RSS Feed

"Ti, felnőttek tojtok a jövőnkre"

hvg.hu - 2019. 04. 25. 8:28:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A 16 éves svéd diáklány kampányát az elmúlt hónapokban egyre nagyobb figyelem övezi. Előadott például a davosi Világgazdasági Fórum résztvevőinek, az Európai Parlamentben, és húsvétkor Londonban, illetve javasolták a Nobel-békedíjra is. Greta Thunberg röviden azzal indokolja a tevékenységét:Azért csinálom ezt, mert ti, felnőttek tojtok a jövőnkre.

A hirtelen támadt hírnévnek viszont ára is van. Greta Thunberg édesanyja a TV4 Nyhetsmorgonnak elmondta, hogy a családjukat többször megfenyegették, és sokan gyűlölik őket, illetve Gretát. Az operaénekes Malena Ernman számára az volt a legnehezebb a lánya ismertté válásában, hogy kezelje a családjukra záporozó kritikákat, gyűlöletet és fenyegetést, miközben odafigyel mindkét gyereke egészségére.

Ernmant egyébként onnan ismerhetik a magyar tévénézők, hogy ő volt Svédország 2009-es nevezettje az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A család egyébként mindenben támogatja Gretát, 2016 óta ők sem ülnek repülőre, és áttértek a vegetáriánus étrendre. Napelemeket szereltek fel a házukra, és elkezdték termeszteni a saját zöldségeiket, továbbá szelektíven gyűjtik a szemetet. Gretát az utazásai során főleg az édesapja, Svante Thunberg kíséri, mivel Ernmannak fellépései vannak.

Annak ellenére, hogy hány fenyegetést kaptak eddig a világ minden tájáról támadó trolloktól, Ernman semmit sem tenne másként:

Mindenekelőtt anya vagyok, és a lányom boldog… Pont úgy reagálok, mint egy anya: aggódom, boldog és büszke vagyok

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ