RSS Feed

EU: a praktikusság vagy a pénztárca dönt?

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 02. 17. 17:55:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

EU: a praktikusság vagy a pénztárca dönt?

Míg hazánkban az elmúlt hónapokban a Suzukik, Daciák és Opelek fogytak a legjobban, addig nyugati szomszédainknál hagyományosan a Volkswagen a „népautó”. Görögországban pedig a Toyota Yaris és a Nissan Micra a nyerő.

Franciaországban az idén 121 éves Renault a bajnok: különösen a Cliot szeretik a hazafiak. Ezt a típust választják a leggyakrabban déli szomszédaink is. Horvátországban és Szlovéniában a francia kiskocsik igen népszerűek. Különösen a Renault Clioért lelkesednek az új autót választó balkáni barátaink. A Holland Királyságban ugyancsak vezeti az eladási listákat e típus. II. Erzsébet Brexit-birodalmában a Ford Fiesta/Focus a legnépszerűbb, s havi 6-7 ezer jobbkormányos Volkswagen Golf is vevőre talált 2018-ban.

Ausztriában - akárcsak az NSZK-ban - hagyományosan a Golf/Polo/Passat trió a legkeresettebb vadiúj autó és rengeteg a ©koda rajongó is. Hm. S milyen márkákat kedvelnek az emberek Dél-Európában? Nos az ősszel is nyárias Görögországban csupán a 20 ezer euró alatti kiskocsik piaca élénk. A Toyota Yaris, a Nissan Micra és a Fiat Panda a sztár. VI. Fülöp király napsütötte államában a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A spanyol vevők fele-fele dönt benzines, illetve dízel modell mellett, míg Magyarországon a magánvásárlók 2018-ban már hanyagolták ez utóbbi „D”-erőforrást.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ