RSS Feed

Aurus – 3 tonnás híbrid autó

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 05. 15. 17:08:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Aurus – 3 tonnás híbrid autó

A Föld legnagyobb területű államában divatosak a nyugati luxus limuzinok és terepjárók. A hazafias érzelmű milliomosok 2019-ben már akár orosz típust is választhatnak: a 4,4 literes, V8-as Aurus Senat gurulását egy 63 lovas elektromos erőforrás is segíti.

A szláv dizájnerek alaposan tanulmányozták az aktuális német és brit felsőkategóriás modelleket, mielőtt cerkát ragadtak. A Maybach és a Rolls-Royce stílusvilágát egyaránt idéző, NAMI/Porsche-V8-as erőforrással (+ elektromotor) piacra dobott, összkerék meghajtású, biturbó limuzin végsebessége 250 km/óra. Repeszthetne tempósabban is a jó 3 tonnás orosz országúti rakéta, ám regulázva lett a moci. Hová a sietség?
A legutóbbi moszkvai szakvásáron körbecsodált kocsi, talán a Kreml frontemberének is megtetszik. Pláne, ha Vlagyimir Putyin marad az orosz elnök – 2024-ig! A nyújtott karosszériás, páncélozott fekete Mercivel közlekedő államfő maga is szeret autót vezetni. A Senat mellett már kabrió, SUV és kisbusz verzióval is előrukkolt az orosz luxusmárka. Az Aurus persze a Föld legnagyobb területű államában sem lesz tömegjármű – arra ott a kitűnő Lada és a trolibusz!!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ