Késik az új Golf

Mix Online - Késik az új Golf - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2019. 05. 10. 17:31:32
Késik az új Golf A 2019-re tervezett, mintegy 80 ezer darab nyolcadik generációs, legnépszerűbb Volkswagen modellből, jó ha 10 ezer példány elkészül még idén. A friss Golfok zöme egyelőre alapfelszereltségű lesz, mert a bonyolultabb, extrás változatok szériagyártása (az elvárható magas műszaki színvonalon) akadozik.
A következő Majna-parti autós seregszemle - Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) Pkw - 2019 szeptemberében nyitja meg a kapuit. Hatalmas érdeklődés előzi meg például a – 45 éve piacra dobott – VW Golf legújabb nemzedékét. A 2019-re tervezett, mintegy 80 ezer darab nyolcadik generációs, legnépszerűbb Volkswagen modellből, jó ha 10 ezer példány elkészül még idén. A friss Golfok zöme egyelőre alapfelszereltségű lesz, mert a bonyolultabb, extrás változatok szériagyártása (az elvárható magas műszaki színvonalon) akadozik.

Addig is, amíg 2019 őszén ismét százezrek tolonganak majd a frankfurti szakvásáron, lássuk milyen, legutóbb Hamburgban bemutatott típusok bukkannak fel a kereskedőknél e napokban? Például az A-osztálybeli Merci új szedánja. Noha már ma ostobaságnak tűnik, hogy a parkolóhelyhiányos metropliszokban – Londontól Moszkváig – a brutális SUV divat dúl, a trend a következő esztendőkben is folytatódni fog.

A hetedik/nyolcadik generációs Volkswagen Golf a szegmensében nyomul a csinos Kia Ceed, melynek alapára szintén 6 millió forint alatt van az EU-ban. A kombi kivitelben is szép koreai kocsi átlagfogyasztása – izmos dízel erőforrással – állítólag 4 liter körüli (száz kilométeren). Takarékos a legújabb Toyota Corolla/Auris duó is. S első ízben hibridtechnikával (is) debütálnak a spanyolok a Seat Leon 2019-es szériájával. A friss Porsche Macan V4-es és V6-os mocival kényezteti a - legalább 20 millió forintot összespórolt – SUV-barátokat a jövőben!