RSS Feed

25 éve alakult a Balatonszárszói Polgárőr Egyesület

Balatonszárszón a helyi polgárőr egyesületet ünnepelték péteken, miután 25 éve alakult meg. Az ünnepségre eljött Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke, aki a Polgárőr Érdemkereszt aranyfokozatát adta át az egyesületnek a sikeres tevékenységéért.Ma 35 tagja van a balatonszárszói polgárőr egyesületnek, huszonöt éve 37-en alapították.

MIX videó

Kutyaszépségversenyt rendeztek Balatonszárszón

Balatonszárszón a kutyáké volt a főszerep, mivel megrendezésre került az II. Balatonszárszó-i kutya szépségverseny. A kulturált ebtartás, a szabadidő hasznos eltöltése, az ember-kutya kapcsolat ápolása jegyében igen jól sikerült rendezvényt vezényeltek le a szárszóiak. Minden résztvevő emléklapot, a helyezettek és győztesek serleget és oklevelet kaptak.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

Pácini kultúrzsúr

Pácini kultúrzsúr Különleges alkalom egy ezerötszáz lelkes kistelepülés számára, ha nemzetközi fesztiválnak adhat helyet. Különleges alkalom az ott élőknek és egy más tájékról odaérkezőknek egyaránt. Ilyen alkalom adódott most ezen a hétvégén a közvetlenül a magyar-szlovák határon húzódó zempléni Pácin község számára, amelynek általános iskolája lehetőséget kapott arra, hogy megrendezhesse a XVII. Nemzetközi Gyermekfesztivált.Életre szóló élményt szerezve a résztvevő kisgyerekeknek.

Sport

Férfi tenisz-világranglista: ismét Nadal az élen

Fucsovics Márton egy helyet rontott, így 60. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyen az élen történt váltást követően ismét Rafael Nadal áll az első helyen.

További videók

Kultmix

Bubik kiállítás a színészmúzeumban

A hatvan éve született, tizennégy éve elhunyt Bubik István Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész tiszteletére nyílik kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban szombaton. A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Ritka magyar - Bubik 60 című kamarakiállítása május 19-től 2019. január 20-ig, szerdától vasárnapig 14 és 18 óra között tekinthető meg a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Életmód

Az Üllői út, ami összeköt

Megnyílt a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény és a Tomory Lajos Múzeum közös kiállítása Budapest leghosszabb sugárútjáról, amely a Kálvin tértől Üllő felé haladva egészen Budapest határáig húzódik, házsorának legvégén a 871. számmal.

Az Üllői út, ami összeköt
A nátha gyógymódját találták meg

A nátha gyógymódját találták meg

A megfázás lehetséges gyógymódját találták meg brit kutatók, akiknek "kissé radikális" módszere a náthát okozó megannyi vírus helyett magát az emberi szervezetet célozza meg. A vizsgált gyógyszer blokkolja a szervezetben azt a kulcsfontosságú fehérjét, amelynek segítségével a megfázást okozó vírusok sokszorozódni és terjedni képesek - írta a BBC News.

BMW3

Bulvár

A Deadpool 2. uralta az észak-amerikai mozikasszákat

A Deadpool 2. című akció-vígjátékra váltották a legtöbb jegyet az észak-amerikai mozipénztárakban, a Hollywood Reporter című filmes szakportál adatai szerint 125 millió dollár (mintegy 35 milliárd forint) értékben váltottak rá jegyet a nézők.

Nagyvilág

Donald Trump vizsgálatot kér ügynökügyben

Donald Trump amerikai elnök vasárnap felkérte az igazságügyi minisztériumot, hogy vizsgálja ki, vajon a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a 2016-os elnökválasztások idején beépített-e ügynököt a kampánycsapatába.

Galéria

Szajna-parti séta

Napjainkban is nagy élmény a szerelem városában barangolni. A széles párizsi bulvárok, a kis utcák, romantikus kávézók és pazar középületek minden pillanatra tartogatnak látni- és fotózni valót. Franciaország legnépesebb metropoliszába idén is turisták milliói zarándokolnak el. Az Eiffel toronynál mindig hatalmas a tömeg.

Archívum

Alpesi tájak - Wilde Wasser

A Wilde Wasser sétaút Schladmingból indulva lenyűgöző tájakon keresztül vezet a 70 méter magas Riesach-vízesésig, mely Steiermark legnagyobb robajló vízesése. A túrát a vízparton vezető út, 15 különböző hosszúságú és meredekségű vaslépcső, kilátóteraszok, és egy 50 méter hosszú függőhíd teszik igazán izgalmassá. Mindezeket legyőzve pedig megcsodálhatjuk a 2700 m magasan található, kristálytiszta vizű Riesach tavat.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ