136 oldalnyi líra

Mix Online - 136 oldalnyi líra - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2018. 11. 08. 17:12:01
136 oldalnyi líra A romániai Bookart kiadó gondozásában vehetjük kézbe Kenéz Ferenc 2009 óta született költeményeit. A csinos verseskötet többek közt arra keresi a választ, hogy milyen gyakran kell füvet nyírni az édenkertben?
A 136 oldalas könyvecske költői kérdések gyűjteménye. "Hogy lehet mai napig élő a repülés, toronyugrás évezredek költői hagyományából ismert képe? Milyen időjárású az életvadászó ember-ősz? Meddig látnak a hősök műanyag kukkerükön? Patikamérlegre vetheti-e a költő a világtörténelmet? Tisztítótűzbe Krisztust meg a többi szentet, csak úgy könnyen a beszéd medrébe terelve tengert és óceánt?"

Kenéz Ferenc szinte kifogyhatatlan a humort sem nélkülöző kérdésekből. Válaszai is mosolyt csalnak az olvasó arcára! "Vajon milyen ízű Isten pálcikája? Milyen gyakran kell füvet nyírni az édenkertben? Hogy bírja el szitakötő szárnya, cérnaszál a létezéssúlyú üzenetet?" A poénos poéta lehet, hogy egyben ravasz riporter is, aki legújabb verseskötetével válaszol a fentiekre? Találjon nyitott szívre betűszem-vetése!