Információkat titkolt el a Link eladója

Mix Online - Információkat titkolt el a Link eladója - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
portfolió | 2018. 07. 12. 18:54:20
Információkat titkolt el a Link eladója A Waberer's menedzsmentje 2018. július 11-én igazgatósági felhatalmazást kapott szavatossági követelés érvényesítésére Aleksandra Ellerttel, a Link eladójával szemben. Az ok, hogy az adásvételi szerződés megkötése során nem tárt fel minden információt - áll a közleményben.
A Waberer's július 20-án zárta le a lengyel versenytárs, a Link és a Link Services felvásárlását, a végleges felvásárlási ár 32,5 millió euró volt a két cégre. A felvásárlás egyik feltétele volt, hogy megkezdődjön a Waberer's részvényeivel a kereskedés a budapesti tőzsdén, a felvásárlást a nyilvános ajánlattételből származó nettó bevételből finanszírozta a társaság.

Az eladó Aleksandra Ellert volt, akivel 2017. május 26-án kötött előzetes részvényeladási megállapodást a Waberer's. A mai közlemény szerint vele szemben szavatossági követelést érvényesítene a menedzsment, ami az eladó Link-ben meglévő részesedésének Waberer's általi megszerzése tárgyában kelt adásvételi szerződés megkötése során fel nem tárt információkhoz köthető.

Tavaly nyáron részben azért lépett tőzsdére a Waberer's, hogy a részvénykibocsátásból befolyó összeg jelentős részéből finanszírozhassa a lengyel fuvarozási cég felvásárlását. A Waberer's menedzsmentje az akvizícióban jó lehetőséget látott és úgy gondolták, sokkal hatékonyabban tudnák működtetni a lengyel céget, valamint az akvizíciónak köszönhetően jelentős szinergiahatásokat is ki tudnak majd aknázni.

Úgy számoltak, hogy a Linknek köszönhetően az EBITDA szinergia értéke 1,5-2 millió euró közelében lesz 2017-ben. Érdemi szinergiahatás pedig először 2018-ban jelenhet meg, ekkora ugyanis lezárul a Link cégcsoportba történő integrálása. Így a várakozások szerint jövőre már durván 5 millió euró szinergia érhető el az EBITDA szintjén.