RSS Feed

Miért akadt ki Orbán Horvátországra?

Különös csiki-csuki jellemezte Magyarország és Horvátország viszonyát az elmúlt hetekben. Több pozitív gesztus után pár napja megfagyott a levegő, Orbán Viktor gyakorlatilag megfenyegette Horvátországot. Mi volt a háttérben? Az elmúlt egy év magyar–horvát viszonyában látszólag nem történt semmi izgalmas, mégis óriási fordulatokat észlelhettünk.

MIX videó

Tánc, kikapcsolódás, és átalakulás = rúdtánc.

Már biztosan sokféle sportot kipróbáltál, épp ideje, hogy a rúdtáncot is megismerd!

OBB

Vélemény

Mogyorósi Géza

Dízel dráma

  Dízel dráma Éppen 105 esztendeje annak, hogy Rudolf Christian Karl Diesel - a róla elnevezett motor atyja - máig rejtélyes körülmények között, Anglia felé hajózva eltűnt a fedélzetről. A német szülőktől Párizsban világra jött mérnök találmányát napjainkban sokan átkozzák.

Sport

MOL Aréna Sóstó

- MOL Aréna Sóstó lett az új fehérvári futballstadion neve - jelentette be a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója szerdán, a klubbal és a város polgármesterével közös sajtótájékoztatón. Ratatics Péter hangsúlyozta, hogy a MOL-csoport büszkén tekint vissza a közel tíz éves együttműködésre az egyesülettel és "rendkívüli lelkesedéssel tekint a jövőbe is"

További videók

  • Kresz Géza Mentőmúzeum

    A Kresz Géza Mentőmúzeum a Markó utcai Mentőpalotában, Budapest szívében található. Az 1890-es években épült Mentőpalota falai között nemcsak mentőállomás és irányító központ működött, hanem már a kezdetektől a mentők felszereléseit, tárgyi dokumentumait bemutató múzeum is.

  • Tenerife - az örök tavasz hazája

    Séta a Teide lábainál, a virágzó dombokon és homokos partokon.

  • Hajóval Szentendrére?

    A Dunakanyar ékszerdobozának nevezett kisvárost történelmi hangulatú utcái és a város művészeti élete kedvelt kirándulóhellyé tették.

Kultmix

Mesék, mondák – a szomszédból

Egy asszony két vétkecskéje címmel jelent meg a budapesti Fekete Sas Kiadónál Kóka Rozália új kötete. A jó 300 oldalas, bukovinai székely, gyimesi és moldvai csángó népi szerelmes történetek, mesék, mondák gyűjteménye izgalmas, kortörténeti olvasmány.

Életmód

Tovább szárnyal a street food ipar

Összesen több mint másfél milliárdos forgalommal zárják az évet a hazai food truckosok: 2018-ban 250 rendezvénynapon összesen 750 ezer embert szolgált ki 150 kocsi, amelyekből több mint kétmillió terméket adtak el csak ebben az évben.

Tovább szárnyal a street food ipar
Pár nap alatt megtalálni a legjobb albérletet

Pár nap alatt megtalálni a legjobb albérletet

Három havi bérleti díjjal a zsebünkben akár egy-két héten belül megtalálhatjuk a számunkra legtökéletesebb albérletet, ha elég gyorsak és szemfülesek vagyunk. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint érdemes hónapokkal hamarabb elkezdeni a keresgélést és aláírni a szerződést, mert ha szorítja a határidő, a bérlő kénytelen lesz mélyebben a zsebébe nyúlni.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Pénzbírság a fürdő szomszédasszonyért

A Tatabányai Járásbíróság 220 ezer forint pénzbüntetésre ítélt egy leányvári férfit, aki titokban videofelvételeket készített a szomszéd ház fürdőszobájában tisztálkodó nőkről - tájékoztatta a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán az MTI-t.

Nagyvilág

1938 forró novembere

Szűk egy esztendővel a második világháború kirobbanása előtt hozott határozatot a német és az itáliai külügyminiszterek döntő bírósága a Felvidék egy részének hazánkhoz való visszacsatolásáról.

Galéria

Karácsonyi forgatag

Megkezdődött a visszaszámlálás Budapesten, a Vörösmarty téren, a karácsonyi forgatagban. Nappal is sokan keresik fel a főváros leglátványosabb vásárát, de estére ez a forgalom már a háromszorosára növekszik. Van itt minden, ami egy karácsonyi ünnephez kell. Ajándékok tucatjai a bódékban, finom, különleges étkek választéka. Könnyen lehet, hogy a plázázók, némi túlzással fogalmazva, ideszoknak majd, hiszen az ünnepi élmény teljes tárháza felsorakozva várja az érdeklődőket. 

fotó: E.Várkonyi Péter

Archívum

A Napfény városa

Szeged nemcsak az egyik legnagyobb, de leghangulatosabb városunk is. Minden évszakban akad bőven esemény, melyre érdemes ellátogatni, de igazi vonzerejét a nyári hónapokban teljesíti ki. A parkok, a hangulatos sétálóutcák, a szökőkútak, a Tisza-part, a kellemes kávézók, a halászlé és persze a szabadtéri játékok olyan vonzerővel bírnak, melyeknek nem lehet és nem is érdemes ellenállni.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ