Kisvárda, a légiós paradicsom

Mix Online - Kisvárda, a légiós paradicsom - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
index, mix | 2018. 08. 05. 12:19:58
Kisvárda, a légiós paradicsom A Kisvárda FC NB I-es labdarúgócsapata az Instagramján(!) jelentette be, hogy leigazolta Cornel Enét. A játékos Romániából jött, 25 éves és középhátvéd, a másodosztályban játszó ASC Daco-Getica Bukarestnek hívott csapattól.Vajon Révész Attila szakmai igazgató a neten keresgélve találja ezeket a remek játékosokat, mint az egyik pesti csapat tulajdonosa?
Ene egyébként az előző szezonban a bukarestiekkel, az azelőttiben pedig a Panduriival is kiesett az élvonalból. Igaz, ez rajta múlt a legkevésbé, ugyanis alig játszott csapataiban, az első ligában meg aztán végképp szinte semmit, tavaly például 1 percet mindösszesen. 

Amennyire kevés a szöveges információ, vizuálisan annál erősebb az üzenet. Különös tekintettel az ismeretlen úrra a játékos jobbján, a kábelen lógó routerre, és Révész Attila szakmai igazgató imponáló fizikumára. Nem csodálnánk, ha az átigazolási időszakban került volna ilyen kondícióba a sok aláírástól. Az élvonal abszolút újonca ugyanis Enével együtt immár egy teljes kezdőcsapatnyi játékost vett a nyáron. Érdekes egybeesés, hogy egyikük sem született Magyarországon.

A régiekkel együtt most már összesen 19 ilyen játékos van a csapat keretében, ami valószínűleg rekord, míg velük szemben összesen 8-an vannak olyanok, akik hazánkban látták meg a napvilágot. A dologból azért nincs nagyobb problémája a csapatnak, mert egyrészt Seszták Miklós az őrangyaluk, így a túl sok külföldi miatt esetlegesen kieső támogatást könnyedén kipótolják máshonnan, másrészt az EU-s játékosok számát nem lehet korlátozni az unión belül, míg az ukránok a hatályos jogszabályok alapján azonos elbánásra jogosultak.

A várdai modell azonban egyelőre csak félig sikeres, azaz a külföldiek sokat játszanak, de ebből a csapat még nem nagyon profitált. Az NB I. első két fordulójában összesen három Magyarországon született játékos fért a kezdőbe, viszont mindkét meccset 4-0-ra elvesztették, ami Kondás Elemér edző gyors távozásához vezetett.Ahogy a dolgok állnak, csoda lenne, ha a szezon végén több pontjuk lenne, mint külföldiük.