Remekeltek a japánok

Mix Online - Remekeltek a japánok - Nyomtatható változat

főoldal - Sport
MJSZ | 2018. 02. 13. 17:18:27
Remekeltek a japánok Tizenkét érmet, közte öt aranyat megszerezve Japán lett az idei első Grand Slam-viadal legeredményesebb nemzete. A magyar színeket ezúttal csak egy judós, Gercsák Szabina képviselte az európai szupertornán, Párizsban.

Az elmúlt évekkel ellentétben a mieink ezúttal későbbre tolták a World Judo Tour rajtját, hadra fogható legjobbjaink többsége Párizs helyett két hét múlva Düsseldorfban lép majd tatamira. Párizsban csak Gercsák Szabina indult válogatottjaink közül, s a Miskolci Judo Club reménységének célja is elsősorban a ráhangolódás volt: májusban kezdődik majd a hosszú és fárasztó, két esztendőn át tartó olimpiai kvalifikációs sorozat, akkor kell majd csúcsformában szerepelni.
A párizsi torna nehézségét jelzi, hogy Flórusz János tanítványa már az első meccsén igen kemény ellenfelet kapott, a világbajnoki bronzérmes francia Posvite személyében, aki ráadásul a fanatikus hazai publikum előtt adhatott számot felkészültségéről. A találkozó szoros küzdelemben, végül aranyponttal dőlt el, a francia judós javára. Mivel ez a meccs döntött a legjobb nyolc közé jutásról, Gercsák Szabina már nem kapott javítási lehetőséget.