RSS Feed

Mínuszba kerültek a veszélyes lakáshitelek

A legfrissebb adatok alapján veszítettek korábbi népszerűségükből a rizikósabb, változó kamatozású lakáshitelek, amelyeknél a kamatok emelkedése a törlesztőrészletet is azonnal növeli. A teljes piac ugyanakkor lendületesen bővül - áll a BankRáció.hu legfrissebb, a jegybank hivatalos piaci adatait feldolgozó elemzésében. Az év első öt hónapjában a bankok 314 milliárd forint értékben kötöttek új lakáshitel-szerződéseket, ez éves összevetésben 36 százalékos emelkedésnek felel meg. A 3-12 hónapos kamatperiódusú, azaz változó kamatozású lakáshitelek összege 76 milliárd forint volt, ez 15 százalék.

MIX videó

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

A Semmelweis Ignác egykori szülőházában működő Semmelweis Orvostörténeti Múzeum az orvostudomány és gyógyszerészet hazai és nemzetközi történetéből ad ízelítőt. Az állandó kiállítás az ókortól a 20. század elejéig tartó fejlődés tárgyi, művészeti és írásos emlékeit mutatja be.

OBB

Vélemény

Mogyorósi Géza

Özil kemény nyara

Özil kemény nyara Megtippelem, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban azok a német focirajongók is érdeklődnek majd II. Erzsébet királynő birodalmának labdarúgása iránt, akik amúgy a germán vébé-drámán rágódnak, s alig várják az új Bundesliga szezon augusztusi startját.

Sport

Vívó-vb: női kardban három, férfi tőrben egy magyar főtáblás

Női kardban három, férfi tőrben pedig egy magyar léphet majd pástra kedden a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

További videók

Kultmix

A világ legnagyobb múmiagyűjteménye Budapesten

2018. augusztus 16-án a belvárosi Komplexbe érkezik az egyedülálló A Világ Múmiái Kiállítás. A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel.

Életmód

Bécsi tacskó a virslikutyák partiján

A Tisza parton, Dombrádon rendezték meg az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó 2018. július 14-én. Közel 200 kutyabarát és 60 tacskó gyűlt össze, hogy megcsodálja ezeket a különleges virslikutyákat, amelyek közül a pár hónapostól egészen 12 éves korig tették tiszteletüket a találkozón.

Bécsi tacskó a virslikutyák partiján
A II. Dunamenti Halfesztivál Mohácson

A II. Dunamenti Halfesztivál Mohácson

Szombaton rendezi meg a második Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyen Magyarország mellett idén Horvátországból várnak halfőző mestereket és szabadidős halászléfőző csapatokat.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Szalai egy német celebbel jár

Már régóta lehetett sejteni, hogy kivel jár Szalai Ádám, de biztos csak mostanában lett. Angelina Heger német modell ugyanis egy közös videóval egyértelművé tette, hogy bizony ők ketten egy pár. A felvételen egy kabrióban autókáznak éppen Ráckeve környékén.

Nagyvilág

Amerikai hadisegély Ukrajnának

Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollárt utal át Ukrajnának katonai támogatásra - jelentette be pénteken a washingtoni védelmi minisztérium.

Galéria

Balatoni este

Szinte hallja az ember a magyar tenger hullámzását, a szúnyogok zümmögését, s a távoli diszkó muzsikáját. Dinnye illatot hoz a szél - távolban egy fehér vitorla. Naplemente.

Archívum

Potsdam klasszikus villái

A német fővárossal szomszédos Potsdam alapítása több, mint ezer esztendővel ezelőttre nyúlik vissza. A középkortól az első világháború végéig a Hohenzollern-dinasztia tulajdonában volt a vizekben gazdag, festői település. Elegáns villái ma is lenyűgözik a turistákat.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ