RSS Feed

Kultmix

Három napig jazzünnep lesz a Müpában

 Három napig jazzünnep lesz a Müpában A hazai jazzélet krémje és legújabb tehetségei lépnek színpadra február 1. és 3. között a tizenegyedik Jazz Showcase-en a Müpában. Az évek során a közép-európai régió legjelentősebb tehetségbörzéjévé nőtte ki magát.

Ismét Bowie-est lesz az A38 hajón

Ismét Bowie-est lesz az A38 hajón Harmadszor rendeznek magyar zenészek estet az újbudai A38 hajón a két éve elhunyt Davie Bowie emlékére. Február 21-én újra a legendás brit zenész dalai szólalnak meg a koncerten, válogatott csapat előadásában.

Bécsi modernizmus 2018

Bécsi modernizmus 2018 2018 Bécsben elsősorban a szecesszióról és a bécsi modernizmus olyan nagy művészeiről fog szólni, mint Gustav Klimt, Egon Schiele, Koloman Moser és Otto Wagner.

Fekete komédia a Finn Filmnapokon

Fekete komédia a Finn Filmnapokon 2018. február 7-11. között hetedik alkalommal látogatható a Finn Intézet (FinnAgora) szervezésében a Finn Filmnapok a budapesti Toldi moziban. A filmgyártás széles spektrumát felvonultató időszakban, több hazai és nemzetközi díjban is részesült játékfilmet és dokumentumfilmet is láthat a közönség.

Monica Bellucci és Jean-Paul Belmondo

Monica Bellucci és Jean-Paul Belmondo Életműdíjat kap Monica Bellucci és Jean-Paul Belmondo a Lumiére-díjátadó februári párizsi ceremóniáján - adta hírül a The Hollywood Reporter. Az olasz-francia színésznő pályafutása alatt számos olyan híres rendezővel dolgozott, mint Giuseppe Tornatore (Maléna), Terry Gilliam (Grimm), Antoine Fuqua (A Nap könnyei), Gaspar Noe (Visszafordíthatatlan) vagy Mel Gibson (A passió).

A Viszkis Romániában

 A Viszkis Romániában Január 26-án mutatják be Antal Nimród A Viszkis című filmjét a romániai mozikban. A Viszkis rabló néven elhíresült Ambrus Attila történetét feldolgozó filmet a Taylor Projects forgalmazza országszerte a romániai filmszínházakban - derül ki a film hivatalos Facebook-oldaláról.

Cziffra György Fesztivál

  Cziffra György Fesztivál Ebben az évben is számtalan programmal várja az érdeklődőket a Cziffra György Fesztivál február 19. és 27. között Budapesten három helyszínen; a MOM Kulturális Központban, a Zeneakadémián és a Müpában - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

36 film versenyez az operatőri díjért

36 film versenyez az operatőri díjért Lezárult a Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díj nevezési határideje. 36 diák küldte be alkotását. Az első díjátadót 2018.január 30-án a Vigadóban tartják

Dobó Kata filmet rendez

Dobó Kata filmet rendez A miniszter félrelép írója, Ray Cooney és John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 10 millió forint gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A fővárosi Játékszínben több mint egy éve teltházzal játszott kiemelkedő sikerű vígjáték megfilmesítése Dobó Kata rendezésében készül.

A 25 ezredik látogató a budapesti Hatszín Teátrumban

A 25 ezredik látogató a budapesti Hatszín Teátrumban A kis színház szeptemberben nyitott. Elsősorban befogadó színházként működik, olyan sikeres darabokkal a repertoárján, mint a S.Ö.R, a G.Ö.R.CS, a Tagadj, tagadj, tagadj! vagy a Halpern és Johnson.

Díjeső a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Díjeső a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Véget ért a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyprogramja. A Vajdahunyad várában megtartott díjátadó banketten számos, a fesztiválon fellépő artistát jutalmaztak különdíjjal, amiket a nemzetközi cirkuszi szakma fontos szereplői adtak át.

A Kövek a Csokonai Színházban

A Kövek a Csokonai Színházban Január 16-án mutatta be a debreceni Csokonai Színház Stefo Nantsou–Tom Lycos Kövek című darabját, amely a barátság megmérettetése mellett a bűn és bűnhődés kérdését is tárgyalja. Az Európa szerte teltházak előtt játszott darabot – amelyben a nyomozókat és a két tizenéves fiút ugyanaz a két színész alakítja, Bethlenfalvy Ádám rendezte.

Tíz újabb meghívás a Berlinalére

Tíz újabb  meghívás a Berlinalére A Berlinale bejelentette, hogy a decemberben közzétett nyolc film mellé további tíz alkotást hívtak meg a februári fesztivál versenymezőnyébe. A szervezők azt is ígérték, hogy hamarosan további címekkel bővül a program.

Meghalt a The Cranberries énekesnője

Meghalt a The Cranberries énekesnője A halál körülményeiről egyelőre nem lehet sokat tudni, csak annyit, hogy az énekesnő Londonban éppen egy lemez felvételén dolgozott, és a Hilton Park Lane hotelben halt meg. A westminsteri rendőrség szerint reggel 9 órakor hívták őket a szállodához.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ