vírusok sokszorozódni és terjedni képesek - írta a BBC News.

Francia műszaki újítások

Francia műszaki újítások Az első világháború kirobbanása döntően megváltoztatta a francia járműgyárak termék választékát: a központi hatalmak ellen kellett a muníció. Meg a páncélos jármű, melynek önhordó karosszériára épített forgatható lövész tornya Louis Renault műszaki fantáziáját dícséri.

Nemzetközi autós körkép

Nemzetközi autós körkép Itáliában a Fiat Panda, a franciáknál pedig a Renault Clio a sztár. Spanyolországban hagyományosan a hazai Seat Ibiza és a Leon csábítja a legtöbb vevőt. S mi a helyzet például Dél-Koreában? Nem lehet meglepő, hogy ott is a belföldi márkák a menők.

Botra fel a cukorbetegekért

Botra fel a cukorbetegekért Közel 1500-an vettek részt a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége által idén májusban már második alkalommal megrendezett "Botra fel" elnevezésű rendezvényén. A 18 vidéki városban és 2 budapesti helyszínen megtartott, nordic walking oktatással egybekötött séta célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az életmód és mozgás fontosságára, amelyek segítségével a diabétesz jobban ellen

Hahó Európa! Budapesten

Hahó Európa! Budapesten 2018 az Európai Kulturális Örökség éve. Ebből az alkalomból az EUNIC Hungary 2018. május 9. és június 9. között HaHó Európa - Hagyományok Hónapja, avagy az európai kulturális örökség ünnepe címmel programsorozatot szervez Budapesten. A rendezvénysorozat fő célja, hogy bemutassa a résztvevő országok kulturális örökségének sokszínűségét.

Amivel elégedetlenek még a férfiak is

Amivel elégedetlenek még a férfiak is A férfiak esetében is szinte ugyanazok a problémák merülnek fel, mint a nőknél, csak ritkábban mennek el orvos-esztétikai kezelésre: jellemzően inkább a hölgyek keresik fel ezeket a szalonokat, hogy megszabaduljanak problémáiktól. Persze a férfiakra is igaz, hogy szeretnének fiatalosak, vonzóak maradni, a legtöbben a sokasodó, mélyülő ráncaikkal nem tudnak kibékülni.

2030-ra megszűnhet a veszettség

2030-ra megszűnhet a veszettség Még mindig hatalmas veszélyt jelent saját és kisállataink egészségére számos oltással megelőzhető betegség: a halálos kimenetelű veszettség például a világ népességének felét fenyegeti. Mivel a kisállattartók többsége családtagként kezeli a kedvencét és megosztja vele az otthonát is, az oltások ma fontosabbak, mint ezelőtt bármikor.

A tbc már ritka, de még van mitől félni

A tbc már ritka, de még van mitől félni A tüdő betegségeit komolyan kell vennünk, hiszen a tüdő az egyik legfontosabb szervünk. A tbc formái napjainkban, a fejlett társadalmakban igen ritkák, mivel a fertőzés előfordulási gyakorisága jelentősen függ a szociális helyzettől. Ugyanakkor hazánkban, az elmúlt két-három évtizedben robbanásszerűen nőtt meg a tüdőrákos megbetegedések száma.

Élen járnak a magyarok az internetezésben

Élen járnak a magyarok az internetezésben Élen járnak a magyarok az internetezésben: a 16 évesnél idősebbek 89 százaléka internetezik naponta, míg a világátlag 86 százalék - derül ki a Google megbízásából 63 ország 79 ezer lakosának megkérdezésével készített szerdán közzétett reprezentatív felmérésből.

Fontos az egyensúly a fogyókúrában

Fontos az egyensúly a fogyókúrában A koplalás és bizonyos táplálékok megvonása különböző betegségeket, problémákat idézhet elő, ezért a fogyókúra alatt is meg kell tartani az egyensúlyt - közölte Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A diabéteszről tanulhatnak

A diabéteszről tanulhatnak Jövőre diákok, tanárok és a gyerekek szülei is átfogó ismereteket szerezhetnek a cukorbetegségről a Nemzetközi Diabétesz Szövetség által életre hívott KiDS program keretében, amely elsősorban a betegség jobb megismerésére, megelőzésre és a betegségben szenvedők elfogadására irányul.

Pénteken indulnak a csíksomlyói búcsúba

Pénteken indulnak a csíksomlyói búcsúba  Tizenegyedik alkalommal visz zarándokokat Erdélybe a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz nevű különvonat. A Csíksomlyó Expressz Szombathelyről indul, majd Dunántúlon át érkezik Budapestre a Keleti pályaudvarra, hogy a Székely Gyorssal összekapcsolva immár Össznemzeti Zarádokvonatként menjen tovább Erdélybe.

A Fény Nemzetközi Napja

A Fény Nemzetközi Napja A Világítástechnikai Társaság 2014-ben, a LUMEN V4 Visegrádi Országok Világítási Konferencia alkalmával, majd 2015-ben a Fény Nemzetközi Évében kezdeményezte az UNESCO-nál a Fény Nemzetközi Napjának (Dy of Light) létrehozását. A szervezet a magyar kezdeményezést elfogadta és a 2017. novemberi kongresszusának döntése értelmében 2018-tól a Fény Nemzetközi Napjává nyilvánították május 16-át.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ