RSS Feed

Hogyan haltak mega rohonci munkaszolgálatosok?

Állítólag az 1945. március 25-ére virradó éjszakán a Batthyány Margit burgenlandi Rechnitzben (Rohonc) lévő kastélyában zajló mulatságon a díszes társaság szórakozásból a kéznél lévő 180–200 zsidót legyilkolta. A Szombathelyi Zsidó Hitközség és az osztrák Re.F.U.G.I.U.S. Egyesület azért tartott május 9-én és 10-én Szombathelyen konferenciát a tragédiáról, hogy ezt a hamis képet a valósághoz

MIX videó

Tattoo Majális és a Nagy Szakállverseny

Nemzetközi szinten nagy hagyománya és presztízse van a szakállversenyeknek, ezt szeretnék hazánkban is meghonosítani a Tattoo Majális szervezői, akik a tavalyi nagy siker után idén újra megrendezték a Nagy Szakállversenyt.

OBB

Vélemény

Dalia László

Sportos elszámolás

Sportos elszámolás Egy ideje dől a pénz a sportba, stadionok, sportcsarnokok, edzőközpontok, pályák épülnek és telik külföldi edzőtáborokra, légiósokra és világhírű edzőkre is. A sportágak, klubok vezetőinek többsége elégedetten hátradől és úgy gondolja, hogy ez mindig így lesz, a leltár ráér.

Sport

Futamgyőzelemmel zárt Kiss Norbert Misanóban

Az időmérő után az első futamot is megnyerte Kiss Norbert Misanóban. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőt lehetetlen volt megelőzni az első futamon, viszont a fordított rajtrácsos versenyt azonban más hibájából fel kellett adnia.

További videók

  • Ötszáz új autó a rendőrségnek.

    A 150 bűnügyi, ügyintézői és a 350 járőr kocsi beszerzési értéke bruttó 4 milliárd forint.

  • Novák Optika: napszemüveg mindenkinek

    Nagyon fontos a szemünk megóvása, ami a nyári időszakban még jobban előtérbe helyeződik.

  • Látogatás a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen

    A Csepel-szigeten létesült Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep felépülésével megvalósult a kontinens egyik legkorszerűbb létesítménye, amely egyéves próbaüzem után, 2010. augusztus 1-jén megkezdte üzemszerű működését. A BKSZTT működésének megkezdése előtt a budapesti szennyvíznek mindössze mintegy 50%-át tisztították. Ez olyan mértékű vízszennyezést eredményezett, amit a Duna öntisztuló képessége már nem bírt el; ami több, itt honos halfaj kipusztulásának veszélyével fenyegetett. A telep

Kultmix

Koncert Halmos Béla emlékére

Halmos Béla emlékére rendez koncertet a Hagyományok Háza június 4-én. A táncházmozgalom egyik elindítója, első prímása aznap lenne 73 éves.A koncerten fellépnek a hat éve elhunyt Széchenyi-díjas népzenekutató, előadóművész egykori zenésztársai, tanítványai, valamint két Halmos Béla-vándorhegedűs előadó. Az est során levetítik a művészről szóló filmet is.

Életmód

Budapest Víz Világtalálkozó lesz ősszel

Alig egy hete, hogy elindult az év legfontosabb diplomáciai eseménye, a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 honlapja, máris közel 100 országból érdeklődtek az oldalon az esemény iránt.

Budapest Víz Világtalálkozó lesz ősszel
Nemzeti Regatta a Balatonon

Nemzeti Regatta a Balatonon

Siófokon, a Hajóállomásnál június 1-én és 2-án kerül sor Magyarország településeinek vitorlásfesztiváljára, a Nemzeti Regattára.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Sy Smith és Chris Botti Budapesten

Sy Smith is színpadra lép Chris Botti közelgő budapesti koncertjén. Az amerikai énekesnő olyan világsztárok mellett énekelt, mint Whitney Houston, Usher vagy Eric Benet. Néhány éve a Grammy-díjas trombita művész Chris Bottival turnézik, hozzánk is együtt érkeznek majd június 5-én.

Nagyvilág

A Frank Birodalom öröksége

Nagy Károly hajdani Frank Birodalmának keleti tájain gyakorta söpört végig a történelem vihara. A Karoling uralkodó korának építészeti emlékeire azért itt-ott még rábukkanhatunk az Európai Unió tájain, például az NSZK-ban.

Galéria

Hajólakások Amsterdamban

Különleges a lakásuk, különleges az életélményük azoknak a hollandoknak, akik egy "életre" kiköltöztek az Amstel folyóra. Itt élik napjaikat teljes komfortban. S ha egy kicsit ki akarnak kapcsolódni, akkor nem azt mondják, hogy hajókázzunk egyet, hanem menjünk sétálni vagy buszozni. Életük semmiben sem különbözik a szárazföldiektől. A ringatózás az, amelyben minden nap részük van. Ettől is más ez az élet mint a szárazföldön. Ez a romantika!

Archívum

Alpesi tájak - Wilde Wasser

A Wilde Wasser sétaút Schladmingból indulva lenyűgöző tájakon keresztül vezet a 70 méter magas Riesach-vízesésig, mely Steiermark legnagyobb robajló vízesése. A túrát a vízparton vezető út, 15 különböző hosszúságú és meredekségű vaslépcső, kilátóteraszok, és egy 50 méter hosszú függőhíd teszik igazán izgalmassá. Mindezeket legyőzve pedig megcsodálhatjuk a 2700 m magasan található, kristálytiszta vizű Riesach tavat.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ