RSS Feed

Meghalt Baló György újságíró

Életének 72. évében hétfő reggel meghalt Baló György televíziós újságíró - közölte a család az MTI-vel. Azt írták, hogy Baló György méltósággal viselt, hosszú betegség után hunyt el szerettei körében. Temetéséről később intézkednek - tették hozzá. Baló Györgyöt 1982-ben Rózsa Ferenc-díjjal, 1988-ban Balázs Béla-díjjal, 1991-ben Pulitzer-emlékdíjjal, 2017-ben Prima Primissima Díjjal tüntették ki.

MIX videó

Tenerife Nyár

Tenerife speciális klímájának köszönhetően az év 365 napján kellemes az időjárás ez kedvelt célpontjává teszi a nyaralni, kikapcsolódni vágyó turisták körében.

OBB

Vélemény

Mogyorósi Géza

96 óra Budapesten

 96 óra Budapesten Márciusban reppentem vissza a Dunától a Spreehez. Jól éreztem magam szülővárosomban, ahol tavaly óta most jártam először. Mennyi változás! Ferihegyről a belváros felé gurulva, az omladozó épületeken friss, uszító plakátokon két vén ember reklámozza Brüsszel idegenforgalmát. S a feltúrt Vörösmarty téren, meg a Múzeumkertben több a melós, mint a turista.

Sport

Labdarúgó Magyar Kupa: a negyeddöntő visszavágói

A múlt heti programhoz hasonlóan a visszavágós szakaszban is egy mérkőzést egy nappal a másik három előtt rendeznek a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében.

További videók

  • Az 1848-as forradalom rövid áttekintése

    Március 15-e jelképpé vált, nemzetünk szabadságérzetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki.

  • Tiszta víz - Fővárosi Vízművek

    Budapest déli szegletében néhány éve készült el a csepeli szennyvíztisztító, mely korszerű technológiájával megfelel az EU-s szabványoknak. A budapestiek számára a legfontosabb adat, hogy a telepen a biológiai szennyeződések 98 százaléka szűrésre kerül.

  • A gyümölcs lelke

    Gyenesei István, aki maga főzi bajnok párlatait azt mondja, a siker titka, hogy alázattal és nagy odafigyeléssel kell elkészíteni a pálinkát.

Kultmix

Világméretű Íliász-olvasás tizenkét órán keresztül

A Színház- és Filmművészeti Egyetem is részt vesz március 22-én a földrészeken átívelő, 59 ország részvételével zajló Homérosz-olvasáson. Az SZFE volt és jelenlegi hallgatói mellett a kulturális élet meghatározó szereplői és civilek is ott lesznek a mintegy tizenkét órásra tervezett Iliász-olvasáson. A helyszín az Ódry Színpad.

Életmód

Szárnyal a Varga Pincészet

Mintegy tíz százalékkal növelte árbevételét 2018-ban a Varga Pincészet, amely a közelmúltban két rangos nemzetközi megmérettetésen is sikeresen szerepelt. Varga Péter elmondta: a társaság 2018-as nettó árbevétele az előző esztendő hasonló adatát mintegy 400 millió forinttal felülmúlva megközelítette az 5 milliárd forintot, míg a nyereség az előzetes számítások alapján 277 millió forint körül alakult.

Szárnyal a Varga Pincészet
Jól kezelhető az ízületi gyulladás

Jól kezelhető az ízületi gyulladás

A tünetek első megjelenésétől kezdve gyógyszeres terápiával jól kezelhető az ízületi gyulladás - erről beszélt Mihola Dóra reumatológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. A szakember közlése szerint az ízületi gyulladás a népesség 1 százalékát érinti.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Huszonegy embert tart el Rúzsa Magdi

"Ennyi embert csak úgy lehet összehangolni, ha valakinek ott a kezében a gyeplő és minden pozícióban a legjobb dolgozik. Ekkora produkciót csak úgy lehet létrehozni, ha az ember befektet, és én ezt megtettem, a saját pénzemből. Annak érdekében, hogy még jobb és profibb lehessen a produkció, többet adhassak a közönségemnek" - mondta az énekes.

Nagyvilág

Putyin tízmillió migránsra számít

Akár tízmillió oroszul beszélő gazdasági migránst is beengedne Oroszország a Kreml legújabb terve szerint a következő hat évben, az ország így küzdene meg ugyanis a már gazdaságban is egyre érezhetőbb népességcsökkenéssel - írta a Kommerszant gazdasági lap nyomán az Azonnali.hu. Ha legközelelbb az orosz elnök Budapestre jön, ez is téma lehet...

Galéria

Busók népünnepélye Mohácson

Csaknem százezer ember kereste fel a hétvégén a hagyományos mohácsi busójárást.
Egykoron Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. Felnőttek és a gyermekek is maskarába öltöztek, bolondos táncokat jártak. A busójárás a télbúcsúztató, tavaszköszöntő ideje. A busók csónakkal érkeztek a hagyományőrzésre, ahogy egykoron a törököket is kiverték. A mulatság estig tartott.

Archívum

Tanzánia

Meddig tartanak még ki Isten utolsó édenkertjei? Tudunk-e még tenni valamit a drámaian csökkenő afrikai élettér-csökkenések ellen? Akarjuk-e megakadályozni, hogy eltűnjenek Földünkről a most még megcsodálható vadállatok? Van-e erő, amely megakadályozhatja azt a klímaváltozást, melynek jeleit már érezzük mi is?

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ