RSS Feed

Soulbrain üzem épül Tatabányán

mti - 2020. 01. 08. 17:53:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A tatabányai ipari parkba települhet a dél-koreai Soulbrain, a felépítendő új üzemben lítiumos akkumulátorokhoz szükséges elektrolitot állítanak majd elő. Az építkezéshez négyhektáros területet értékesített a Soulbrain magyarországi leányvállalatának a NIPÜF csoport - közölte a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. szerdán az MTI-vel.

    A NIPÜF tájékoztatása szerint a beruházás első ütemében egy 4700 négyzetméteres csarnok épül meg, ahol negyven új munkahely jön létre. A tervek szerint 2020 végén megkezdhetik a próbaüzemet a gyárban.
    A közlemény szerint a telek értékesítése előtt elvégezték a közúti kapcsolatok megteremtését, valamint a közműveket a telekhatárig kiépítették. A közleményben az ingatlanvásárlás és a beruházás várható összegét nem jelölték meg.
    Az MTI információi szerint az ingatlanra 2019. december 30-án bejegyezték a Soulbrain Hungary Kft. tulajdonjogát, a telken földmunkát még nem végeztek. A felépülő üzem termékeit az elektromos járművek akkumulátorait gyártó két dél-koreai üzem használhatja majd fel, az SK Innovation Komáromban és a Samsung Gödön.
    A vállalat 2019 májusában mutatta be terveit és technológiáját az önkormányzatnak és a szakhatóságoknak. A város akkori vezetése támogatta a beruházás megvalósítását. A megismert információk szerint az üzem létesítése nem igényel előzetes környezeti hatásvizsgálatot.
    A magyar állami tulajdonú NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. 2016-ban kezdte meg a működését, és a piacon Inpark márkanév alatt tevékenykedik.
    A NIPÜF csoport portfóliója 2019 végén országszerte 970 hektár ipari célú fejlesztési területet foglalt magában. A bérbeadott csarnokok területe meghaladja a 150 ezer négyzetmétert, emellett 17 ipari parkban kész infrastruktúrával várja a betelepülni szándékozó hazai és külföldi vállalatokat.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ