RSS Feed

Kultmix

Éljük át a találkozást!

Éljük át a találkozást! Fischer Iván karmester szerint a ";jövő zenekara" régizenét, új zenét, operát, szigorúan klasszikus zenét és crossovert is játszik, sőt, a zenészek még énekelnek is. A Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója eszerint állította össze az együttes 2018-19-es szezonjának programját.

Budapestre hozza önálló estjét John Malkovich

Budapestre hozza önálló estjét John Malkovich Ismét Budapestre érkezik John Malkovich. Az amerikai világsztár Report on the Blind című önálló estjét mutatja be a magyar közönségnek május 23-án a Budapest Kongresszusi Központban.

Hamvas napokat rendeznek Balatonfüreden

Hamvas napokat rendeznek péntektől Balatonfüreden. Az 1968-ban elhunyt író, filozófus, esztéta, Hamvas Béla emlékére szervezett kétnapos rendezvényen kötetbemutatóval, kiállítással és filmvetítéssel várják az érdeklődőket.

A legsötétebb óra

A legsötétebb óra Ma Nagy-Britanniában 3500 kocsma és szálloda, 1500 előadóterem és intézmény valamint 25 utca viseli Sir Winstion Churchill nevét.Pedig, amikor 1940 május 10-én váratlanul VI. Gyögy király, saját meggyöződése ellenére kinevezte a brit birodalom miniszterelnökévé, nem hosszú időt jósoltak a félvér amerikainak, az egoistának tartott politkusnak, aki nem is volt túl népszerű.

Utánképzés ittas vezetőknek a Pesti Magyar Színházban

Utánképzés ittas vezetőknek a Pesti Magyar Színházban Március 23-án mutatja be a Pesti Magyar Színház Háy János Utánképzés ittas vezetőknek című gyomor-keserű komédiáját Lengyel Ferenc rendezésében. Háy János a színház visszatérő szerzője, akinek ezt a darabját még nem játszották Budapesten.

Bezár az esztergomi Duna Múzeum állandó kiállítása

Bezár az esztergomi Duna Múzeum állandó kiállítása Az esztergomi Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, közismertebb nevén a Duna Múzeum március végén bezárja a Víz-Idő című állandó kiállítását. A tárlat március 26-tól a bezárásig díjmentesen látogatható, az utolsó napon ajándék várja az érdeklődőket.

Három városban koncertezik a Halott Pénz

Három városban koncertezik a Halott Pénz Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

Műfajkarnevál a Városmajorban

Műfajkarnevál a Városmajorban Egész nyáron különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés-és prózai előadásokkal, matinékkal, Színházi Szemlével - valóságos műfajkarnevállal várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad. A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos oldalán már megkezdték a programsorozat eseményeinek feltöltését és a jegyek értékesítést.

Brüsszelben lép fel a Magyar Rádió Énekkara

Brüsszelben lép fel a Magyar Rádió Énekkara Európa egyik legrangosabb koncerttermében, a brüsszeli Bozarban lép fel pénteken a Magyar Rádió Énekkara - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája szerdán az MTI-vel. A Magyar Rádió Énekkara Alekszandr Szkrjabin orosz zeneszerző, zongoraművész (1871-1915) Mysterium című művét fogja előadni a belga nemzeti zenekarral, Sztanyiszlav Kocsanovszkij vezényletével

Arany-emlékév - Felújították a nagyszalontai Csonkatornyot

Arany-emlékév - Felújították a nagyszalontai Csonkatornyot Áder János köztársasági elnök nyitotta meg az Arany János-emlékév keretében felújított nagyszalontai Csonkatornyot és az átalakított Arany-kiállítást szerdán a partiumi városban. Prőhle Gergely, a felújítást irányító budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója kiemelte, hogy a kétszáz éve született Arany János a közép-európai kultúrkincs része.

VOLT Fesztivál - Százhuszonöt magyar fellépő

VOLT Fesztivál - Százhuszonöt magyar fellépő Százhuszonöt magyar fellépője lesz az idei soproni Telekom VOLT Fesztiválnak június 26-tól 30-ig. A teljes hazai élmezőny koncertet ad, köztük a Brains, a Punnany Massif, a Wellhello, a Kiscsillag, a Road és a Quimby.

Genezis: a Berlinale után a hazai mozikban

Genezis: a Berlinale után a hazai mozikban Bogdán Árpád új filmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját.

Wim Wenders Ferenc pápáról forgatott dokumentumfilmet

Wim Wenders Ferenc pápáról forgatott dokumentumfilmet Május 18-án érkezik az észak-amerikai és a nagy-britanniai mozikba, egy hónappal később pedig a németországi filmszínházakba Wim Wenders Ferenc pápáról forgatott dokumentumfilmje, amelynek előzetesét kedden tette közzé a Vatikáni Televízió.

Életműdíjat kap Szabó István és Mészáros Márta

Életműdíjat kap Szabó István és Mészáros Márta Életműdíjat kap Szabó István (képünkön) és Mészáros Márta a kolozsvári 17. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) - közölték kedden a szervezők. A május 25. és június 6. között zajló filmfesztiválon idén is megtartják a magyar napot, amelynek tiszteletbeli meghívottja a két magyar alkotó.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ