Vörös István: Több lesz, mint koncert

Mix Online - Vörös István: Több lesz, mint koncert - Nyomtatható változat

főoldal - Bulvár
Hegedűs István | 2019. 03. 07. 8:00:21
Vörös István: Több lesz, mint koncert Március 23-án a MOM Kulturális Központban lép rockszínre Vörös István, a népszerű énekes, gitáros, aki zenészvendégeivel nagykoncerten mutatja be pályafutásának generációkon átívelő, legfontosabb dalait a Prognózistól napjainkig. Az alkalomból életrajzi könyve is megjelenik és a koncerthelyszínén fotókiállítás is idézi e rockpálya nagy pillanatait.
Több, mint koncert Vörös Istvánnal. A hazai kultrock elsőszámú képviselője több mint négy évtizedes pályafutását huszonhárom hanghordozó, három DVD-lemez, számtalan élő koncert és zajos közönségsiker fémjelzi.
Ha azt mondjuk, Tele van a város szerelemmel, Én az időt nem sajnálom…, Kutya világ, Minden viharon át, Ne zavarjon senki, Magányos utazó, vagy épp legújabb sikerdala, a Minden percért kár, tinédzsertől a nagy generációig mindenki azonnal rávágja: Vörös István. 

A népszerű énekes, gitáros, dalszerző tizenhét évesen került Radics Béla helyére a Nevada együttesbe, majd több formáció (Hadirock, Prognózis, Vörös István és a Prognózis) alapítása után 1999-től immár saját nevén koncertezik, illetve jelennek meg lemezei. Pályafutása azóta is töretlen. Eddig huszonhárom lemeze és három DVD-je jelent meg, ebből három „bakelit” a legendás Prognózissal.  

Vörös Istvánt a közönség sokakat megérintő szövegvilágáért, az énekelhető dalokért, valamint a magával ragadó koncerthangulat megteremtéséért zárta szívébe. Hosszú pályafutása alatt létrehozott produkcióit, zenéjét több generáció is magáénak érezte.  

2019. március 23-án a MOM Kulturális Központban (Budapest, XII., Csörsz u. 18.), a 19 órakor kezdődő „Több, mint koncert” című előadáson ismét várja közönségét.  Az élénk érdeklődésre számot tartó nagykoncerten megszólalnak majd pályafutásának generációkon átívelő, legfontosabb dalai a Prognózistól napjainkig. 

Az eseményre Vörös István régi zenésztársakat hívott: Jankai Bélát a fantasztikus billentyűst, akivel a Prognózis együttesben játszott, valamint St. Martint, a szaxofon- és pánsíp művészt. St. Martin (Szentmártoni Imre) a ’90-es évek elején a Vörös István és a Prognózis Band nevű formációban koptatta együtt a színpad deszkáit Istvánnal. A koncert visszatérő közreműködője a kitűnő Krulik vonósnégyes lesz.

Dedikálással egybekötött könyvbemutató és fotókiállítás is lesz: koncert napján ugyanis megjelenik az Én az időt nem sajnálom Vörös István -  Önvallomás című életrajzi könyve,benne emlékekkel gyerekkorról, szerelemről, a művészi pálya kiismerhetetlen labirintusairól, dalokról és a pályán töltött eddigi 45 évről.  
A kötet melléklete a MOM Kulturális Központban tavaly rögzített jubileumi koncert DVD-je lesz. 
A koncert közönsége ugyanitt Csata Judit fotókiállítását nézheti meg, akinek képei Vörtös István előadásainak atmoszféráját, tetten ért pillanatait idézi fel.