RSS Feed

A svéd zeneipar:petícióban ítélték el a munkahelyi zaklatást

A svéd zeneipar csaknem kétezer női szereplője, köztük énekesek, zenészek, dalszerzők, lemezlovasok, műszaki alkalmazottak, producerek és kreatív menedzserek írták alá azt a petíciót, amely elítéli a munkahelyi szexuális zaklatás minden formáját. A Dagens Nyheter című svéd napilapban pénteken megjelent írás 1993 aláírója között van Zara Larsson, Robyn, a First Aid Kit és az Icona Pop is - írja a The Local című svéd hírportál.

MIX videó

Ujjnyomatok nyomában

A daktiloszkópia nem magyar találmány, viszont mi voltunk a másodikak a világon, akik már 1904-ben levették az ujjnyomatokat.

OBB

Vélemény

Mogyorósi Géza

Sarló és kalapács

Sarló és kalapács Stílszerűen novemberben néztem meg a "nagy októberi" káosszal foglalkozó friss kiállítást a - 30 esztendeje megnyílt - berlini Német Történeti Múzeumban. Az "1917. Revolution. Russland und Europa" című tárlat több szempontból is izgalmas látvány.

Sport

Gyorskorcsolya vk: Nagy Konrádnak nem megy

Nagy Konrádnak nem sikerült jól a bemutatkozása a gyorskorcsolyázók második, olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén.

További videók

  • Kedvenc ételem a Magyaros szűzérme.

    A belváros szívében egy kis eldugott utcában vár mindenkit a Regös vendéglő.

  • Mesék a börtönből

    Az egri börtönben a női fogvatartottak meséket mondanak cédére és elküldik a gyerekeiknek karácsonyra.

  • Gasztroparadicsom a piacon

    A hold utcai piaccsarnok galériája egyedülálló Magyarországon. Itt aztán mindenféle étket találni az orosztól a magyarosig, az ázsiaitól a tengeri halasig.

Kultmix

Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál: a nő a fókuszban

Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó, "Minősített Európai Fesztivál" címet is kapott Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét az idei évtől együtt folytatja: a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait évről évre felvonultató fesztiválok 2017-től közösen, Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál néven várják az érdeklődőket.

Életmód

A Virágos Magyarország fődíjai

Több mint 300 település közül Veszprém és Lajoskomárom nyerte el az idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselik Magyarországot jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen.

A Virágos Magyarország fődíjai
Új gén egy ritka betegség hátterében

Új gén egy ritka betegség hátterében

Több mint kétévnyi kutatómunkával sikerült azonosítani azt a gént, amely felelős lehet egy igen szerteágazó idegrendszeri tüneteket eredményező, eddig tisztázatlan genetikai hátterű ritka neurológiai betegség kialakulásában

BMW3

Bulvár

Egy nap alatt kétszer nyert kaparós sorsjeggyel

Kétszer kapart sorsjegyet október 30-án egy észak-karolinai nő, és mind a kétszer nyert is. De nem is akármennyit: átszámítva 110 millióval lett gazdagabb egyetlen nap és két kaparás alatt.

Nagyvilág

London: női Black Rod kopogtat

Csaknem hét évszázada először női Black Rod kopogtat majd a londoni alsóház ajtaján Az új Black Rodot Lord Fowler ajánlására II. Erzsébet királynő nevezte ki.

Galéria

Eger télen

Aki még sohasem látta Eger várát télen, annak szívesen ajánljuk, hogy egyszer nézze meg. A hó borította bástyákon átlátva feketéllnek a híres három keresztek. Nem lehetett könnyű dolguk a törököknek ha selyembugyogóban kellett telelni a vár alatt. Télen szünetelt a csata is. Az egri vitézek erőt gyűjtöttek a tavaszi várvédelemre.

Archívum

Elefántháton Indiában

Új-Delhiből Dzsajpurig alig 280 kilométer az út, de bizony autóval eltart több mint hat óráig. Az autóutakon, amit legjobb szándékkal sem lehet autópályának nevezni, teljes természetességgel tömegesen jönnek szembe a már megszokott teheneken kívül tevék, elefántok, biciklisták és lovaskocsik, de gyalogosok is szép számmal. Minden teherautó hátsó falán hatalmas betűkkel van kiírva: Please Horn, azaz magyarul, kérlek, dudálj, kötelező dudálni. Ezáltal azt is mondhatnám, egész India dudál.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ