RSS Feed

Kultmix

Bubik kiállítás a színészmúzeumban

Bubik kiállítás a színészmúzeumban A hatvan éve született, tizennégy éve elhunyt Bubik István Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész tiszteletére nyílik kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban szombaton. A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Ritka magyar - Bubik 60 című kamarakiállítása május 19-től 2019. január 20-ig, szerdától vasárnapig 14 és 18 óra között tekinthető meg a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Kórusok éjszakája: hangot adnak a térnek

Kórusok éjszakája: hangot adnak a térnek 2018. június 9-én ismét énekhanggal telnek meg a józsefvárosi Palotanegyed különböző helyszínei a 6. Kórusok Éjszakáján. Budapest nyolcadik kerületét egyetlen estére hazai és külföldi amatőr kórusok töltik meg. A 41 együttes 76 koncerttel 10 különböző helyszínen szórakoztatja a közönséget.

Krimit írt Bill Clinton

Krimit írt Bill Clinton Mi történne, ha egy napon arra ébredne a világ, hogy eltűnt az amerikai elnök? Egyszerűen nyoma veszett a Fehér Házban, a világ legjobban őrzött épületében. És mi történne, ha ezt a képtelen történetet a világ legsikeresebb élő krimiszerzője írná meg és társszerzőként a volt amerikai elnököt, Bill Clintont jegyezhetnénk?

Cannes - Olasz reneszánsz a versenyprogramban

Cannes - Olasz reneszánsz a versenyprogramban Olaszország öt játékfilmmel kapott meghívást a 71. cannes-i filmfesztiválra, amelyek közül kettő a hivatalos versenyprogramban indul az Arany Pálmáért: a 2014-ben a Csodák című filmjével nagydíjat nyert Alice Rohrwacher egy spirituális mesével, a Gomorráért 2008-ban és a Realityért 2012-ben szintén Nagydíjat nyert Matteo Garrone egy bosszúfilmmel tért vissza.

A püspök élete

A püspök élete Riskó Marianna kárpátaljai vonatkozású friss kötete Budapesten látott napvilágot. Ott ahol a szerző a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Doktori Tanácsa és a Történelemtudományi Iskola tudósai előtt tavaly megvédte doktori munkáját.

Ázsiában is díjazták a Nagyi projektet

Ázsiában is díjazták a Nagyi projektet Révész Bálint Filmalap támogatással készült kreatív dokumentumfilmje, a Nagyi projekt nyerte a tajvani nemzetközi dokumentumfilm fesztivál „Next Generation” díját. Ázsia vezető dokufilmes seregszemléje több mint 130 alkotást vonultatott fel a tajpeji mozikban.

A Duna Karnevál a Margitszigeten gálázik

A Duna Karnevál a Margitszigeten gálázik Idén 23. alkalommal rendezik meg a Duna Karnevált, a nemzetközi kulturális fesztiválon több száz külföldi fellépő csatlakozik a magyar tánccsoportokhoz június 8. és 17. között Budapesten.Az idei eseménysorozatban tizenegy országból több, mint háromszáz külföldi művész csatlakozik a magyar tánccsoportokhoz.

Az Artisjus 3,4 milliárd jogdíjat fizet

Az Artisjus 3,4 milliárd jogdíjat fizet Az Artisjus összesen 3,384 milliárd forint jogdíjat osztott fel és fizetett ki a napokban 53 ezer szerzőnek több mint 150 ezer zenemű előző évi rádiós, televíziós és vendéglátós elhangzása után. A közös jogkezelő idei első úgynevezett nagyfelosztása alapján 1,796 milliárd forint jutott magyar szerzőknek és más hazai jogosultaknak.

TérTáncKoncert Fischer Ivánnal és a Fesztiválzenekarral

TérTáncKoncert Fischer Ivánnal és a Fesztiválzenekarral Brahms Magyar táncai, a Budapesti Fesztiválzenekar, cigány muzsikusok és ötszáz táncoló gyerek egyetlen koncerten. Fischer Iván és zenekara idén új helyszínen, a Szent István-bazilika előtti téren köszönti a nyarat június 17-én 19 órakor. Újra TérTáncKoncert a toleranciáért! Az eseményen a részvétel ingyenes.

Margó Irodalmi Fesztivál: Szövegséták Esterházyval

Margó Irodalmi Fesztivál: Szövegséták Esterházyval Június 6-10. között rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált a Petőfi Irodalmi Múzeumban: a Bookline, az Aegon, a PIM és a Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyenes fesztivál célja, hogy rendhagyó szerzői estekkel, felolvasásokkal, színházi produkciókkal és koncertekkel valódi közösségi élménnyé tegye az irodalmat.

Jethro Tull: 50 éves jubileumi koncert 2019-ben

Jethro Tull: 50 éves jubileumi koncert 2019-ben Idén volt éppen 50 éve, hogy 1968. február 2-án, a londoni Marquee Clubban először lépett színpadra a Jethro Tull. Az eltelt évtizedek alatt több mint 60 millió albumot eladó együttes mára a korszak legsikeresebb előadói közé emelkedett, és az alapító frontembernek, Ian Andersonnak hála még mindig aktív, Magyarországon is rendszeresen fellépnek.

Tamáska Máté – kassai kirándulás

Tamáska Máté – kassai kirándulás Amennyire ismert Márai Sándor szülővárosa 2018-ban, vélhetően annyira keveset tudunk környékéről. Tamáska Máté érdekes, friss kötete elsőként nyújt betekintést e rendkívül változatos, magyar-szlovák táj építészeti örökségébe.

Kossuth-díjas zenésszel koncertezik az Anima

Kossuth-díjas zenésszel koncertezik az Anima Május 22-én a Budapest Music Centerben egy különleges közös koncert keretében együtt hallhatjuk fellépni Rados Ferencet és napjaink egyik legizgalmasabb hazai hangszeres formációját, az Anima Musicae Kamarazenekart.

Gary Oldman írja, rendezi és játssza

Gary Oldman írja, rendezi és játssza Az Oscar-díjas Gary Oldman írja és rendezi a Flying Horse című életrajzi drámát, amelynek főszerepét is ő játssza majd. A deadline.com értesülése szerint a produkció egy fotográfusról szól, aki segített kifejleszteni a mozgóképet, de életét sötét pillanatok árnyékolták be.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ