RSS Feed

Kultmix

Stone drámája

Stone drámája Oliver Stone New Yorkban játszódó drámát rendez Benicio Del Toro főszereplésével. A The Hollywood Reporter című filmes portál beszámolója szerint a White Lies című produkció forgatási munkálatai 2019 tavaszán kezdődnek New Yorkban.

Claudia Cardinale is eljön a II. Budapest Film Maratonra

Claudia Cardinale is eljön a II. Budapest Film Maratonra Magyarországra jön Claudia Cardinale (Volt egyszer egy vadnyugat, 8 és fél, A párduc), Klaus Maria Brandauer (Mephisto, Redl Ezredes, Távol Afrikától) és Jean-Marc Barr, A nagy kékség főszereplője, itt lesz Ingmar Bergman legendás – magyar származású – munkatársa, Katinka Faragó. Világsztárok és világklasszisok a II. Budapest Klasszikus Film Maratonon.

Büszkeség és balítélet a Centrál Színházban

Büszkeség és balítélet a Centrál Színházban 2018. szeptember 14-én Ujj Mészáros Károly rendezésében mutatja be a Centrál Színház a világirodalom egyik legszebb és máig legnépszerűbb szerelmes regénye, a Büszkeség és balítélet színpadi adaptációját. Az előadás különlegessége, hogy a két főszereplő, Balsai Móni és Schmied Zoltán összesen tizenegy karaktert alakít.

A lélek zenéje a Jazz Clubban

A lélek zenéje a Jazz Clubban Lilienn & Kónyai Tibor Duó a Budapest Jazz Clubban ünnepli fennállásának 5. évfordulóját, augusztus 18-án. A duó a lélek derűjét viszi színpadra. A felemelő és örömébresztő előadásukban jazz-standardak, jazz-esített különböző műfajok és energikus latin dallamok szólalnak meg, egészen a 20-as évektől napjaink dalainak fűszerezett hangulatú feldolgozásaiban.

Huszonöt alkotás a Bujtor István Filmfesztiválon

Huszonöt alkotás a Bujtor István Filmfesztiválon Huszonöt alkotás szerepel a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, a 2009-ben elhunyt Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer emléke előtt tisztelgő seregszemlét augusztus 18. és 20. között tartják Balatonszemesen.

A Virtuózok négy évadának győzteseinek koncertje az Arénában

A Virtuózok négy évadának győzteseinek koncertje az Arénában A Virtuózok négy évadának győztesei és legizgalmasabb versenyzői adnak koncertet a Papp László Budapest Sportarénában szeptember 7-én.

Összművészeti és urbanisztikai fesztivál a Dunán

Összművészeti és urbanisztikai fesztivál a Dunán A Dunapest nyárzáró hétvégéjén a főváros folyó menti helyszínein száznál is több művész és előadó programjait élvezve kerülhetünk közelebb a Dunához. A város egyik legkülönlegesebb helyén, a Népszigeten lép fel a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Dunapestet a Budapesti Fesztiválzenekar koncertje zárja a Várkert Bazárban.

Kamarazenei alapművek csendülnek fel Kaposváron

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.

Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál

Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál Huszonkét kórus vesz részt az augusztus 15-én kezdődő 12. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzuson Nyíregyházán.

Szörényivel lép fel a Budapest Jazz Orchestra

Szörényivel lép fel a Budapest Jazz Orchestra A Budapest Jazz Orchestra idén ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját, melyet egy jubileumi évad keretében több helyszínen is megünnepel. Az ünnepsorozat indulásaként három koncertet is adnak a Zempléni Fesztiválon. Első koncertjüket augusztus 11-én a Tokaj Fesztiválkatlanban tartják, a XX. század rock műfaját megidézve a Queen és az Illés-együttes slágereiből válogatnak sztárvendégeikkel.

A legjobb külföldi film díját kapta az 1945

A legjobb külföldi film díját kapta az 1945 Az 1945 a legjobb külföldi film díját nyerte el Michael Moore Traverse City Filmfesztiválján az Egyesült Államokban, Michigan-ben. Versenyben volt többek között az Oscar-díjas Egy fantasztikus nő és az Oscar-jelölt A négyzet.

Meghalt Fábry Pál, a magyar Pulitzer-emlékdíj alapítója

Meghalt Fábry Pál, a magyar Pulitzer-emlékdíj alapítója Századik életévében meghalt Fábry Pál, a magyar Joseph Pulitzer-emlékdíj alapítója - közölte Bárándy Péter korábbi szocialista igazságügy-miniszter csütörtökön az MTI-vel. A magyar Joseph Pulitzer-emlékdíj Alapítvány kuratóriumi tagja, a kuratórium titkára elmondta, hogy Fábry Pál New Orleansban élő családja körében hunyt el szerdán.

23 éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét

23 éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét A mű melyet egykoron a szerző maga, Bartók Béla mutatott be, most pedig egy 23 éves zseni, Ránki Fülöp adja elő: Bartók Béla I. zongoraversenye. A Nemzeti Filharmonikusok nyitókoncertje igazi csemege a 20. századi magyar zene rajongóinak.

Jótékonysági előadás a nyugdíjas artistákért

Jótékonysági előadás a nyugdíjas artistákért Pénteken tartják a Fővárosi Nagycirkuszban azt a jótékonysági előadást, amelynek bevételéből a nyugdíjas artistákat segíti a Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének közreműködésével.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ