RSS Feed

Kultmix

Arany-est lemezbemutató koncerttel

Arany-est lemezbemutató koncerttel 2017. szeptember 23-án Arany-estet tartanak a KOBUCI kertben, ahol a Nana Vortex (képünkön) együttes bemutatja Arany lemez című új albumát, amelyen Arany János saját zeneszerzeményei hallhatóak.Kevéssé ismert tény, hogy Arany János komponált is, szerzeményeinek bemutatása így ma is igazi szenzáció.

Rod Stewart visszatér

Rod Stewart visszatér Rod Stewart csaknem nyolc év szünet után ismét Magyarországon ad koncertet: új showjával 2018. január 29-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában - közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel. A 72 éves, Grammy-díjas skót énekes, aki 1967 és 1975 között a Jeff Beck Group, majd a Faces tagja volt, szólóénekesként több mint 250 millió lemezt adott el világszerte.

Angelina Jolie filmjét nevezte Kambodzsa az Oscarra

 Angelina Jolie filmjét nevezte Kambodzsa az Oscarra Angelina Jolie First They Killed My Father (Először az apámmal végeztek) című filmjét nevezte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára Kambodzsa - írta hétfőn a The Hollywood Reporter.

A franciák moziznak a legtöbbet

A franciák moziznak a legtöbbet A franciák járnak a legtöbbet moziba Európában: tavaly mintegy 213 millió jegyet adtak el a francia mozik, megelőzve a briteket és a németeket - közölte hétfőn a francia Nemzeti Filmközpont (CNC).

Don Giovanni, a bűnbánó kalandor a Müpában

Don Giovanni, a bűnbánó kalandor a Müpában Szeptember 23-án és 24-én ismét láthatják a műfaj kedvelői sajátos felfogásban a Don Giovannit Christopher Maltmannel a címszerepben, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Fischer Iván (képünkön) és a Fesztiválzenekar első előadása magával ragadta a magyar közönséget és a New York-i Mostly Mozart fesztivál hallgatóságát

Brácsaművész az Anima Musicae koncertjén

Brácsaművész az Anima Musicae koncertjén Az Anima Musicae Kamarazenekar repertoárja rendkívül változatos és sokszínű: a barokktól a kortárs zenéig minden megtalálható rajta. Ehhez tartják magukat szeptember 30-án is, ahol különleges zenei élményt ígér Bársony Péter és az Aima Musicae Kamarazenekar koncertje.

Európai Bordalfesztivált rendeznek Villányban és Pécsett

Európai Bordalfesztivált rendeznek Villányban és Pécsett Öt ország nyolc együttese mutatkozik be szeptember 22. és 24 között az Európai Bordalfesztiválon, amelyet immár huszonegyedik alkalommal rendeznek meg Villányban és Pécsett.

Nemzetközi fesztiválkedvencek a Mozinet Filmnapokon

Nemzetközi fesztiválkedvencek a Mozinet Filmnapokon A Cannes-i, a Velencei és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából öt filmet, valamint további 12 alkotást lehet újra megtekinteni a Mozinet Filmnapokon a mozivásznon, közülük a Porto 35mm című szerelmesfilm valóban 35 milliméteres kópiáról pereg majd.

Londoni mozikban is bemutatják Enyedi Ildikó filmjét

Londoni mozikban is bemutatják Enyedi Ildikó filmjét A Testről és lélekről című díjnyertes alkotást szeptember 18-tól a brit főváros több mozijában is megtekinthetik a nézők - közölte a Londoni Magyar Kulturális Központ az MTI-vel.

A csúcsnőcsábász: Don Giovanni

A csúcsnőcsábász: Don Giovanni A Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben szeptember 21-én, 23-án és 24-én ismét láthatják a műfaj kedvelői sajátos felfogásban a Don Giovannit Christopher Maltmannel a címszerepben. Fischer Iván és a Fesztiválzenekar első előadása magával ragadta a magyar közönséget és a New York-i Mostly Mozart fesztivál hallgatóságát.

Balázs János koncerttel indul a Magyar Klasszikusok sorozat

Balázs János koncerttel indul a Magyar Klasszikusok sorozat Balázs János Liszt-díjas zongoraművész koncertjével indul a Magyar Klasszikusok hangversenysorozat a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban október 13-án - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az éjszaka csodái a Trafóban

Az éjszaka csodái a Trafóban Szeptember 25-én este a Trafó színpadát a real-time videó, tánc és zene házasságából született Az éjszaka csodái című darab fogja uralni. A Tünet Együttes több mint két éve teltházzal futó előadását Weöres Sándor címadó verse inspirálta, amely szabad, csapongó, szabálytalan, akárcsak a gyermeki képzelet.

Francis Bacon 45 éve nem látott pápás képét árverezik el

Francis Bacon 45 éve nem látott pápás képét árverezik el Francis Bacon kiállításon 45 éve nem szereplő, 60 millió fontra (21 milliárd forintra) becsült, X. Ince pápát ábrázoló festményét árverezik el októberben Londonban.

Két új Banksy Londonban

Két új Banksy Londonban Banksy brit graffitiművész két új alkotása tűnt fel London szívében.A Barbican Centre szomszédságában látható falfestmények az intézmény Jean-Michel Basquiat amerikai művész munkásságát bemutató új kiállításának előfutárai - írta a BBC News. Banksy a néhai művésszel való "nem hivatalos együttműködésnek" nevezte az alkotásokat az Instagramon.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ