RSS Feed

Kultmix

Elhunyt William Goldman

Elhunyt William Goldman Elhunyt 87 évesen William Goldman, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök Oscar-díjas forgatókönyvírója - számolt be róla a The Hollywood Reporter. Az író manhattani lakásában halt meg pénteken. Lánya, Jenny Goldman elmondta, hogy apja, aki vastagbélrákban szenvedett, tüdőgyulladás okozta komplikációk miatt hunyt el.

Családi programok a 100 éves Hadtörténeti Múzeumban

Családi programok a 100 éves Hadtörténeti Múzeumban Ingyenes családi és gyermekprogramokkal várja szombaton látogatóit a 100. születésnapját ünneplő Hadtörténeti Intézet és Múzeum - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Nagy tapsot kapott a Kurtág-opera

Nagy  tapsot kapott a Kurtág-opera Nyolc percig tapsolta Kurtág György első operájának ősbemutatóját a Scala milánói operaház közönsége csütörtök este - számolt be a Corriere della Sera a többnyire szakmai közönség előtt tartott előadásról. A Scalából a taps egészen Budapestig hallatszott, ahonnan a 92 éves Kurtág György követte az előadást, mert a premieren nem tudott részt venni. A feleségével együtt rádión keresztül hallgatta az operát.

Bartos Erika kapja 2018-ban a Janikovszky Éva díjat

Bartos Erika kapja 2018-ban a Janikovszky Éva díjat A Janikovszky Éva-díjat az íróról elnevezett irodalmi alapítvány hozta létre azzal a szándékkal, hogy olyan irodalmi és művészeti alkotások létrehozóit díjazza, akik a felnőtt és a felnövekvő nemzedék együttélésének helyzeteit, történéseit életszerűen, hitelesen és humánusan képesek bemutatni. Az idei díjazott Bartos Erika író, illusztrátor (képünkön).

Balázs János a „Cziffra Kápolnában” ad koncertet

Balázs János a „Cziffra Kápolnában” ad koncertet A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Magyar tribute zenekar a Led Zeppelin-jubileumon

Magyar tribute zenekar a Led Zeppelin-jubileumon Két és félórás koncerttel tiszteleg az 50 éve alakult rocklegenda, a Led Zeppelin előtt november 17-én a csapat számait játszó magyar tribute zenekar. "Előveszünk egy-két különlegességet is, olyan számokat, amelyeket még nem, vagy nagyon régen játszottunk" - mondta Vörös Gábor, a Lead Zeppelin elnevezésű formáció basszusgitárosa az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

Legyetek jók, ha tudtok - a Magyar Színházban

Legyetek jók, ha tudtok - a Magyar Színházban Január 11-én mutatják be a Magyar Színházban Luigi Magni – Bernardino Zapponi Legyetek jók, ha tudtok című zenés játékát Nagy Viktor rendezésében. Főszereplők: Eperjes Károly, Telekes Péter, Pavletits Béla, Gregor Bernadett mv. és Nemes Wanda mv.

Fődíjat nyert az X című thriller Németországban

Fődíjat nyert az X című thriller Németországban Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című Filmalap támogatással készült legújabb alkotása nyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. Az észak-németországi nagyvárosban megrendezett seregszemle több mint 300 alkotást vonultatott fel az elmúlt napokban.

Lottó koncert - Sting és Shaggy Budapesten

Lottó koncert - Sting és Shaggy Budapesten November 24-én, jövő szombaton, a Hősök terén ad ingyenes koncertet Sting és Shaggy, jelentette be kedden a Szerencsejáték Zrt. A koncert apropója a hatoslottó harmincadik születésnapja.

Varga Eszter Stella és Fent Győző festőművész kiállítása

Varga Eszter Stella és Fent Győző festőművész kiállítása November 15-én nyílik és december kilencedikéig lesz látható Fent Győző festőművész kiállítása a kőbányai Kőrösi Galériában (X., Szent László tér 7-14.). A tárlatot Cene Gál István festőművész nyitja meg, közreműködik Baffia Tamás előadóművész. Varga Eszter Stella sárbogárdi művésznő gyermekkora óta rajzol és fest. A szombathelyi Savaria Egyetemi központban tanult rajzot és festészetet.

Dalos György - Az utolsó cár

Dalos György - Az utolsó cár A Romanov-dinasztiát, több mint háromszáz éves uralmának fontos szereplőit, valamint a korszak végét rengeteg mű ábrázolja klasszikus történelmi munkáktól kezdve olcsó ponyvakönyvekig. A mozgókép feltalálása óta számos néma- és hangosfilm is született e témáról, s ezek minőségi spektruma is a legmagasabb színvonaltól a giccsig terjed.

A debreceni Macskajáték nyert Brassóban

A debreceni Macskajáték nyert Brassóban Szabó K. István kapta a legjobb rendezés díját a brassói 29. Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválon Örkény klasszikusa, a Macskajáték debreceni színreviteléért.

Monet tavirózsás képe volt a fénypont

Monet tavirózsás képe volt a fénypont Monet Le bassin aux nymphaés (Tavirózsás medence) című képe 31,8 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelt el a Christie's impresszionista és modern festészeti aukcióján vasárnap New Yorkban - számolt be róla az artnewspaper.com művészeti portál.

A derék sárkányfiú

A derék sárkányfiú Kürti Andrea remek illusztrációival már Magyarországon is kézbe vehető Zágoni Olga friss mesekötete. A kolozsvári Koinónia Kiadó gondozásában napvilágot látott Kajtikó, a derék sárkányfiú a betűvetéssel most ismerkedő kisiskolások számára is tartogat meglepetéseket.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ