RSS Feed

Újabb rekordok dőlhetnek meg a turisztikai ágazatban

A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat dönt Magyarországon, 2017. pedig minden idők legjobb turisztikai éve volt, de a fejődés tovább folytatódik - közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden, Tokajban. Elmondta, Magyarország biztonságos ország, amely a felmérések szerint a turisták második legfontosabb érve az úti cél kiválasztásakor.

MIX videó

Velence

Aggódnunk kell a világ e különleges szegletéért, a városért, mely maga a történelem. Tetszik, nem tetszik a víz az úr. Súlyosbítja a helyzetet a turisták áradata, de vajon megtilthatjuk-e bárkinek, hogy saját szemével fedezze fel a San Marcot, a palotákat, a sikátorokat. Higgyünk a csodában…

Hatoscsatorna

Vélemény

Dalia László

A tábornok mérges

A tábornok mérges Mérges a vezénylő tábornok. No, nem Semjén Zsolt helyettesre, vagy Kósa Lajos miniszterre, de még csak nem is Matolcsy MNB elnökre, hanem Simicska Lajos média mogulra. Most azt hagyjuk, hogy szerezte meg meg hajdan a magyar oligarcha a magyar sajtó bizonyos bástyáit, de miután önként átállt, miután kiebrudálták bizonyos hadállásokból, kártékony dolgokat művel.

Sport

Csinta Samu a klubigazgató

Csinta Samu újságíró vette át a román Liga 1-ben szereplő Sepsi OSK labdarúgócsapat klubigazgatói tisztségét. Az igazgatót egy keddi sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón mutatta be Diószegi László klubtulajdonos.

További videók

Kultmix

Éljük át a találkozást!

Fischer Iván karmester szerint a ";jövő zenekara" régizenét, új zenét, operát, szigorúan klasszikus zenét és crossovert is játszik, sőt, a zenészek még énekelnek is. A Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója eszerint állította össze az együttes 2018-19-es szezonjának programját.

Életmód

Tovább robog az idegenforgalom

Januárban 10,4 százalékkal nőtt az idegenforgalom, a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,6, a belföldi vendégek által eltöltötteké 13,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 11,4 százalékkal emelkedett - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább robog az idegenforgalom
Száguld a Porsche

Száguld a Porsche

Növelte eladásait és bevételét, tovább javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó érdekeltsége a német auto.de autóipari hírportál hétfői beszámolója szerint. A Porsche működési eredménye az elmúlt három évben több mint felével emelkedett.

BMW3

Bulvár

Danny Cavanagh Budapesten és Debrecenben

Új szólólemezzel, és saját turnéval jelentkezett az Anathema dalszerző-gitárosa, Daniel Cavanagh. A Monochrome című album személyes hangvétele alapján ezúttal is közvetlen, meghitt élményre számíthatunk a magyarországi koncerteken, amelyekből rögtön kettőre is készülhetünk: április 21-én Budapesten, 22-én pedig Debrecenben lép fel Danny.

Nagyvilág

Házkutatás a BMW központjában

Házkutatást tartottak kedden a BMW német autógyártó társaság müncheni központjában és egy ausztriai telephelyén a versenytárs Volkswagen (VW) dízelbotrányához hasonló manipuláció gyanújával.

Galéria

Az Atlanti-Óceán virágos szigete

A hegyvidékes, atlanti-óceáni szigetre érkezőket napjainkban éppúgy elvarázsolja a portugál táj természeti szépsége, mint a régi korok számos hírességét. Megfordult itt a legendás hajós Kolombusz, majd Napóleón, Sissi királyné és Churchil is. Remek csücske ez a világnak!

Archívum

Gemenci túra

A Gemenci erdő nemcsak az ország, de Európa féltett kincse is, 1996 áprilisától nemzeti park. A vadregényes ártéri erdő felfedezhető egyénileg gyalogosan és kerékpárral, szervezett szakvezetéses túrákon, kisvonattal, hajóval, katamaránnal, kenutúrákon és lovaskocsival.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ