RSS Feed

Leminősítették Törökországot

Leminősítette Törökország eddig sem befektetési ajánlású államadós-besorolását két nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Moody's Investors Service, egyaránt elsősorban azzal a várakozásukkal indokolva a lépést, hogy a török líra legutóbbi szélsőséges árfolyam-kilengései és az ebből eredő, várhatóan meredek ívű fizetésimérleg-mozgások kikezdik a török gazdaság alapjait.

MIX videó

Budaújlaki vízmű

A Budaújlaki vízmű, a Fővárosi Vízművek legrégibb, működő létesítménye. Megépítésekor a legmagasabb műszaki színvonalat képviselte.

OBB

Vélemény

Regös István

Egy zseni Pesten

Egy zseni Pesten Sajnálom, hogy David Helfgott az egyik legismertebb és mondjuk ki bátran, legelismertebb zongoraművésze Budapestre látogatott és nem a Művészetek Palotájában, nem a több ezer nézőt befogadó Erkel Színházban, de még a Zeneakadémián sem talált koncertjének méltó helyet. A Papp László Budapest Sportaréna szürke betonpadlója, a nézőtér nagy részét kitakaró sötét függönye elég szomorú látványt mutattak.

Sport

Babosék párosa a negyeddöntőben búcsúzott

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa a negyeddöntőben búcsúzott a Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna női versenyében.A második helyen kiemelt magyar, francia duó a nyolcaddötnőben kapcsolódott be a versenybe, ahol az Aojama Suko, Lidzia Marozava japán, fehérorosz kettőssel találkozott.

További videók

  • Gasztroparadicsom a piacon

    A hold utcai piaccsarnok galériája egyedülálló Magyarországon. Itt aztán mindenféle étket találni az orosztól a magyarosig, az ázsiaitól a tengeri halasig.

  • 42. Egynyári Virágbemutató

    Immár 42. alkalommal kerül megrendezésre a FŐKERT Nonprofit Zrt. hagyományos szakmai rendezvénye, amelynek idei tematikája a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódik.

  • Mátyásföldi kiskukták

    Egy kuktatáborban jártunk, ahol bepillantást nyerhettünk a lelkes kiskukták tábori életébe.

Kultmix

Szvinggel és dzsesszel búcsúzik a nyár

Dzsesszel és a szving három ikonikus alakjával zárja a nyarat a Müpa. Augusztus 20-án az ingyenes Jazz 0820 koncertjei várják a közönséget, az augusztus 24. és 26. között zajló New Orleans Swingfesztivál pedig a harmincas-negyvenes évekbe repít vissza.

Életmód

Traktorfesztivál menti meg az agrárszakmát

Még mindig kevesen dolgoznak az agrárágazatokban, a mezőgazdaságban tízből kilenc gazda szakemberhiánnyal küzd. Évente kevesebb, mint 500 diák szerez képesítést a területen, noha ennek közel a tízszeresére, legalább ötezer főre lenne szüksége az ágazatnak.

Traktorfesztivál menti meg az agrárszakmát
Párizsi jármű show

Párizsi jármű show

A Mondial de l’Automobile 2018 (AMC Promotion 23, avenue Franklin Roosevelt / F-75008 Paris, France) október 4-én tárja szélesre a kapuit a Szajna-partján. A show a hónap derekáig várja az érdeklődőket.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Fanni boldogsága

Vujity Trvtko is megszólalt Werisz fanni ügyében, s csak az a csoda, hogy nem előbb tette, hiszen ő teremtette a siket szépséget. Az ATV műsorvezetője a közösségi oldalán fejtette ki véleményét Weisz Fanniék családi drámája kapcsán.

Nagyvilág

Csehszlovákia 1968 augusztus

Milos Zeman cseh államfő bűncselekménynek tartja Csehszlovákia 1968 augusztusi megszállását a Varsói Szerződés öt tagállamának hadseregei által, de a központi prágai félévszázados évfordulós megemlékezés alkalmával nem kíván nyilvános beszédet mondani.

Galéria

Alhambra - a Világörökség része

Alhambra mór építésű erőd és palota Granadától északkeletre, a Darro folyó mentén elterülő teraszos Sabika dombon, Dél-Spanyolországban (megépítésekor az erőd még al-Andalúszban terült el). A város óriási műemléke 1984 óta az UNESCO Világörökség része.

Archívum

Napfényes Malaga

Malaga kikötőváros Spanyolország Andalúzia autonóm közösségének déli részén, a Földközi-tenger partján. Costa del Sol, azaz a napos part központja és egyik legkedveltebb turistacélpontja, ami talán kiváló borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ