RSS Feed

A szörpnek is van helye az ünnepi asztalon

M. A. - 2019. 12. 07. 12:57:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A szörpnek is van helye az ünnepi asztalon

Ha a Kunsági borvidéken jár az ember nem csak borozással lehet eltölteni az időt, hanem a térség más gyümölcsből készült italkínálatát is érdemes megkóstolni. Például a szörpöket.

A Kunság déli részén fekvő alföldi kisváros Soltvadkert, ahol a Frittmann Borászat vagy a Lantos Borház szomszédságában Molnárné Kárász Rita különleges szörpöket készít. A törzsgyökeres soltvadkerti asszonyt mindig is érdekelte a gyümölcs és gyógynövénytermelés és feldolgozás. Gyermekei születése idején került a szörp és lekvárkészítéssel szorosabb kapcsolatba, persze akkor még csak a család számára készültek.

Kistermelőként 2013-ban kezdte meg tevékenységét. Rövid idő alatt sikeresek lettek a termékei, így 2015-ben már fő tevékenységévé vált a szörp és lekvárkészítés. Számos rendezvényen, piacon, fesztiválon ismertette termékeit a nagyközönséggel, 2015 tavaszán pedig versenyre is vitte az italokat.

Legnagyobb meglepetésére három bronz, két ezüst, négy arany, valamint a málnaszörpjével nemzetközi nagydíjat nyert és málnaszörpjét 2015-év szörpjévé választották. De itt nem volt megállás, sőt, innen indult be igazán. 2017. márciusában megrendezésre került a I. Nemzeti Szörp Verseny itt a szeder és a levendula szörpjei arany minősítést kaptak, valamint a kakukkfű szörp 2017. év gyógynövényszörpje lett, a pitypang szörp pedig a legkülönlegesebb szörp különdíját nyerte el.

Rita a jó példa arra, hogy ha valaki szívvel végzi a munkáját, azt mások is szeretni fogják. Italai az ünnepi asztalnak is a különlegessége lehet.


Fotó: Facebook
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ