A csütörtöki hölgyek csütörtökön mutatkoznak be

Mix Online - A csütörtöki hölgyek csütörtökön mutatkoznak be - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Naszály György-Szegő Hanna | 2019. 01. 11. 13:00:14
A csütörtöki hölgyek csütörtökön mutatkoznak be Stílusosan csütörtökön, január 17-én mutatja be a Spirit Színház Lolleh Bellon A csütörtöki hölgyek című darabját, melynek rendezője Szitás Barbara. Az előadás egyik főszereplője Papadimitriu Athina (képünkön).
Három idős, vérbeli párizsi hölgy, Sonia, Marie és Helene csütörtök délutánonként együtt teázik. Mindez játékos, mozgalmas formában, hiszen a nők mindig szórakoztatóak. Nem?
Valószínűleg mindenki ráismer egy-egy barátjára, ismerősére vagy önmagára egy csütörtöki hölgyben.  Csütörtökönként minden szóba kerül: a múlt, a gyerekkor, a szerelmek, a család, a mindennapok kis örömei és kudarcai. Mindig megvitatják aktuális gondjaikat. Jelmezbál, részvények, kriptabővítés, sütés, fogpótlás, tévéműsor, gyereknevelés, munka, öregedés, halál.


Az írónő, aki maga is színésznő, teljes beleérzéssel éli és írja meg ezeknek a hölgyeknek az életét. Miközben pereg előttünk a játék, nyilvánvalóvá válik, hogy franciák, oroszok, magyarok nagyon hasonlítunk egymásra. Legalábbis az asszonyok.
"Nem vagyok író. Soha életemben nem ültem le íróasztalhoz. Kószálok a városban, ábrándozom. Kis papírdarabkákra párbeszédfoszlányokat jegyzek fel. Soha nem gondolok ki nagy elméleteket. Én az érzéseimmel gondolkodom."

Szereposztás:
Sonia Papadimitriu Athina

Marie Szabó Éva

Helene Borbáth Ottília

Jean Jerger Balázs

Victor Mészáros Tamás


Fordította: Szántó Judit
Díszlet: Spirit
Jelmez: Katona Bálint
Rendező: Szitás Barbara