RSS Feed

Göncz poénján Clinton is derült

best - 2019. 02. 16. 17:13:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Göncz poénján Clinton is derült

Göncz Árpád februárban lenne 97 éves, a Best magazin ebből az alkalomból készített interjút a tolmácsával, Papp Nándorral, aki tíz évig dolgozott együtt vele. Bár Göncz beszélt ugyan angolul, a hivatalos útjaira tolmács kísérte el. „A tolmácsolás nagyon intim kapcsolat. Külföldön tartott beszédeit gyakran kezdte angolul, de már az első mondatban elhangzott, hogy a börtönben tanulta meg a nyelvet.

Papp visszaemlékezéséből kiderül, hogy Göncz Árpád mindig mindenkit tegezett: „Ő volt az ország Árpi bácsija, de ezt a nevet inkább csak elviselte. Úgy volt vele, benne van a fizetésében. Még a gyerekei is Árpádnak szólították.”

Papp Nándor szerint a köztársasági elnök viccet csinált a protokollszabályokból. 1999-ben Bill Clinton amerikai elnök fogadta. Mielőtt a Fehér Házba indultak, az amerikai hivatal protokollfőnöke átvette velük az est részleteit. Beszélt arról, hogy az Egyesült Államokban hivatalos vendég érkezésekor 21 ágyúlövés a szokás. Ekkor Göncz Árpád odafordult hozzá, és megkérdezte: „Miért 21, elsőre nem találnak el?” A protokollfőnök nem értette a viccet, de a Fehér Házban futótűzként terjedt a poén. Bill Clinton pedig a könnyeit törölve mesélte a feleségének – emlékezett vissza Papp Nándor.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ