RSS Feed

Kultmix

Két új Harry Potter-kötet

Két új Harry Potter-kötet A Bloomsbury kiadó bejelentette, hogy az első Harry Potter-regény megjelenésének 20. évfordulója alkalmából októberben két új Harry Potter-könyv jelenik meg. A kötetek kiadását a londoni British Libraryban megnyíló Harry Potter-kiállításra időzítik.

A Trónok harca 40 milliárdot hagyott Dubrovnikban

A Trónok harca 40 milliárdot hagyott Dubrovnikban A Trónok harca című televíziós sorozat 126 millió euró (38,7 milliárd forint) árbevételt, ezen belül 1,5 millió vendégéjszakát hozott az Adriai-tenger partján fekvő festői városnak, Dubrovniknak - közölte a Vecernji List című horvát napilap szerdán a zágrábi közgazdasági intézet tanulmányára hivatkozva.

Shakespeare-fejet formál a Vízkereszt homokvára

Shakespeare-fejet formál a Vízkereszt homokvára Darabokban lehet csak a Dóm térre szállítani a Vízkereszt, vagy amit akartok 12 méter hosszú díszletelemét, ehhez pedig az angol mester orrát is le kellett vágni a fejéről. Az izgalmas Shakespeare-vígjátékot Béres Attila rendezi. Többek közt Alföldi Róbertet (képünkön), Görög Lászlót, Pálmai Annát és Tenki Dalmát láthatjuk majd a homokdíszletben.

André Rieu a magyar mozikban

André Rieu a magyar mozikban A világhírű holland hegedűművész hagyományos júliusi koncertjére a világ minden tájáról több tízezer rajongó érkezik Maastrichtba. A három órás műsort nem csak a helyszínen élvezheti a közönség, műholdas közvetítéssel világszerte, köztük Magyarországon kilenc helyszínen is bemutatják a filmszínházakban.

Zana József színészkurzust tart

Zana József színészkurzust tart Ingyenes színészkurzust vezet augusztusban Zana József színművész, amit szerinte baráti, jó hangulatban eltöltött, közös élmény létrehozásnak, közös alkotói folyamatnak kell felfogni.

Béjart balett és Soweto Gospel a Margitszigeten

Béjart balett és Soweto Gospel a Margitszigeten Világhírű balett-társulat és kétszeres Grammy-díjas kórus érkezik a Margitszigetre Béjart Ballet Lausanne és Soweto Gospel Choir (képünkön).

Zoé karrierje álomszerűen indult

Zoé karrierje álomszerűen indult A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a Star Wars 8 werkvideójában egy magyar lány is feltűnik. A lap meg is kereste Nemes Zoét, aki elmondta, hogy miután drámatagozatos iskolába járt, modellkedett és videoklipekben, reklámokban szerepelt, és az egyetem miatt költözött Londonba, ahol regisztrált egy casting ügynökségnél, és egy meghallgatás után már a Star Wars 8-ban találta magát.

A Gyöngyhajú lány a legmeghatározóbb

A Gyöngyhajú lány a legmeghatározóbb A Gyöngyhajú lány vezeti a „legmeghatározóbb magyar dalok” listáját a Honfoglalás c. film zenéje, illetve Máté Péter Elmegyek c. szerzeménye előtt. Mindez az Artisjus #mutimithallgatsz – Kampány a dalszerzőkért projektjéhez kapcsolódó lakossági felmérésből derült ki.

Shlomo Mintz: Mága Zoltán művészete nemzeti kincs

 Shlomo Mintz: Mága Zoltán művészete nemzeti kincs Vastaps és ováció mellett különleges művek, világhírű komolyzenei darabok, magyar zeneszerzők virtuóz művei, hegedűversenyek és az operairodalom kedvelt áriái is színre kerültek Mága Zoltán hegedűművész Hegedűvel a világ körül című turnéja 50. állomásán, szombat este az Operaházban.

Himnuszt kapott a 6. Paloznaki Jazzpiknik

Himnuszt kapott a 6. Paloznaki Jazzpiknik Fábián Juli, aki kezdetektől végigkíséri a pikniket és az első fellépők között volt, Zoohackerrel igazi nyári slágert rakott össze. A Jazz & Wine című dalt már játsszák a rádiók. A 4 színpados rendezvény fellépőlistája teljes lett. 6. Paloznaki Jazzpiknik 2017. augusztus 3-4-5.

Ma zárul a magyarföldi Fatemplom Fesztivál

Ma zárul a magyarföldi  Fatemplom Fesztivál Az idén is megrendezték a Fatemplom Fesztivált Magyarföldön. Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a Fatemplom Ünnepét rendezték meg a templom felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára már fesztivállá növekedett, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkciók váltották egymást.

A legjobb rendezés díja az 1945-ért Berlinből

A legjobb rendezés díja az 1945-ért Berlinből 1945 című filmjéért a legjobb rendezés díjával Török Ferencet méltatta a kritikusok zsűrije a 23. Berlin - Brandenburgi Zsidó Filmfesztiválon. A nagyszabású fesztivál július 2-11. között 14 helyszínen 44 filmet vonultatott fel, melyek 4 kontinensről érkeztek.

A ma éjszaka a cirkuszoké

A ma éjszaka a cirkuszoké Ma van a cirkuszok éjszakája, amely a főváros mellett idén is több balatoni helyszínen várja változatos programokkal az érdeklődőket. A Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, az Exit Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásában megvalósuló esemény hagyományosan elefántfürdetéssel veszi kezdetét Balatonlellén.

Hegedűvel a világ körül

Hegedűvel a világ körül A Magyar Állami Operaházban ünnepli szombaton Hegedűvel a világ körül című turnéja ötvenedik állomását Mága Zoltán; a hegedűművész a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében olyan hírességekkel lép fel, mint Shlomo Mintz, Szabadi Vilmos, Komlósi Ildikó, Sümegi Eszter, Mario Frangoulis, Vásáry Tamás és Szakcsi Lakatos Béla.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ