RSS Feed

Kultmix

Koncert Halmos Béla emlékére

Koncert Halmos Béla emlékére Halmos Béla emlékére rendez koncertet a Hagyományok Háza június 4-én. A táncházmozgalom egyik elindítója, első prímása aznap lenne 73 éves.A koncerten fellépnek a hat éve elhunyt Széchenyi-díjas népzenekutató, előadóművész egykori zenésztársai, tanítványai, valamint két Halmos Béla-vándorhegedűs előadó. Az est során levetítik a művészről szóló filmet is.

Cirkuszi emlékek jubileumi kiállításhoz

Cirkuszi emlékek jubileumi kiállításhoz Kiállítással ünnepli megnyitásának 130. évfordulóját június 27-én a Fővárosi Nagycirkusz, amely a közönség tárgyi emlékeit és a cirkuszhoz köthető személyes történeteit is várja a megnyíló tárlathoz.

A Léda a gödöllői Kastély Színházban

A Léda a gödöllői Kastély Színházban A Gödöllői Királyi Kastélyban tekintheti meg a közönség Pozsgai Zsolt Léda című színdarabját, amely Diósy Ödön és Brüll Adél gödöllői életét mutatja be.

A Bálna bölcsesség nyerte a gödöllői természetfilm fesztivál

A Bálna bölcsesség nyerte a gödöllői természetfilm fesztivál A Bálna bölcsesség (Whale Wisdom) című természetfilm, Rick Rosenthal alkotása nyerte a gödöllői V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját szombaton - közölték a szervezők az MTI-vel.

Parker

Parker Parker (2013) egy egyszerű amerikai krimi, de mégis valahogy más, mert Jason Statham/Parker és Jennifer Lopez/Leslie Rodgers varázsolnak. A történet főszereplője Parker, aki egy átlagos bűnöző a szokottnál fejlettebb morális érzékkel rendelkezik, de egyik munkája után, újdonsült bűnöző haverjai ahelyett, hogy kifizetnék ami jár neki, inkább lelövik.

Delon búcsúlevele Romy Schneidernek

Delon búcsúlevele Romy Schneidernek Alain Delon gyönyörű búcsúlevelet írt Romy Schneidernek, amikor megtudta, hogy meghalt. Négy évig éltek együtt, de a szakításuk után is jóban maradtak. A levélhez nem nagyon lehet semmit hozzátenni, Delon egy kisregényt mond el egyetlen levélben.

Benedekffy Katalin stílusos visszafogottsága

Benedekffy Katalin stílusos visszafogottsága Benedekffy Katalin, Príma-díjas operaénekes-nőt szakmájában és hétköznapjaiban is körülöleli a divat. Azonban míg a színpadon primadonnaként a csillogás az első, addig magánéletében sokkal inkább a stílusos visszafogottságra törekszik.

Music à la Pangea lemezbemutató koncert

Music à la Pangea lemezbemutató koncert Eddig még sosem hallott, új zenei anyagot mutat be Szirtes Edina Mókus (képünkön) a Modern Art Orchestrával közösen. A Music à la Pangea című lemez anyagát először, május 26-án, vasárnap este a Budapest Music Centerben hallhatja a közönség.

Utcabált rendez a József Attila Színház

Utcabált rendez a József Attila Színház Színes programokkal várja vendégeit a József Attila Színház társulata a tavaszi utcabálján. Számtalan gyerekprogram és Muki bohóc várja a legkisebbeket: kézügyességi és memóriajátékok, lufi hajtogatás, arcfestés, kézműves-, rajz- és sakksarok. A kulisszajárások időpontjai: 15:00, 15:30, 16:00, 16:30. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni szervezes@jozsefattilaszinhaz.hu címen lehet.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn Ma kezdődik a gödöllői V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelynek kiemelt témája idén a víz lesz; a vasárnapig tartó rendezvényen hat helyszínen összesen 145 alkotást vetítenek. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Június elsején lesz az 54. Savaria Nemzetközi Táncverseny

Június elsején lesz az 54. Savaria Nemzetközi Táncverseny Június elsején rendezik meg Szombathelyen az 54. Savaria Nemzetközi táncversenyt, amelyre eddig 23 ország 53 párosa nevezett.

Koncertsorozat a budapesti Koreai Kulturális Központban

Koncertsorozat a budapesti Koreai Kulturális Központban Fókuszban a koreai zenészek címmel koncertsorozatot indít a budapesti Koreai Kulturális Központ, pénteken a Novus String Quartet (képünkön), szombaton a HEO Trio lép fel.

Lost translation

Lost translation Lost translation (2003. Elveszett jelentés) Sophia Coppola első rendezése..rögtön Oscart ért. Az film utolsó jelenete beleégett a retinámba. Amikor Bill Murray kiszáll a taxiból..és odamegy az utcán Scarlett Johanssonhoz megöleli a nőt és belesúg valamit a fülébe. Soha nem derült ki mi lehetett az a pár szó, pedig a történet szempontjából nagyon fontos lett volna.

Hernádi Judit becéző szavai

Hernádi Judit becéző szavai Az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum 2019. július 5-én tartja legújabb bemutatóját: Dan Gordon csípős humorú családi drámáját, a Becéző szavakat a Jászai Mari-díjas színész, rendező Kocsis Gergely állítja színpadra a Szentendrei Teátrumban. Az öt Oscar-díjas film színpadi változatának főszerepében Hernádi Judit lesz látható. (Képünk az olvasópróbán készült.)

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ