RSS Feed

Kultmix

A létezés eufóriája Locarnóban

A létezés eufóriája Locarnóban Szabó Réka A LÉTEZÉS EUFÓRIÁJA című dokumentumfilmje az augusztus 9-én kezdődő locarnói fesztivál Kritikusok Hete programjában lesz először látható. A Tünet Együttes 2015-ben bemutatott táncszínház előadásának próbafolyamatát feldolgozó egész estés filmet szeptemberben a hazai mozik is műsorra tűzik.

Montenegróban lép fel az Óbudai Danubia Zenekar

Montenegróban lép fel az Óbudai Danubia Zenekar Zenehíd elnevezésű műsorával, Liszt, Bartók, Erkel, Kodály és Nina Perovic műveivel a montenegrói KotorArt művészeti fesztivál vendége lesz az Óbudai Danubia Zenekar vasárnap Hámori Máté művészeti vezető vezényletével.

Bluesos napok Óbudán

Bluesos napok Óbudán Mára a műfaj egyik legfontosabb fővárosi ünnepévé nőtte ki magát az Óbudai Blues Fesztivál a KOBUCI Kertben. Július 21. és 25. között világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze az óbudai Zichy-kastély kertjében, hogy átadják az élő blues örömeit a közönségnek is.

Világsztárok - nem csak a klasszikus zenében

Világsztárok - nem csak a klasszikus zenében 2019. augusztus 13-19. között jubilál a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei fesztivál, azaz a Kaposfest. Az idén tízéves, egyedülálló esemény művészeti vezetői, Várdai István cselló-, és Baráti Kristóf hegedűművészek olyan komolyzenei programot állítottak össze, amely a korábbi évek kiemelkedő programjait és friss előadásokat foglalja magába.

Paul és Ringo együtt

Paul és Ringo együtt Sir Paul McCartney a hétvégén a Los Angeles-i Dodgers Stadionban lépett fel, és a közönség meglepetésére egyszer csak egykori zenésztársa, Ringo Starr ült be a dobok mögé.A Variety szerint a két zenész utoljára 1966. augusztus 28-án koncertezett utoljára együtt ezen a helyszínen.

Kincsek a Várkert Bazárban

Kincsek a Várkert Bazárban Mivel foglalkoznak a muzeológusok, mi kerül egy múzeum gyűjteményébe és mennyi ideig tart a kiállítás előkészítése? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ ad a Várkert Bazár legújabb, „Szubjektív – Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban” címmel megnyílt új időszaki kiállítása.

Szertartásjáték Székesfehérváron

Szertartásjáték Székesfehérváron A hetedik „felvonásához” érkezett az Árpád-ház nagy királyainak emléket állító sorozat: Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla, III. Béla és II. András után 2019-ben a „második honalapító”, IV. Béla király koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező.

Szeptemberben ismét Budapesti Klasszikus Film Maraton

Szeptemberben ismét Budapesti Klasszikus Film Maraton Budapest több mozija mellett idén Egerben és Győrben is vetítésekkel jelentkezik a Budapesti Klasszikus Film Maraton; a harmadik alkalommal meghirdetett programsorozat szeptember 4. és 11. között mintegy 100 filmklasszikust vetít le és több filmcsillagot is vendégül lát.

Hétrétország fesztivál augusztusban az Őrségben

Hétrétország fesztivál augusztusban az Őrségben Koncertekkel, templomi hangversenyekkel, filmvetítésekkel, irodalmi estekkel, történelmi előadásokkal, gyermekprogramokkal és nyitott portákkal várják a látogatókat augusztus 10. és 20. között az Őrségben a Hétrétország - A szerek és porták köztiválja elnevezésű rendezvényen.

Először a Művészetek Völgyében a MANK

Először a Művészetek Völgyében a MANK Első alkalommal várja a művészetkedvelőket a Művészetek Völgyében a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közös alkotásra, a kortárs művészet megismerésére saját udvarral.

Huszonnégy alkotást vetítenek az idei Vertigo Filmhéten

Huszonnégy alkotást vetítenek az idei Vertigo Filmhéten A közelmúlt filmtermésének legjavából huszonnégy alkotást vetítenek az idei Vertigo Filmhéten, amely július 24. és 31. között várja az érdeklődőket a fővárosi Puskin moziban.

Dexter Fletcher rendezheti a harmadik Sherlock Holmes-filmet

Dexter Fletcher rendezheti a harmadik Sherlock Holmes-filmet A Rocketman című Elton John-életrajzot jegyző Dexter Fletcherrel folynak tárgyalások a Sherlock Holmes-filmsorozat 3. részének rendezéséről - írja a The Hollywood Reporter.

Hivatalosan is megkezdődött az 53. Hortobágyi lovasnapok

Hivatalosan is megkezdődött az 53. Hortobágyi lovasnapok A pénteki előversenyeket követően szombat délben a mátai lovaspályán hivatalosan is megnyitották az 53. Hortobágyi lovasnapokat.

Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Péntek este mutatták be a Csárdáskirálynő című darabot a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Budapesti Nyári Fesztivál keretében, a Szabad Tér Színház és a Budapesti Operettszínház közös produkciójaként.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ