RSS Feed

Kultmix

Folytatódik a Bach orgonaműveit bemutató sorozat

Folytatódik a Bach orgonaműveit bemutató sorozat Johann Sebastian Bach orgonaművei szólalnak meg a Hold utcai református templom új orgonáján a Violin Travel sorozat őszi-téli szerzonjában október 12-től újabb hét koncerten Budapesten.

Budapest Music Expo újra a Hungexpón

Budapest Music Expo újra a Hungexpón Idén is 18 ezer négyzetméteres területen, több tízezer hangszerrel, koncertekkel, előadásokkal, bemutatókkal várja az érdeklődőket a Budapest Music Expo október 5-től 7-ig a Hungexpo területén.

Indul a Hangfoglaló turné a 25 éves NKA jegyében

Indul a Hangfoglaló turné a 25 éves NKA jegyében Vasárnap indul a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) fennállása 25. évfordulóját ünneplő Hangfoglaló turné. A programsorozat első állomása a szolnoki Tisza moziban a két éve elhunyt Somló Tamás életét bemutató emlékkiállítás megnyitója.

A Hannibál tanár úr a mozi születési helyén

A Hannibál tanár úr a mozi születési helyén A mozi „születési helyén”, Lyonban megrendezett fesztivál a restaurált filmek legjelentősebb európai seregszemléje. Ötödik alkalommal kerül be magyar filmklasszikus a nívós válogatásba: Fábri Zoltán Hannibál tanár úr című, teljeskörűen felújított klasszikus filmjét október 16-án és 17-én vetítik az archívumok kincseit és ritkaságait bemutató szekcióban.

Beyn Hayamim együttes: ősi zene szimfonikus rockkal

Beyn Hayamim együttes: ősi zene szimfonikus rockkal November hetedikén az Erkel Színházban tart lemezbemutató koncertet a Beyn Hayamim zenekar, melynek zenéjében az ősi, a tradicionális, a bibliai keveredik a szimfonikus-rockkal és az operával.

Ma van a magyar dráma napja

Ma van a magyar dráma napja Ma van a magyar dráma napja, ebből az alkalomból a színházak magyar szerzők műveivel, nyílt próbával, díjátadóval és rendhagyó programokkal várják a közönséget.

Nem szűnnek meg a szinkronizált filmek

Nem szűnnek meg a szinkronizált filmek Nem szűnnek meg a szinkronizált filmek Magyarországon, de a magyar lakosság idegennyelv-tudásának fejlesztése céljából törekszenek arra, hogy több film legyen elérhető és nézhető eredeti nyelven, felirattal - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

Kétszáz program a Színházak Éjszakáján

Kétszáz program a Színházak Éjszakáján Hetedik alkalommal jelentkezik Budapest egyik legnépszerűbb kulturális programja, a Színházak Éjszakája. 2018. szeptember 22-én, szombaton 31 színház és számtalan izgalmas program várja a közönséget. Egyetlen karszalaggal többek közt nyílt próbákra, közönségtalálkozókra, színházi várossétákra és csak erre a napra összeállított, különleges programokra lehet ellátogatni.

23 éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét

23 éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét Ránki Fülöp (képünkön), a huszonhárom éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét a Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó koncertjén szeptember 25-én, a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz rendező

Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz rendező Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk (képünkön) orosz filmrendező, aki ezúttal stúdiófelvételeket készít Budapesten. A producer-rendező édesapjához, az Oscar-díjas Szergej Bondarcsukhoz hasonlóan számos történelmi filmet forgatott már, emellett a fellendülő orosz filmipar több kasszasikert hozó alkotása is az ő nevéhez fűződik.

Pénteken adják át a Szép Ernő-díjakat

Pénteken adják át a Szép Ernő-díjakat Díjátadással ünnepelnek a magyar dráma napján, pénteken a budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol a Szép Ernő nevét viselő elismerést Tasnádi István, Hajdu Szabolcs (képünkön) és Závada Péter veheti át.

P. Szabó Ernő újságíró, művészettörténész temetése

P. Szabó Ernő újságíró, művészettörténész temetése Szeptember 26-án délután búcsúztatják P. Szabó Ernő újságírót, művészettörténészt Budapesten - közölte az Új Művészet folyóirat szerkesztősége. Hatvanhat éves korában hunyt el szeptember 9-én.

Újabb darabokkal egészül ki a PIM Lázár Ervin-gyűjteménye

Újabb darabokkal egészül ki a PIM Lázár Ervin-gyűjteménye Lázár Ervin és felesége, Vathy Zsuzsa gyermekeinek jóvoltából újabb darabokkal gyarapodik a Petőfi Irodalmi Múzeum Lázár Ervin-gyűjteménye. A hagyaték átruházásáról szóló szerződést kedden írták alá az örökösök és Prőhle Gergely, a múzeum igazgatója.

Börcsök Enikő első rendezésére készül a Pinceszínházban

Börcsök Enikő első rendezésére készül a Pinceszínházban A Ferencvárosi teátrum harmadik évada nagy sikerrel futó előadásának, A Gézagyereknek a színésznő maga is szereplője, az autista főszereplő, Géza édesanyját alakítja. Háy János folytatásdarabjának, A Herner Ferike faterjának színpadra állításakor Börcsök Enikő (képünkön) pályafutása új szerepét próbálja ki: a rendezői székbe ül.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ