RSS Feed

Életmód

Indiában napenergia táplálja a vonatokat

Indiában napenergia táplálja a vonatokat A napenergiát is felhasználják egyes vonatok működtetésére Indiában, Újdelhi környékén már fel is szerelték a napkollektorokat az első szerelvény tetejére. A napenergiával a szellőzőrendszert, a világítást és az információs kijelzőket működtetik. Felhős idő esetén akkumulátorra kapcsolják ezeket a berendezéseket, csak végszükségben használnak dízelmotort.

Külföldre gurul a magyar málna

Külföldre gurul a magyar málna Évről-évre gyengébb a hazai málnapiac: a munkaerőhiány és az ebből fakadó magas árak miatt egyre kevesebben vágnak bele a termesztésbe, miközben az ellenálló magyar málna reneszánszát éli a külföldi piacon.

Csányi megvette a Budai Egészségközpontot

Csányi megvette a Budai Egészségközpontot Csányi Sándor megvette a Budai Egészségközpontot, derül ki a GVH-hoz beadott engedélykérelméből. A Budai Egészségközpont már most is nagy szereplőnek számít, több mint 150 orvosa van három nagyobb budai rendelőben - írta meg az Index.

A Duna ünnepe hétvégén Szentendrén

A Duna ünnepe hétvégén Szentendrén A Duna köré szerveződő, a helyi hagyományokat is bemutató ingyenes rendezvény várja hétvégén a látogatókat Szentendrén. Az Ister Napokon lesz zenés gyertyaúsztatás, táncház és több koncertet is kínálnak szombaton és vasárnap a közönségnek.

Jótékonysági est a Stefánia Palotában

Jótékonysági est a Stefánia Palotában A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány 1993 óta működik, és kiemelt feladatának tekinti a krónikus betegek körülményeinek javítását valamint a betegellátásban dolgozók jutalmazását. Az elmúlt három évben az MH Egészségügyi Központtal együtt a Magyar Egészségügy Napján jótékonysági koncertet rendeztek a Stefánia Palotában és a bevételt jótékony célra fordítják.

Hamis jelentés a magyar csapvízről

Hamis jelentés a magyar csapvízről Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Magyarországot is a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják. Ám ez a lista sehogy sem, stimmel, hiszen húztak egy keleti vonalat, a cseheknél és a lengyeleknél még iható a víz, nálunk már nem.

Wizz Air - Ingyenes a nagyméretű kézipoggyász

 Wizz Air - Ingyenes a nagyméretű kézipoggyász Ingyenessé teszi a nagyméretű kézipoggyászt is a magyar kötődésű Wizz Air a járatain, de a fedélzetre csak az elsőbbségi beszállással rendelkező utasok vihetik fel biztosan a csomagot - mondta Váradi József vezérigazgató az MTI-nek szerdán.

Campus Fesztivál - Óriáskerék is épül

Campus Fesztivál - Óriáskerék is épül Épül a fesztiválváros a debreceni Nagyerdőben, ahol szerdán nyitja meg a kapuit a jubileumot ünneplő Campus Fesztivál - közölte a fesztivál sajtófőnöke kedden az MTI-vel. Idén 30 méteres óriáskereket is felállítanak a helyszínen, ahonnan rá lehet majd látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is.

Harapnivalók kempingezéshez- receptekkel

Harapnivalók kempingezéshez- receptekkel A fesztiválokon vagy a túrázással egybekötött kempingezések alatt kevés a lehetőség sütni-főzni, energiára viszont igencsak szükség van. Az alábbiakban a Food Network tévécsatorna ad néhány ötletet, hogy milyen egészséges ropogtatni valóval készüljünk, ha nem akarjuk csak ropival és gumicukorral átvészelni az izgalmas, de kimerítő napokat.

5 orvosi tipp az egészséges napozáshoz

5 orvosi tipp az egészséges napozáshoz Nem lehet elégszer hangsúlyozni a klasszikus „kerüljük a tűző napot 11 és 16 óra között” tanácsot, hiszen ebben az időszakban a legnagyobb az UV-sugárzás, így leégni is könnyebb.

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás és a kártya használatában is egyre tudatosabbak a fogyasztók - mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. A szakértő hangsúlyozta, hogy ez a folyamat kedvező, mert a készpénzhasználat, a pénz gyártása, szállítása nagyon drága, illetve minél több készpénz van a gazdaságban, annál erősebb lehet a fekete- vagy szürkegazdaság.

Sportra buzdítanak a kardiológusok

Sportra buzdítanak a kardiológusok A Magyar Kardiológusok Társasága az budapesti vizes vébé kapcsán sportolásra ösztönöz, ugyanakkor tanácsokat is ad, hogyan tegyük azt biztonságosan. Mert minden verseny a szívben dől el!

Vaníliás búzasör a félegyházi sörfesztiválon

 Vaníliás búzasör a félegyházi sörfesztiválon Ötven magyar kézműves sörkülönlegességet vonultat fel a 3. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál, melyet július 21. és 23. között rendeznek meg Kiskunfélegyházán.

Bableves árpagyönggyel és brassói krumpli nélkül

Bableves árpagyönggyel és brassói krumpli nélkül Keverd újra, Buday címmel indul gasztroműsor a LifeTV-n a népszerű séf, Buday Péter vezetésével. A szakember klasszikus és közkedvelt ételeket fog elkészíteni új hozzávalókkal és egészségtudatos módszerekkel. A séf a tudatos étkezés mellett a fenntartható fogyasztásra is szeretné felhívni a figyelmet.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ