RSS Feed

Kultmix

Gazdag kulturális kínálat a Váci Világi Vigalomban

Gazdag kulturális kínálat a Váci Világi Vigalomban Színházi előadások, kiállítások, komoly- és könnyűzenei koncertek, gyerekprogramok várják a látogatókat a hétvégén a Váci Világi Vigalom háromnapos rendezvénysorozatában.

Balkáni csajok

Balkáni csajok Nem mindennapi történeteket ígér - nem mindennapi nőkről - az újvidéki Forum Könyvkiadó 190 oldalon. Igor Marojević friss kötete a Balkánra csábít. És a múltba! Déli szomszédaink (nemtől függetlenül) tartogatnak még meglepetéseket.

George Clooney a legjobban kereső színész a világon

George Clooney a legjobban kereső színész a világon George Clooney-nak nagyobb volt a bevétele az elmúlt évben, mint bármely más színésznek valaha egy év alatt. A Forbes legjobban kereső hírességeinek listáján a második helyet megszerző Clooney-t a bokszoló Floyd Mayweathernek sikerült megelőznie.

Egy szent szarvas meggyilkolása

Egy szent szarvas meggyilkolása Az elmúlt négy év nagy sikerét követően július 25. és augusztus 1. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban idén is lesz Vertigo Filmhét. Levetítik a cannes-i díjazott görög drámát, az Egy szent szarvas meggyilkolását is. Főszerepeiben az Oscar-díjas Nicole Kidman és Colin Farrell látható. (Képünkön jelenet a filmből.)

Kamaszkorban a Pannon Filharmonikusok

Kamaszkorban a  Pannon Filharmonikusok Hivatalosan is kamaszkorba lépett a Pannon Filharmonikusok: 15. évadát zárta a zenekar a 2017/2018-as szezontól búcsúzva. Az energiaáramlás évadát hirdette meg a zenekar a művészek, a közönség, a gazdasági szereplők és a zenekar városa között.

Hat helyszínen a 21. Zsidó Kulturális Fesztivál

Hat helyszínen a  21. Zsidó Kulturális Fesztivál A zsidó kultúra legnagyobb seregszemléjét, a 21. Zsidó Kulturális Fesztivált idén augusztus 26. és szeptember 2. között rendezik meg, Budapest hat helyszínén. Ez a fesztivál nem csak egy rendezvénysorozat, hanem ünnep is, amely lehetőséget ad a sokszínű és páratlanul gazdag magyar zsidó - zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére.

Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron

Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron A hely szelleme is hozzátesz a II. András életét felelevenítő Koronázási Szertartásjáték című produkcióhoz - emelte ki Szikora János rendező az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter Meghalt Friedmann Endre fotóriporter - tudatta a család az MTI-vel. A World Press Photo-, Balázs Béla- és Táncsics Mihály-díjas fotóst, az MTI örökös tudósítóját 84 éves korában, vasárnap érte a halál.

Itt az új Rubik-kocka

Itt az új Rubik-kocka A GoCube nevű játék belsejében érzékelők figyelik a mozdulatot, így a hozzá tartozó alkalmazás pontosan látja, milyen forgatás történik. Szükség esetén még segít is a megoldásban.

A szövés és a fonás lesz a Mesterségek Ünnepe kiemelt témája

A szövés és a fonás lesz a Mesterségek Ünnepe kiemelt témája A szövés és a fonás lesz idén a Mesterségek Ünnepe kiemelt témája, a kézműves munkákat és népi mesterségeket bemutató fesztivált augusztus 17. és 20. között rendezik a budai Várban.

Huszonnégy filmet vetítenek a Vertigo Filmhéten

Huszonnégy filmet vetítenek a Vertigo Filmhéten Huszonnégy filmet tűz műsorra az V. Vertigo Filmhét vetítéssorozata július 25. és augusztus 1. között a fővárosi Puskin moziban, valamint az idén először három vidéki helyszínen is.

Vége a találgatásoknak, biztosan lesz Downton Abbey-film

Vége a találgatásoknak, biztosan lesz Downton Abbey-film A rajongók legnagyobb örömére immár biztos, hogy játékfilm készül a nagysikerű brit tévésorozat, a Downton Abbey nyomán - közölte a BBC.

Bookart verseskötet

Bookart verseskötet A romániai Bookart kiadó gondozásában vehetjük kézbe Kenéz Ferenc 2009 óta született költeményeit. A csinos verseskötet többek közt arra keresi a választ, hogy milyen gyakran kell füvet nyírni az édenkertben?

Az Állampolgárt dicséri az amerikai kritika

Az Állampolgárt dicséri az amerikai kritika Nagyon szeretik Vranik Roland Az állampolgár című menekültes filmjét az amerikai kritikusok. Az állampolgárt még tavaly januárban mutatták be a magyar mozik, az itthoni kritikusok csak dicséri tudták. "Vranik Rolandon látszik, hogy megvan benne az a mértéktartás, kifinomultság és összetett gondolkodás. Az állampolgár fontos és jó film" - írtuk róla.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ