"Katinka politikai és társadalmi támogatottsága igen nagy"

Mix Online - "Katinka politikai és társadalmi támogatottsága igen nagy" - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
NS | 2018. 06. 13. 17:09:11
Többször beszélgettek, s megerősítette, hogy a tokiói olimpiáig úszni fog, mondta Hosszú Katinkáról a Magyar Úszószövetség elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában. Wladár Sándor arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata az úszónővel, azt válaszolta, hogy "normális". Nem baráti, de nem is hiszem, hogy annak kell lennie. A legfontosabb, hogy Katinka és a szövetség között újra van kommunikáció.
Bár konkrétan nem került szóba a Duna Aréna és zavaros bérleti viszonyai, általánosságban arról, hogy Hosszú Katinka milyen kiváltságokat élvezhet, Wladár annyit mondott, hogy mivel ő 

"a magyar úszósport legeredményesebb versenyzője, egyúttal különálló szigete, és igen, járnak neki a kiváltságok, ám nem én adom neki őket! Általában sok minden jár neki, kell is, hogy járjon, de a mértékre nem tudok józan választ adni, merthogy a mértéket nem ismerem. Annyit bizonyosan elmondhatunk, hogy Katinka politikai és társadalmi támogatottsága igen nagy, és én a magam részéről ennek örülök."
Shane Tusup szerinte nem fog visszatérni Magyarországra. A szövetség első embere szerint "nagy csodának kellene ahhoz történnie, hogy beilleszkedjen a magyar edzők közé."