RSS Feed

Kultmix

Like A Child

Like A Child Like A Child címmel, Lévai Balázs rendezésében december 15-én mutatják be a két éve elhunyt sokoldalú énekesnőről, Fábián Juliról készült dokumentumfilmet. A videomegosztókra felkerült egy klip, amelyben tizennyolc közreműködő állít emléket Fábián Julinak.

Magyar dalok Berlinben

Magyar dalok Berlinben „Tolcsvay László téli koncertje egy kisfilmmel kezdődött, mely 50 évvel ezelőtt készült az akkori NDK fővárosában. Anno először lépett fel a Tolcsvay Trió Kelet-Berlinben, a Politikai Dalok Fesztiválján. Csak komoly nehézségek árán tudtak felmenni a színpadra, mert a testvérek hosszú haja zavarta a német szervezőket” - fogalmazott Robotka József kulturális menedzser.

Átadták a Verzió filmfesztivál díjait Budapesten

Átadták a Verzió filmfesztivál díjait Budapesten Az ügyvéd, Rachel Leah Jones és Philippe Bellaiche munkája kapta a legjobb emberi jogi film díját a 16. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon szombeton - közölték a szervezők a budapesti díjátadó estéjén az MTI-vel.

Átadták az idei Hazám-díjakat

Átadták az idei Hazám-díjakat Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő és Radnóti Zsuzsa dramaturg nyerték el idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság elismerését szombaton adták át Budapesten

Moliére szabadtérre megy

Moliére szabadtérre megy Nagy sikerű Moliére-darabbal készül a jövő évadra a Szegedi Szabadtéri Játékok. A közönség a francia szerző népszerű vígjátékát, az Úrhatnám polgárt láthatja a megújult újszegedi színpadon, Herczeg T. Tamás rendezésében.

A Hadtörténeti Intézetben állítják ki Gábor Áron ágyúját

A Hadtörténeti Intézetben állítják ki Gábor Áron ágyúját A budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeumban állítják ki hétfőtől a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum egyik leghíresebb darabját, Gábor Áron ágyúját, valamint további hatvan értékes műtárgyat.

Szekeres Tamás - White Shapes of Blue

Szekeres Tamás - White Shapes of Blue Húsz év után készített szólólemezt Szekeres Tamás. A hazai rockszíntér kiemelkedő gitárosa, az Omega állandó zenésze White Shapes of Blue című anyaga egyfajta összegzése eddigi négy évtizedes pályájának.

Szerzői est a BMC-ben

Szerzői est a BMC-ben Korb Attila a Modern Art Orchestra alapító tagja, zenésze és zeneszerzője. Harsonajátéka az összes MAO lemezről és a koncertekről is ismerős lehet. November 25-én rendezik meg szerzői estjét a BMC-ben Swinging On The Danube címmel.

Cabernet-k és merlot-k Budapesten

Cabernet-k és merlot-k Budapesten A Bordeaux-t világhírűvé tevő szőlőfajtákból: cabernet franc-ból, cabernet sauvignonból és merlot-ból készült magyar és külföldi borok várják a Nagy Bordói Kóstoló látogatóit, akik hatvannégy pincészet több mint 150 borát ízlelhetik meg szombaton a Corinthia Budapest Hotelben.

Az én XX. századom New Yorkban

Az én XX. századom New Yorkban Enyedi Ildikó teljes körűen felújított és digitalizált filmjét, a harminc évvel ezelőtt készült Az én XX. századomat november 15-étől műsorára tűzi a Kino Lorber amerikai forgalmazó és a Museum of the Moving Image.

Újra itt a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

Újra itt a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál November utolsó napjaiban mintegy húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Mexikóból, Izraelből, Franciaországból és Magyarországról.

Harmadszor is Magyar Brand lett a Fonó

Harmadszor is Magyar Brand lett a Fonó A Fonó Budai Zeneház 2019-ben ismét elnyerte a MagyarBrands díjat, Kiváló Fogyasztói Márka kategóriában. A Magyar Brands program olyan magyar vonatkozású márkákat díjaz tizedik éve, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői hazánkban – és közülük nagyon sokan, így a Fonó – hazánkon kívül is.

Így még soha nem vezényelték

Így még soha nem vezényelték Először hirdettek amatőröknek karmester pályázatot, melynek eredményeként egy jogász, egy aneszteziológus, egy korrepetitor és egy csellóművész vezényelheti 2020. február 2-án a Beethoven-maratonon a Budapesti Fesztiválzenekart a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben – telt ház előtt.

Izraelbe készül a 100 Tagú Cigányzenekar

Izraelbe készül a 100 Tagú Cigányzenekar Első alkalommal lép a Szentföldre a jövő héten, hogy öt nap alatt négy koncertet adjon a Hungaricum védjeggyel is ellátott, jövőre 35 éves 100 Tagú Cigányzenekar negyvenkét zenésze.Az elmúlt 35 év alatt csaknem az egész világot bejárták, rengeteg városban léptek fel, de Izraelbe most mennek először.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ