RSS Feed

Vélemény

Dalia László: Zöldülő kampány

Zöldülő kampány Dömping van igéretekből, az önkormányzati választások előtt, amely még nem lenne baj, de közben záporoznak az övön aluli ütések is, bóhocos plakátok lepték el a várost és elindult a hisztéria, hogy városszerte irtják a fákat. Ez utóbbival csak az a baj, hogy azt is hiteltelenítik, amikor jogos volt a tiltakozás, például a Városliget esetében.

Regös István: A szelektív emlékezésről

A szelektív emlékezésről Egyik barátom HR-es vezetőként dolgozik egy nagy cégnél. Ez a két betű valamikor a személyzeti vezetőt jelentette, akinek a napi munkájához a dolgozók felvétele, illetve elbocsátása tartozott. Így olyan titkokhoz juthatott, amelyeken még ő maga is vagy jókat derült vagy meghökkent rajtuk. Az említett barátom korábban az egyik minisztériumban volt HR-főnök és a belépésekor első dolga volt, hogy átnézze az önéletrajzokat.

Mogyorósi Géza: Lökd ide a sört!

Lökd ide a sört! A 186. Oktoberfest köszöbén – 30 évvel a berlini fal ledőlése után – sokat hallani arról, hogy az Európai Unió legnépesebb tagállamában, még nem zajlott le száz százalékosan az újraegyesítés. A szeptember 21-én startoló müncheni Bier-buli kapcsán azért szögezzük le, hogy a sör szeretetében nincs különbség Németország nyugati és keleti fele között.

Csontos Tibor: Kópéregény egy ötös találatról

Kópéregény egy ötös találatról A hajléktalanná lett Trunk Tibi, miután kinyaralta magát a festői járdaszigeteken, úgy hordta a hajnali piacon a feje tetejére stószolva a zöldséges és gyümölcsös ládákat, mint a Páger játszotta Tamburás a Hattyúdal című filmben. Trunk Tibi, a hajlékony hajléktalan nem más, mint Köves József Hajlékony hajléktalan című regényének hőse, aki egy lottóötösnek köszönhetően egyik pillanatról a másikra milliomossá lesz. A homlesz világból, ahol ő volt a füstölt főtt császár, átigazol a dúsgazdagok világába.

Regös István: A megaláztatásról

A megaláztatásról Már ennek a szónak a kiejtése is fáj. Úgy gondolom, a fizikai megszégyenítés kevésbé fájdalmas, mint a verbális, azaz a szóbeli megszégyenítés. Egy pofon kevésbé fáj, mintha nyilvánosan azt terjesztenék valakiről, hogy mondjuk, felnőtt korában is bepisil. A megaláztatásnak óriási a szerepe, évekig otthagyja beégve a hatását. Ezerféleképpen lehet valakit megalázni, megszégyeníteni.

Dalia László: Rus, a román

Rus, a román Komoly pengeváltásra került sor a román szövetség a Fehérvár sportigazgatója között, mert a román lapok azt írták, Adrian Rus a magyarok mindenképpen rá akarták bírni, hogy a magyar válogatottban játsszon, s miután kiderült, hogy a játékos másképp gondolja, a Fehérvár FC azonnal a tartalékcsapatba száműzte.Ja és a románok minden fórumon, az UEFA-nál és a FIFA-nál is feljelentették a magyar csapatot.

Regös István: Maurice, a gall kakas

Maurice, a gall kakas Tisztelettel jelentem, hogy győzött Maurice, a gall kakas. A gall kakas egy kakas. Sem több, sem kevesebb. Nem liba, nem pulyka, nem tyúk, hanem kakas. Maurice, az én gall kakasom büszke, izmos, és irigylésre méltó nagy háreme van. Még csak kergetnie sem kell a tyúkokat, azok úgyis összeverekednek Maurice kegyeiért.

Regös Gábor: Elszúrtuk!

Elszúrtuk! Minden tiszteletem Orbán Viktor miniszterelnök úré, aki az elveszített Magyarország-Szlovákia EB-selejtező után annyit mondott, hogy “Elszúrtuk” és nem kezdte a bírót szidni, ahogyan ezt sokan mások tették. Dárdai Pál, az egykori szövetségi kapitány a napokban többször nyilatkozta, hogy nem lesz többé egyetlen válogatott szövetségi kapitánya sem, ő az a típus, akinek a mindennapos munka fekszik és nála már nem téma a nemzeti válogatott.

Csontos Tibor: Toldi Miklós és az erőemelő

Toldi Miklós és az erőemelő Jött az örömhír: " A gyulai önkormányzat a partiumi Nagyszalonta várossal pályázott, és közösen 80 ezer euró (25,7 millió forint) támogatást nyertek el. Gyula városa a Toldi-film elkészítését vállalta, míg Nagyszalonta különböző kulturális programokat szervezett annak érdekben, hogy a két település lakossága jobban megismerhesse egymást." A Toldi-film forgatása befejeződött, hamarosan bemutatják a helyi művelődési házban. Két éve Pálfi György filmrendező tervezett Toldi-szuperprodukciót.

Regös István: Fitzgerald, a nagy vagány

Fitzgerald, a nagy vagány Egy vallomással kezdeném. Ha a művészet bármelyik ágával is találkozom, az számomra ünnepet jelent. Márpedig az ünnepnek meg kell adni a módját. Például kifejezetten utálom, ha egy színházi előadásra pólóban vagy ingujjban megy el valaki, mintha nem tisztelné a művészetet. Színházba járóként azonban egyre inkább ennek az ellenkezőjét tapasztalom. A nézők többsége elegánsan öltözik fel, mintha ünnepségre menne.

Regös István: Valahogy megint mi nyertünk

Valahogy megint mi nyertünk Amikor befejeződött a Himnusz, a bíró a sípjába fújt, még fel sem ocsúdtunk, már 1:0-ra vezettek a szlovákok. Megpróbáltuk elhinni, hogy itt valami tévedés van, mert nem volt arról szó, hogy ezek a morc szlovákok, csak úgy ukmukfukk bevágnak egy gólt így az elején. Honnan volt ehhez bátorságuk? Mégis, mit képzeltek? Azt hitték, hogy ez belefér a vendégjogba? Hát nem, uraim, ez baromi nagy tévedés!

Mogyorósi Géza: Gyarapodó panda banda

Gyarapodó panda banda Az idén 175 esztendős Spree-parti Zoo-ban Jiao Qing és Meng Meng 26 hónapja él. Nem csak bambusz zabálással és szunyókálással töltötte idejét az óriáspanda duó. Ezt bizonyítja, hogy kora ősszel ikreket szült M.M. Bocsika, de ezek igen bájos legények!

Dalia László: Rossi egyetlen választása

Rossi egyetlen választása Nem tévedtem sokat, amikor a magyar válogatott vergődését látva, Podgoricában, arra jutottam, hogy nincs B csapat. Egy nappal később Rossi szövetségi kapitány is ugyanezt mondta. Ja, a laikus is láthatta, hogy Németh Krisztián miért nem fér be a Kansas City csapatába és Lang miért játszik Cipruson. És hát Ferenczi, Sigér és Gazdag is csak szükséghelyzetben vethető be.

Regös István: A senkik harca a senkikkel

A senkik harca a senkikkel Persze, a senkik is valakik. Most játszhatnánk tovább a szavakkal, mi tesz valakit valamivé, és mit kell megtanulni ahhoz, hogy egy valakiből is senki legyen. Komoly tanulmányt érdemel a senkivé válás mikéntje, és hogy lehet-e akárkiből valaki. A legszörnyűbb az, ha összekeverjük ezeket a fogalmakat és ez bizony gyakori. A sorrend az, hogy a senkik gyakran hiszik magukat valakinek. A senki produkciója a senkiség.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ