Javulnak a brit gazdaság növekedési kilátásai

Mix Online - Javulnak a brit gazdaság növekedési kilátásai - Nyomtatható változat

főoldal - Friss
mti | 2018. 03. 13. 17:36:56
Javulnak a brit gazdaság növekedési kilátásai A brit pénzügyminiszter szerint javulnak a brit gazdaság növekedési kilátásai. A pénzügyminiszter közölte: a tavalyi növekedés 1,7 százalékos volt, vagyis meghaladta a költségvetésbe beállított 1,5 százalékos előrejelzést.
 Philip Hammond, aki kedden tartotta meg szokásos évközi helyzetértékelését a brit gazdaság és a költségvetés állapotáról a londoni alsóházban, kijelentette: a kormány számára hivatalos előrejelzéseket készítő Költségvetési Felelősség Hivatalának (OBR) új, javított prognózisa szerint a brit hazai össztermék (GDP) az idei naptári évben az eddigi előrejelzésben szereplő 1,4 százalék helyett várhatóan 1,5 százalékkal növekszik.
    Hammond beszámolója szerint az OBR érvényben hagyta 2019-re és 2020-ra szóló, egyaránt 1,3 százalékos GDP-bővüléssel számoló becslését, de 2021-re 1,4 százalékos, 2022-ben 1,5 százalékra visszagyorsuló növekedést valószínűsít.
    A pénzügyminiszter közölte: a tavalyi növekedés 1,7 százalékos volt, vagyis meghaladta a költségvetésbe beállított 1,5 százalékos előrejelzést.