RSS Feed

Megkezdődött az Olasz Gasztronómiai Világhét

November 18. és 24. között negyedik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét! A rendezvény az olasz kormány, az olasz Külügyi- és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium és egyéb intézmények kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a minőségi konyhát, annak minden aspektusával együtt: kultúra, kutatás, innováció, biodiverzitás és a régiók identitása. A 2015-ös Világkiállításhoz hasonlóan, a Világhét az olasz táplálkozásfilozófia, a táplálkozási ismeretek és a fogyasztók megfelelő tájékoztatásának a fontosságát hirdeti.

MIX videó

MINDENKI JÓ VALAMIBEN!

Az iskola nagy hangsúlyt fektet a tanulók képességének kibontakoztatására, amelynek célja a tanulók kulcskompetenciáinak fejlesztése a nevelő-oktató munka során.

OBB

Vélemény

Mogyorósi Géza

Konrád György emléke

Konrád György emléke Kertész Imre, Esterházy Péter 2016-ban hunytak el, s idén távozott az élők sorából Heller Ágnes és Konrád György – vette számba a tekintélyes, hét évtizede alapított Frankfurter Allgemeine Zeitung az európai kultúra nagy magyar halottait. A berlini Akademie der Künste (AdK) külön közleményben méltatta korábbi elnöke, Konrád munkásságát.

Sport

Giggs befejezné

Ryan Giggs, a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya "nagy meccsre" számít kedden a magyarok ellen az Európa-bajnoki selejtező utolsó fordulójában, melyben mindkét válogatott számára az Eb-részvétel a tét.

További videók

  • A legjobb fűszer a faszén füstje

    Serényi Zsolt, alias Tetovált séf él-hal a faszénparázson sült ételekért. - Mindenkit bíztatok arra, hogy grillezzen bátran, mert egészséges, nem egy bonyolult dolog és igazi társasági tevékenység” – osztja meg a titkot a séf.

  • Kolostorban a lámák közt

    A Tibeti vallás nem egy hitből álló vallás, gyakorolni kell.

  • A házi melegtészta

    Mi is az a házi melegtészta

Kultmix

Like A Child

Like A Child címmel, Lévai Balázs rendezésében december 15-én mutatják be a két éve elhunyt sokoldalú énekesnőről, Fábián Juliról készült dokumentumfilmet. A videomegosztókra felkerült egy klip, amelyben tizennyolc közreműködő állít emléket Fábián Julinak.

Életmód

Külhoni kedvencek

A cseheknél a belföldi gyártású Skoda a kedvenc, s a finnek is rajonganak - főleg - az Octaviáért. Dániában viszont a Peugeot 208-as vezette tavaly az eladási listákat és jól fogynak a Nissan Qashquai-ok és a VW Polo-k is.

Külhoni kedvencek
Jégpálya a város tetején

Jégpálya a város tetején

Az előző évek rendkívüli sikerei után november 18-án hétfőn újra megnyit a főváros legkülönlegesebb panorámájával rendelkező jégpályája a belvárosban.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Ötvös András és az erős lecsó

Ötvös András nem tud betelni a hazai ízekkel. Olyannyira, hogy ha kedvenc ételt kell megneveznie a lecsó áll a toplista első helyén. A színész rajong a hazai ízekért és a vidék hangulatáért.

Nagyvilág

Turizmus: Dél-Európa kontra Skandinávia

Az idegenforgalmi nagyhatalomnak számító Spanyol Királyságba, 2019-ben mintegy 83 millió külföldi vendéget várnak. A Föld legnépesebb államából, Kínából - így ez előjelzések - bő 650 ezer turistát regisztrálnak majd.

Galéria

Őszi színek

Ránk tört hirtelen a borongós idő. A lusta ember visszahúzódik és nem mer kimozdulni. Az őszi színek pedig kicsalják a kirándulókat és a túrázni vágyókat a szabadba, dacolva az esővel, hideggel. Nekik megéri, mert a látvány sok mindenért pótol. A színes levelek csodás képet mutatnak az út mentén mindenütt.

Archívum

Alpesi tájak - Wilde Wasser

A Wilde Wasser sétaút Schladmingból indulva lenyűgöző tájakon keresztül vezet a 70 méter magas Riesach-vízesésig, mely Steiermark legnagyobb robajló vízesése. A túrát a vízparton vezető út, 15 különböző hosszúságú és meredekségű vaslépcső, kilátóteraszok, és egy 50 méter hosszú függőhíd teszik igazán izgalmassá. Mindezeket legyőzve pedig megcsodálhatjuk a 2700 m magasan található, kristálytiszta vizű Riesach tavat.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ