RSS Feed

Életmód

Renault - a francia legenda

Renault - a francia legenda Az első világháború kirobbanása döntően megváltoztatta a francia járműgyárak termék választékát: a központi hatalmak ellen kellett a muníció. Meg a páncélos jármű, melynek önhordó karosszériára épített forgatható lövész tornya Louis Renault műszaki fantáziáját dicséri.

Veszélyes a keresztallergia

Veszélyes a keresztallergia A parlagfűallergiás ember nyelve, torka viszkethet, ha uborkát, paradicsomot, dinnyét fogyaszt. A nyírfaallergiás ajka, nyelve megduzzadhat, ha almát vagy barackot eszik. Mi az összefüggés a parlagfű, a nyírfa és a gyümölcsök, zöldségek okozta allergiás tünetek között?

A szépítő, gyógyító naspolya

A szépítő, gyógyító naspolya Még az almánál is több C-vitamint tartalmaz a naspolya, de emellett nagy mennyiségben van jelen benne a B1-vitamin és az A-vitamin előanyaga, a karotin is. Az ősz kedvence lehet, érdemes sokat enni belőle, mert a téli megfázásokat teljes mértékben el tudja űzni.

A legjobb őszi gyógyteák

A legjobb őszi gyógyteák A gyógyteák segítségével kivédhetők, vagy könnyedén orvosolhatók az őszi megfázás tünetei. Fejfájás, torokfájás, láz és köhögés, mind könnyedén lehet a múlté. A tea ráadásul nem csak gyógyít, de jó közérzetet is biztosít.

2018-as jármű újdonságok

 2018-as jármű újdonságok Prágában, Frankfurtban és Párizsban is szerveztek autó mustrát e hetekben. Az őszi szakvásárokon már a jövő évi kínálatból is kóstolót kapnak az érdeklődők. A környezetvédők bánatára 2018-ban is divatosak maradnak a 1,5 tonnánál súlyosabb, sok száz lóerős modellek.

Szlovén-magyar közös kerékpárutak

Szlovén-magyar közös kerékpárutak Az egykori vasfüggöny által kettészakított határtérség integrációját szolgáló közös kerékpáros turisztikai hálózatot alakít ki Szlovénia és Magyarország.

Túlélőcsomag infarktus után

Túlélőcsomag infarktus után Magyarországon évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen keringésleállás következtében. Ennek hátterében a leggyakrabban szívinfarktus áll. Bár az infarktusos betegek nem mindegyike hal meg azonnal, ha nem állna rendelkezésre mindenki számára a legmodernebb infarktus ellátás, az évi 30-35 ezer szívinfarktusos betegek több, mint felét elveszítenénk az első évben.

Jut exportra is magyar gomba

Jut exportra is magyar gomba A magyarországi gombatermesztés a 2008-as 18 ezer tonnáról csaknem 30 ezer tonnára nőtt 2016-ra; a megtermelt gomba 90 százaléka csiperke, 7-8 százaléka laskagomba, ezek csaknem 60 százaléka exportra megy - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn.

Magyar világszám a legújabb édesítőszer

Magyar világszám a legújabb édesítőszer Almacukor. Ez lehet az egészséges étkezés új trendi terméke. Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, mely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsó sorban pedig kellemes ízélményt nyújt.

Az ALDI beszáll az utazási piacba

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. bejelentette, hogy az ALDI Dél több országához hasonlóan Magyarországon is utazással és szállással bővíti kínálatát. Az ALDI Utazás márkanév alatt induló szolgáltatásban az ALDI Közép-Európa legnagyobb beutaztató ügynökségének, az Eurotours Internationalnek termékeit kínálja a magyar piacon.

Játék a kertben, veszélyekkel

Játék a kertben, veszélyekkel Tavasztól október közepéig megpróbálunk minél többet a szabadban lenni a gyermekekkel, ha lehetőségünk van rá kertben, parkban vagy a természetben. Érdemes azonban tudni, hogy időnként veszéllyel is járhat, ha bőrünk az egyes növényekkel közvetlenül találkozik.

Mobilapplikációval a Sportarénában

Mobilapplikációval a Sportarénában Egyedülálló fejlesztést jelentett be a Papp László Budapest Sportaréna és a Mastercard: teljesen megújult az Aréna beléptetőrendszere, amely QR kód mellett már NFC képes jegykezelésre is alkalmas.

Frankó frankfurti kocsik

Frankó frankfurti kocsik Németország közlekedési, pénzügyi központjában csütörtökön Angela Merkel nyitotta meg az őszi Nemzetközi Autókiállítást (IAA 2017). Emitt egy - a budavári, szeptemberi borünnepen is kiállított - nyúlának Audi A8-as, amott a hatodik generációs Volkswagen Polo és az új Ford Focus tündököl.

Őszi edzés a melegben

Őszi edzés a melegben Bár már ősziesre fordult az idő, mégsem kell lemondanunk a jóleső melegről, sőt, annak pozitív hatásait az edzéseink során is kihasználhatjuk. Bár az intenzív mozgás közben egyébként is melegünk van, és izzadunk, ezt fokozhatjuk, ha olyan helyre megyünk edzeni, ahol direkt jól befűtenek.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ