RSS Feed

Kultmix

Zalán János marad a Pesti Magyar Színház igazgatója

Zalán János marad a Pesti Magyar Színház igazgatója Zalán János marad a Pesti Magyar Színház igazgatója, miután ismét őt nevezte ki a teátrum élére az emberi erőforrások minisztere.

Ady-sorozatnak ad otthont a Centrál kávéház

Ady-sorozatnak ad otthont a Centrál kávéház Ady emlékére címmel ingyenes irodalmi-zenei sorozat kezdődik január 25-én a Centrál kávéházban Budapesten.

A varieté műfaj hagyományai élednek újjá a Duna Palotában

A varieté műfaj hagyományai élednek újjá a Duna Palotában A Duna Palota színpadán február 14-től 16-ig három előadáson éleszti fel a klasszikus varieté hagyományait a Budapest Varieté világszínvonalú artista művészek, táncosok és énekesek, előadók közreműködésével.

Hamvas Béla-napot tart a Műcsarnok

Hamvas Béla-napot tart a Műcsarnok A Rejtett történetek című kiállításhoz kapcsolódva egész napos eseménysorozattal idézi meg Hamvas Béla szellemi örökségét szombaton a Műcsarnok. Ötven éve, 1968-ban hunyt el Hamvas Béla esszéíró, filozófus, ezért a Hamvas Béla Alapítvány közreműködésével mozgalmas, sokszínű programválogatás tiszteleg a magyar kultúra egyedülálló alakja előtt - közölte az MTI-vel pénteken a Műcsarnok.

Az 1918-as nagy egyesülés

      Az 1918-as nagy egyesülés Bihari Zoltán könyves szakember ajánlotta figyelmünkbe a neves kelet-európai történész, Lucian Boia hazája 20. századi sorsfordító eseményeivel foglalkozó - immáron magyarul is olvasható - friss kötetét.

Ebadta történetek

Ebadta történetek Erdélyben látott napvilágot az a bájos gyermekkönyv, melyben a kicsinyek egy barátságos kutyussal ismerkedhetnek meg. Barni a fekete színű eb segítségével „vezetett már mozdonyt is”. Akkor sínen vagyunk!

Jubileumi koncertre készül a Magna Cum Laude

Jubileumi koncertre készül a Magna Cum Laude Vendégelőadókkal ünnepli húszéves fennállását a Magna Cum Laude együttes február 15-én a Papp László Budapest Sportarénában - mondta el Mező Mihály, az együttes frontembere az M1 aktuális csatornán pénteken.

Gilbert Varga és a könnyed elegancia

Gilbert Varga és a könnyed elegancia A magyar gyökerekkel rendelkező Maestro Gilbert Varga Könnyed elegancia című koncertjén debütál vezető karmesterként január 25-én, a Müpában futó Pannon-bérletsorozat harmadik előadásán.

West Side Story - Ismeretlen női főszereplő

West Side Story - Ismeretlen női főszereplő Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában - adta hírül a The Hollywood Reporter.A film producere Spielbergen kívül Kevin McCollum és Kristie Macosko Krieger, a forgatás nyáron kezdődik majd.

Rost Andrea áriaestje

Rost Andrea áriaestje A Magyar Kultúra Napja alkalmából Rost Andrea Kossuth-, Príma Primissima- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész ária estjét hallgathatják meg a Marczibányi Téri Művelődési Központban. Zongorán kíséri: Harazdy Miklós zongoraművész.

Paris-Dakar a koncertteremben

Paris-Dakar a koncertteremben A kortárs művek bemutatása prioritás a Modern Art Orchestra számára. Számos kitűnő zeneszerző műveit gyűjti egybe a MAO koncertje, mely egyben a legfrissebb lemez kiadásának ünnepe is. A lemez és a koncert is a kortárs jazz és kortárs klasszikus zene között húzódó fal leomlásának fő gondolata köré épül.

Új albumon dolgozik a Who

Új albumon dolgozik a Who A brit rockzenekar gitárosának, Pete Townshendnek a közleménye szerint a rajongók a "sötét balladáktól a kemény rockig és a kísérleti elektronikus zenéig" mindenre számíthatnak.

Dali az extravagáns bajusz mögött

Dali az extravagáns bajusz mögött Január 24-én érkezik a mozikba A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része, amely a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket.

Lilomfi a Madách Színházba tart

Lilomfi a Madách Színházba tart Március 23-án mutatja be a Madách Színház a Liliomfi című romantikus zenés komédiát, amely Szigligeti Ede műve nyomán készült. A főszerepben Nagy Sándort láthatják, a további szerepekben Szerednyey Béla, Magyar Attila, Serbán Attila, Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila, Jenes Kitty, Kovács Gyopár, Ladinek Judit, Dobos Judit, Tóth Angelika és Berényi Dávid lép színre. Az előadást Szente Vajk rendezi.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ