RSS Feed

Vélemény

Dalia László: Vennél-e tőle használt autót?

Vennél-e tőle használt autót? A politikában gyakran hangzik el manapság is az a költői kérdés, hogy "vennél-e tőle használt autót?" Mármint, hogy vakon megbízol-e abban a politikusban, hiszen régi autót vásárolni bizalmi kérdés, s a kereskedőnek ilyenkor felértékelődik a szerepe. Állítólag ezt a kérdést is amerikaiak találták ki, akiknél nemcsak a demokráciának vannak nagy hagyományai, de a marketing is ott a legerősebb.

Regös István: Harminchétezer forint

Harminchétezer forint Ha egész hónapban csak kenyeret ennénk disznózsírral vagy talán még egy kis hagymával fűszerezve, egész jól meg lehetne élni belőle. Harminchétezer forint, úgy vélik sokan, nagy pénz, az egy forintnak harminchétezerszerese. Ilyen a matematika. De ha azt is megnézzük, hogy mennyibe kerül a gyógyszer, a gáz, a villany, ne adj’ Isten, egy telefon, hogy beszélni tudjanak szeretteikkel, akkor ez a harminchétezer forint, amit egy hónapra kap az az anya, vagy apa, aki ellátásra szoruló gyermekeit, férjét, feleségét, rokonait otthon ápolja, akkor fölsikítunk kétségbeesésünkben.

Dalia László: Hol lehet Londonban Túró Rudit kapni?

Hol lehet Londonban Túró Rudit kapni? Ha valaki azt hinné, hogy az Angliában élő magyarokat a brexit idegesíti, az téved. Ők biztonságban érzik magukat, s eszükbe sem jut hazajönni. Ha nagyon rosszra fordulna a helyzet, továbbmennének Németországba. A hvg munkatársa szerint a londoni magyarok körében az igazán fontos kérdés az, merre lehet olcsó albérletet találni, illetve hol lehet Túró Rudit kapni.

Regös István: N.B. I

N.B. I Valamikor régen azt hittem, jó, ha közöm van a politikához. Ifjú emberként mindenféle eposzi magaslatokba emelkedve magyaráztam, azért foglalkozom szívesen a politikával, hogy csinálója és ne csupán elszenvedője legyek. Ahogy haladt előre az idő, egyre inkább megtapasztaltam, mert mint tudjuk, legjobb tanító az idő, hogy a politika a politikusok dolga.

Mogyorósi Géza: „Egy halom törmelék Potsdamnál”

 „Egy halom törmelék Potsdamnál” Kevés szemtanú él már közöttünk, aki emlékszik még 1933-ra, midőn Hitler jött, Brecht ment. Amikor a német drámaírás fenegyereke 15 esztendő után visszatért a tengerentúlról Európába, így fogalmazta meg szomorúan-frappánsan, amit a Spree folyónál látott: „Berlin. Egy halom törmelék Potsdamnál.”

Csontos Tibor: Dalvízió

Dalvízió Emlékszik még valaki az AWS együttesre? Emlékeztetőül: az AWS nyerte a A Dal 2018 válogatóversenyét, melynek köszönhetően felléphettek az Eurovíziós Dalfesztivál lisszaboni döntőjében. A Viszlát, nyár! című dalukkal a huszonhatos mezőnyben a huszonegyedik helyet szerezték meg. Ezt a szerzeményüket sem dúdolta a fél ország, de sebaj, legalább azzal felhívták magukra a figyelmet, hogy a gitárosuk Stage Divingot produkált, azaz beugrott a nézők közé. És Freddie megvan? Sebaj. Ádok Zoli? És a Compact Disco? Ők is győzedelmesen indultak a Eurovíziós Gagyifesztiválon.

Dalia László: Álmodunk és ébredünk

Álmodunk és ébredünk Egy varázsló él köztünk, aki a fél országgal képes elhitetni, hogy nem itt élnek, hanem valami álomvilágban, ahol jó a levegő, hipermodern kórházban fogadják, s még a mosdóban is van szappan, a pályaudvarok is szépek és kényelmesek, a nyugdíjak tisztesek és nincsenek éhező, fázó emberek Borsodban, Szabolcsban és a gazdagok adakozóbbak, mint Amerikában.

Mogyorósi Géza: Az NSZK ötödik kormányfője

Az NSZK ötödik kormányfője Most lenne 100 esztendős Helmut Schmidt, aki 1974 és 1982 között volt az NSZK kancellárja. Kádár Jánossal is többször parolázott a nyugatnémet politikus: 2015 novemberben halt meg. Az egykori bonni kormányfőt kívánságának megfelelően szülővárosában, Hamburgban kísérték utolsó útjára.

Csontos Tibor: Legyen-e büfékocsi a metrón?

Legyen-e büfékocsi a metrón? Mifelénk olykor mintha büfékocsik is lennének a villamos- és a metrószerelvényekhez csatlakoztatva oly illatfelhőben villamos- és metrókocsikázhatunk a felszínen illetve a felszín alatt. Kiváltképp intenzív illatbódulatot áramoltat a hamburger, legyen az tűzön sütött vagy lángot nélkülöző húspogácsával bélelt bigszezámmagokkal ékesített bigzsemlye, de a jó sok hagymával megtömött pitában pitiző gyroscsikok sem adják alább a bűzölő gőzölgést.

Dalia László: Évszázados figurák

Évszázados figurák Manapság, amikor a műveltség lassan divatja múlt, egyre kevesebb könyvet olvasnak a népek. Magam vagyok a legjobb tanú rá, hogy egyre több antikvárium zár be, divatos boltok nyílnak a helyükön, s egy nagy antikvárius hálózat épült ki, amely futárral küldi fel egy pesti irodába vagy postán kézbesíti a megrendelt könyveket.

Mogyorósi Géza: Nincs telt ház a börtönökben

Nincs telt ház a börtönökben Közép-Európa legnépesebb metropoliszában alig 4 ezer rab töltötte a karácsonyt, Szilvesztert rács mögött. Dirk Behrendt (Grüne) belügyi szenátor "régi hagyományt"; emlegetve, már ősszel több tucat foglyot részesített amnesztiában. Vadbarmok nem kerültek szabadlábra, szóval rábólintok én is a tradícióra.

Regös István: A szomorúságról

A szomorúságról Van, aki azt számolta karácsonykor, hány ajándékot kapott vagy hány fogásos volt a vacsora. Egy átlag magyar család valamiképpen meg tudta ajándékozni egymást és a halászlé mellett talán jutott a tányérra töltött káposzta és remélhetőleg diós, mákos bejgli is. De sokan azt számolták, hogy a szentestét követő reggelig hányan fagytak meg az utcán vagy hűltek ki fűtetlen lakásokban.

Csontos Tibor: Honatyák, pacsizzatok!

Honatyák, pacsizzatok! A szőlősgyöröki Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskolában a kicsik választhatnak, hogy reggel öleléssel, könyök- vagy tenyérpacsival, tánccal vagy simogatással menjenek be a terembe. Az alsósoknak annyira tetszik tanítónőjük ötlete, hogy már a szünetek végén és ott állnak a tanterem előtt, hogy köszöntsék egymást, közösségi oldal pedig megbolydult az erről szóló videótól. Az országgyűlési képviselők még nem így állnak a parlamenti ülésterem előtt.

Dalia László: A tao csapdája

A tao csapdája A tao eddig számolatlanul öntötte a milliárdokat a magyar sportba. Most aztán megijedtek a sportvezetők, klubtulajok, mert a miniszterelnök itt is felfedezni vélte a pazarlást és azt mondta, mint Csipike, az óriástörpe - Eddig és netovább. No, idén már csak 50 milliárd forintot adományozhatnak a cégek a sportoknak, amely persze így is szép summa. Legfeljebb 27 milliárddal kevesebb, mint 2017-ben.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ