RSS Feed

Emelkednek a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati forrásai

MTI - 2019. 09. 21. 17:01:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csaknem kétmilliárd forinttal emelkednek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jövő évi pályázati forrásai az ideihez képest - közölte a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

    Szalay-Bobrovniczky Vince egy tájékoztató fórum előtt újságíróknak elmondta: erre az évre 5,9 milliárd forintra lehetett pályázni a kormány által létrehozott NEA keretein belül, 2020-ra ez az összeg már 7,7 milliárd forint lesz.
    A forrásbővülés - szavai szerint - annak köszönhető, hogy a személyi jövedelemadónak az az egy százaléka, amelyet civil szervezeteknek adhatnak, de nem rendelkeznek róla, automatikusan a Nemzeti Együttműködési Alapba kerül, és a pénzt civil szervezetek támogatására fordítják.
    Október elsejétől egy hónapon át az összevont szakmai és működési célokat is tartalmazó pályázatokat adhatják be, november 1-jétől pedig az egyszerűsített pályázatokat várják, amelyek beadására szintén egy hónap áll rendelkezésre - ismertette korábban a politikus a részleteket.
    A döntéseket minél hamarabb szeretnék meghozni, hogy a civilek mihamarabb részesüljenek a sikeres pályázataik alapján elnyert forrásokból - tájékoztatott pénteken Szalay-Bobrovniczky Vince.
    A forrásokból szinte bármilyen hasznos célra lehet pályázni, például szociális szolgáltatások, egészségügyi, kulturális, oktatási és sportcélok megvalósításához.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ