RSS Feed

Vélemény

Csontos Tibor: Beautyland

Beautyland Mert hiszen már az vagyunk. Szépségország. Úgy tűnik fel, a világon nálunk a legmagasabb az egy négyzetméterre eső szépségversenyek száma. Csak a minap ért véget a Nemzet Szépe versengés és már túl vagyunk a Miss World Hungaryn is. Majd menetrendszerűen érkezik a Miss Balaton,a balatonfüredi Anna-bál szépe és még ki tudja, mire készülődnek a magyar szépségversenyek ipari futószalagnál álló nagyjaink. Hiába, no, a magyar ember szépségfüggő.

Csontos Tibor: Ebkontroll Bécsben

Ebkontroll Bécsben A közelmúltban két héten keresztül ellenőrizték a bécsi rendőrök az osztrák főváros kutyatartóit és kedvenceiket. Megnézték, van-e póráz illetve szájkosár az utcákon sétáltatott kutyákon, rendelkeznek-e azonosítócsippel. A harci kutyák tulajdonosaitól minden esetben elkérték a kutyajogosítványt, merthogy a bécsi harci kutyáknak kötelező beszerezni a kutyajogosítványt. És ki gondolná azt is, hogy a bécsi kutyatartóknak kötelező felelősségbiztosítást kell kötniük?

Mogyorósi Géza: Lapsirató

Lapsirató 1990 nyarán indult Budapesten egy friss újság – ez Aczél Endre kolléga júliusi halála kapcsán jutott eszembe. Hiszen Bandi volt anno Szücs Gábor mellett a Kurír társ-főszerkesztője. Próbacikk küldése után repültem haza Berlinből, hogy megbeszéljem majdani tudósítói munkám részleteit.

Dalia László: Hová tűnt a magyar Modric?

Hová tűnt a magyar Modric? Az egyik portál még a horvát-francia döntő előtt írta meg, hogy nincs horvát modell, tehát még a horvátokat sem érdemes lemásolni. Bár én már azt sem értem, miért volna erre szükség, hiszen Orbán szerint ők a mi kutyánk kölyke, tehát tudjuk mi is, amit ők tudnak, csak valami apró bibi hibádzik. Pölö, hol van a magyar Modric?

Mogyorósi Géza: Bajusz és ecset

Bajusz és ecset A képzőművészetben jártas, hozzám hasonlóan Frida Kahlo rajongó Olvasó a cím alapján talán már kitalálta, hogy ezúttal - Berlinből - nem Adolf Hitlerről mesélek, hanem a kitünő, 64 éve elhunyt latin-amerikai festőnőről, akinek júliusban Budapesten nyílt tárlata.

Csontos Tibor: Leveszed a hamisat?

Leveszed a hamisat? Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Érdekel az igazság? - ezeket a kérdőjeleket állítják csatasorba az idei ARC közéleti pályázat és kiállítás szervezői. A leglátogatottabb haza köztéri kiállítás pályázati témáját az idén UNFAKE címmel hirdették meg. Nyilván a politikusok divatszavává vált fakenews (hamis hírek) nyomán, s bizonyos, hogy ezúttal is beindul a pályázók fantáziája, s a szeptemberben megnyíló kiállításon megint megtudjuk, miként érezzük magunkat ebben az országban.

Dalia László: Thai barlangi kaland

Thai barlangi kaland Megmenekültek a thaföldi fiúk, már mindnyájan kórházban vannak és ha a foci világbajnokságra nem is jutnak el, a Manchester United egyik meccsére még elmehetnek, hiszen a csapat meghívta őket, miután kiderült, hogy az angol sztárcsapatnak drukkolnak. Egy világ szurkolt a fiúknak és edzőjüknek, hogy kijussanak a víz alá került barlangból és sikerült.

Mogyorósi Géza: 1954 - egy régi vébé emléke

1954 - egy régi vébé emléke Nyugat-Európában rengeteg család - hotel, kemping, iskola, sportklub stb. - a svájci foci Vb miatt vásárolta meg legelső, méregdrága tv készülékét. Kilenc évvel a háború pokla után mi magyarok főleg a rádió mellett buzdíthattuk Puskásékat - Szepesi György hangját mindenki ismerte az éterből!

Csontos Tibor: Okosvíz

Okosvíz Mondják, hogy a sörben szabadság van, a borban bölcsesség, a vízben pedig baktériumok. Azt is hallottam már valakitől, hogy azért nem iszik vizet, mert úgymond, abban közösülnek a halak. És most azt hallom, hogy itt az okosvíz. Ne felejtsük el, hogy a a világcég új prémiumtermékének műfaja egybeírandó. Szóval, vízválasztóhoz érkeztünk. Eleddig tehát butavizet iszogattunk és fogalmunk sem volt, mi hiányzik az életünkből. De hát eleinte imigyen voltunk az okostelefonnal is, nemde?

Dalia László: Harkány, a felemás város

Harkány, a felemás város Harkány az egyik legszebb magyar fürdőváros. Talán egyetlen magyar településnek sincs annyi parkja, zöld foltja, mint a baranyai városnak és a környék is fölöttébb vonzó a turistáknak, hiszen belátható távolságon belül fekszik Pécs, Villány, Siklós, Szigetvár és persze a Dráva. A fürdő pedig külön attrakció, hiszen tucatnyi bajra nyújt orvosságot.

Mogyorósi Géza: Bizonyítványosztás

 Bizonyítványosztás Négy év után Orbán Viktor is felkereste júliusban, Berlinben Angela Merkelt - négy magyarországnyi - birodalmában, ahol már több régióban elkezdődött az iskolai szünet. A tanév záróaktusának számító bizonyítványosztást követően német családok millió mennek nyaralni: ám azok tábora sem kicsi, akik évek óta nem engedhetnek meg maguknak üdülést.

Csontos Tibor: MosolyMekka

MosolyMekka Szóval kiderült, hogy a magyar eladók és a kormányhivatalokban dolgozók köszönés tekintetében világszínvonalon teljesítenek. Ötven országban végeztek ezzel kapcsolatos felmérést, melynek eredményei alapján Magyarország a második helyen végzett köszönés kategóriájában, mi több, a magyar ügyfelek 86 százalékára rámosolyognak. Nos, ha valakinek másmilyen élményei vannak, vagyis a maradék tizennégy százalékban foglal helyet, magára vessen.

Mogyorósi Géza: Berlin – Róma harmónia

Berlin – Róma harmónia Bő nyolc évtizeddel ezelőtt horogkeresztes parádékkal, népünnepélyekkel köszöntötte a náci rezsim Berlin 700. születésnapját. Az erődemonstráció egyszerre szólt a belső ellenzéknek és a külföldi kritikusoknak. A (németül jól beszélő) római diktátor is meghívott vendég volt 1937-ben. Majdan - 73 esztendővel ezelőtt - szinte egyszerre pusztult el Mussolini és Hitler.

Dalia László: Özil és a többiek

Özil és a többiek Régi vicc, mégis nagyon találó a mókus esete a patkánnyal. E szerint a mókus is patkány, csak sokkal jobb a píárja. Mostanság gyakran rácsodálkozunk, hogy már a celebeknek is pr tanácsadójuk, sajtófőnökük, menedzserük van, mégis a sztárok néha kapitálisat hibáznak. Persze, ők is lehetnek önfejűek, de miután műveltségnek, természetese intelligenciának többnyire híján vannak, ez a butaság csúnyán megbosszulja magát.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ