RSS Feed

Ma van a magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát. A kézirat és a Himnuszt megzenésítő Erkel-kotta egész nap látható lesz az Országos Széchényi Könyvtárban, ahol Szendrey Júliáról szóló szakmai konferenciával és a Corvina könyvtár budai műhelye című kiállításhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéssel ünnepelnek.

MIX videó

Nem minden Nő egyforma

A több mint 30 éve működő női divatáru tervezésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó családi vállalkozás, a Bella Mode márka célja olyan termékek előállítása, melyek a mai modern Nő napi és alkalmi viseletének kedvelt ruhadarabjai.

Hatoscsatorna

Vélemény

Csontos Tibor

Zsír

Zsír Néhány éve még a gasztroforradalom mostohagyerekeként emlegették a zsírt, mára pedig politikai reklámhordozót is tisztelhetünk benne. Legalábbis ez derült ki egy minapi nyilvános rendezvényen, amit ama kultikus gigagasztro hely előtt tartottak, amely kultikus gigagasztro hely étlapján soha nem szerepelt és soha nem is szerepel majd a zsíros kenyér, mint olyan. A protestfalatokká előléptetett zsíros deszkákon ugyanis éppen a hungarikumnak számító őrölt pirospaprikával tették láthatóvá a Jelet.

Sport

A Szudi, Pergel vegyes páros a hazai vébéről

Egyelőre még nem határozott meg konkrét célokat az április végén Budapesten sorra kerülő asztalitenisz világbajnokságra a Szudi Ádám, Pergel Szandra alkotta vegyes páros, amely ezüstérmet nyert szombaton a BOK Csarnokban rendezett World Tour-versenyen.

További videók

  • Szembeszéd

    Szemlátomást nem becsüljük meg a szemünket, erről és sok másról is beszél Dr. Nagy Zoltán Zsolt Egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikának az igazgatója.

  • Kedvenc ételem a Magyaros szűzérme.

    A belváros szívében egy kis eldugott utcában vár mindenkit a Regős vendéglő.

  • Adyval Váradon

    Ady Endre talán manapság kevésbé divatos, de menjünk csak el Nagyváradra és nem nagyon szabadulunk majd Ady varázsától.

Kultmix

Felújítás miatt bezár a bécsi Freud Múzeum

Már csak február végéig látogatható a bécsi Sigmund Freud Múzeum, 2020-ig ugyanis kibővítik és felújítják a népszerű kiállítóhelyet. Az átalakítás idejére a Freud életét és munkásságát bemutató tárlat néhány épülettel arrébb költözik.

Életmód

Daimler Motor Syndicat jubileum

A 21. század elején ki emlékszik már arra, hogy az 1893-ban alapított Daimler Motor Syndicat (DMS) a legrégebbi automobilgyártással foglalkozó brit cég? Melynek öt éven keresztül volt felügyelő bizottsági tagja a névadó német feltaláló, Gottlieb Daimler {1834-1900}.

Daimler Motor Syndicat jubileum
 Régi és új típusok

Régi és új típusok

Január végéig várja az érdeklődőket a North American International Auto Show (NAIAS). A két hetes detroiti jármű mustra arra is emlékeztet, hogy az éppen 24 hónapja hatalomra került amerikai elnök hazájának nem sikerült „Made in USA” modellekkel elárasztania az öreg kontinenst.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Dobó Kata Kölcsönlakása a mozikban

Február 14-től látható a mozikban Dobó Kata első rendezése, a Kölcsönlakás - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Nagyvilág

Orosz eljárás a Twitter és a Facebook ellen

Közigazgatási eljárást indított a Twitter és a Facebook ellen az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), amiért a két amerikai közösségi szolgáltató a vonatkozó törvény értelmében nem Oroszországban tárolta a helyi felhasználók személyes adatbázisát.

Galéria

Temze-parti séta

Éjjel-nappal lüktető metropolis London. Nagy-Britannia fővárosa a világ minden csücskéből csábítja a polgárokat: üzletembereket, turistákat, tudósokat, művészeket, szerencselovagokat, bevándorlókat. 

Archívum

Séta az arborétumban

Székesfehérvártól alig 20 km autózással, a Szúnyog-szigeti hajóállomástól rövid sétával érhető el a Velencei-tó legszebb táján elterülő sukorói arborétum, tanösvény és tájmúzeum. Számtalan lágyszárú növény tárul a látogatók elé, akik az arborétum kilátójáról a velencei tájban gyönyörködhetnek.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ