RSS Feed

Kultmix

Nemzeti Filharmonikusok: lélekmelengetés Esz-dúrban

 Nemzeti Filharmonikusok: lélekmelengetés Esz-dúrban Lélekmelengetés Esz-dúrban korunk egyik legjelentősebb gordonkaművészével a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjén március 22-én, a MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Budapesten a titokzatos Enigma Voices

Budapesten a titokzatos Enigma Voices Április 7-én a MOM Sportban lép fel az Oroginal Enigma Voices. Az Enigma hangzás mindig számos organikus, kézzel játszott hangszerből állt össze, mint például ütős hangszerek, furulya és gitár, így a show gyakorlatilag az igazi zenei tehetségek gyógyhatású tűzijátéka lesz.

Világméretű Íliász-olvasás tizenkét órán keresztül

Világméretű Íliász-olvasás tizenkét órán keresztül A Színház- és Filmművészeti Egyetem is részt vesz március 22-én a földrészeken átívelő, 59 ország részvételével zajló Homérosz-olvasáson. Az SZFE volt és jelenlegi hallgatói mellett a kulturális élet meghatározó szereplői és civilek is ott lesznek a mintegy tizenkét órásra tervezett Iliász-olvasáson. A helyszín az Ódry Színpad.

Mario Biondi az Örvényeshegy Pikniken

Mario Biondi az Örvényeshegy Pikniken A soul és a dzsessz egyik kedvelt előadója, az olasz Mario Biondi nyitja meg májusban Zalacsányban az Örvényeshegy Pikniket - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A zalacsányi erdőszélre idén is összművészeti hétvégére hívják május 24. és 26. között a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongóit, valamint a gyerekeket.

Hogyan osztják a Munkácsy-díjat?

 Hogyan osztják a Munkácsy-díjat? Lemondott a Munkácsy Mihály-díj Bizottságban betöltött szerepéről Krajcsovics Éva festő, miután megtudta, hogy az idén odaítélt 14 Munkácsy Mihály-díj közül hét olyan személynek ment, akiket nem is a jelölőbizottság terjesztett fel a díjra - írja az Artportal.hu.

Kiállítás a szocialista revükről

Kiállítás a szocialista revükről A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük világát idézi meg az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Vörös Csillagok címmel március 20-tól látható kamaratárlata.Mi történt a harmincas évek világhírű pesti mulatóival 1945 után? Hogyan alakították át a Városliget szórakozóhelyeit? Mennyire volt erotikus egy szocialista revü? - többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.

Koreai opera az Erkel Színházban

Koreai opera az Erkel Színházban Külsőségekben is gazdag koreai opera látható április 11-én az Erkel Színházban, ahol Immortal Love (Halhatatlan szerelem) címmel vendégszerepel a dél-koreai Tegui Operaház. A látványos videóvetítéssel, hagyományos öltözetekkel és hangszerekkel érkező, koncertszerű produkciót a Koreai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából mutatják be Budapesten.

Karthago - Új lemezés Aréna-koncertt

Karthago - Új lemezés Aréna-koncertt Együtt 40 éve!!! címmel új stúdióalbumot készített a Karthago együttes. A négy évtizede változatlan felállásban játszó rockzenekar április 13-án különleges koncerttel ünnepli a kerek jubileumot.

Kossuth- és Széchenyi díjat kaptak

Kossuth- és Széchenyi díjat kaptak Müller Péter Kossuth-, Tőröcsik Mari Kossuth Nagydíjjal gazdagodott. Széchenyi-díjat kapott többek között Kovács István József Attila-díjas és Babérkoszorú díjas költő, valamint több MTA-tag. Áder János szokásához híven március 15-én többeknek Széchenyi- valamint Kossuth-díjat adományzott.

Ábrahám Pál bolyongásai

Ábrahám Pál bolyongásai A 40-es években utalták be egy New York-i ideggyógyintézetbe az európai operettműfaj koronázatlan királyát, a "Bál a Savoyban" komponistáját. Ábrahám Pál élete kész kalandregény. Az egykori magyar világsztárról Klaus Waller német zsurnaliszta írt hiánypótló biográfiát.

Pro Urbe Erzsébetváros-díjat kapott Szirtes Tamás

Pro Urbe Erzsébetváros-díjat kapott Szirtes Tamás Erzsébetváros Önkormányzata Pro Urbe díjat adományozott Szirtes Tamásnak, a Madách Színház igazgatójának. A laudáció szerint „Szirtes Tamás Kossuth-díjas rendező 15 évvel ezelőtt azzal a célkitűzéssel vette át a Madách Színház vezetését, hogy létrehozzon egy színvonalas zenés színházat.

A halál és a lányka – Egon Schiele élete a mozikban

A halál és a lányka – Egon Schiele élete a mozikban Március 14-től látható a mozikba az osztrák-luxemburgi koprodukcióban készült életrajzi dráma, ami a 20. század eleji Bécs egyik legizgalmasabb művésze, a tragikusan fiatalon elhunyt Egon Schiele életét és művészetét veszi górcső alá.

Erzsébetváros Díszpolgára lett Presser Gábor

Erzsébetváros Díszpolgára lett Presser Gábor Március 13-án került sor az „Erzsébetváros Díszpolgára” kitüntetés átadására, melyet idén Presser Gábor Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar előadóművész, zeneszerző érdemes művész vehetett át Vattamány Zsolttól, Erzsébetváros polgármesterétől.

Rock and roll a Metropolitan Museumban

Rock and roll a Metropolitan Museumban Először rendez kizárólag rock and roll hangszerekből nagyszabású kiállítást a New York-i Metropolitan Museum. Az elmúlt nyolc évtizedből származó, körülbelül 130 hangszer április 8-tól lesz látható a Play It Loud: Instruments of Rock & Roll (Játszd hangosan: A Rock & Roll hangszerei) című kiállításon a múzeum honlapja szerint.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ