A Kistücsök a legjobb

Mix Online - A Kistücsök a legjobb - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
MTI és Harsányi Péter | 2018. 02. 13. 17:00:00
A Kistücsök a legjobb Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfje nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti hazánkat júniusban, Torinóban, az európai döntőn, ahol Széll Tamás lesz a zsűri elnöke.

A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért hat séf versengett Budapesten: Pohner Ádám (Kistücsök), Elek Richárd (Fausto’s Ristorante), Garai Ádám (Olimpia Étterem), Haraszti Zsolt (Alabárdos Étterem), Veres István (Babel Budapest) és Volenter István (67 Étterem és Bistro).
Igazán előkelő éttermek, remek séfjei vettek részt az idei döntőn, szemben a korábbi évekkel, amikor nagyon sok kiemelt étterem nem indította a séfjeit a versenyen. Ez alól az Onyx volt a kivétel, Széll Tamás révén, de Ő most nem versenyző, hanem zsűrielnök volt.
Minden szakácsnak kétféle – egy vegetáriánus, és egy húsos – ételt kellett készítenie, melyek alapján a mostani versenyt Pohner Ádám nyerte, így meglepetésre nem budapesti, hanem balatonszemesi séf indulhat a világhírnév felé.
A sokadik Bocuse-én induló és többször helyezett Volenter lett a második, a sokak által alig titkolt favoritnak tartott Veres mostani kreálmánya a harmadik helyre volt elég.