Boci, boci tarka

Mix Online - Boci, boci tarka - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2017. 10. 12. 17:15:53
Boci, boci tarka Németország keleti tájain régi gond, hogy lopják az autókat, munkagépeket és az élőállatokat sem kímélik a javarészt külföldi rablók. Berlin közelében a zsiványok most ősszel egyetlen gazdaságból bő félszáz borjút kötöttek el.
Negyed tonna tejport, egy értékes fejőgépet is sirat az a brandenburgi paraszt, akinek gazdaságát hivatlan vendégek keresték fel egy októberi éjszakán. A legfájóbb kár a marhaistálló újszülött állományában keletkezetett. Teltow-Fläming regionális hatósága 56 borjú eltűnéséről értesült. A legifjabb barom csupán négy napos volt, a legidősebbek júliusban jöttek a világra.
A német rendőrség Koppel (magyarul karám) elnevezésű különleges ügyosztálya már komoly erőkkel nyomoz. Feltételezésük szerint a jószágokat valószínűleg az Oderán túlra szállították. Kérdéses, hogy Lengyelországban levágják-e a kérődzőket, avagy helybéli gazdáknak értékesítik a bűnözők? Az sem kizárt, hogy Kelet-Európa más államában várnak ismeretlen tettestársak a 20 ezer eurós (6,2 millió forint) illegális boci csapatra. Egyelőre se füle, se farka a történetnek!