RSS Feed

Hajrá, magyarok!

Dalia László - 2019. 02. 10. 8:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hajrá, magyarok!

Nem telt el egy hónap, amikor bejelentették, hogy idén és jövőre 50-50 milliárd forint mehet tao-ra, s már újra itt a paradicsom, Gulyás csütörtökön közölte, hogy 125 milliárdra emelik az éves keretet. Ennél mi sem egyszerűbb, a hat látványsport vezetői elmentek Orbán Viktorhoz és a vezénylő tábornok beemelt. Így megy ez nálunk.

Lassan utálni fogom a sportokat, s leginkább a sportági vezetőket, akik senkire és semmire sincsenek tekintettel, dagonyáznak a  pénzfürdőben, miközben a kórházak adósságból adósságba menekülnek, még WC papírra, fertőtlenítőre se telik, az orvosok, ápolónőlók elhúznak nyugatra, a Magyar Tudományos Akadémia alól most húzzák ki a lepedőt, vacak 20 milliárdot sajnálnak tőlük és mindeközben a magyar sportba ömlik a pénz. Ha a focit, kézilabdát, vizilabdát, kosárlabdát nézzük, szinte semmit sem ment előre a  magyar szekció, hiába épültek stadionok, pályák, edzőközpontok. Viszont tudunk több hazai klubcsapatról, ahol egyetlen magyar sem játszik és még többről, ahol elvétve. Ekkora luxust a leggazdagabb országokban sem engednek meg maguknak, hogy közpénzen más országbeli sportolókat tartsanak el. Meg is bukna az a kormány, amely erre vetemedne. Hajrá, magyarok!

Ahogy tudom, Varga Mihály pénzügyminiszter kérte, hogy ne menjen ki számolatlanul a társasági adó a tao-ra, mert az a pénz másutt nagyon hiányzik. Mégiscsak ő a pénzügyér, neki kell vigyázni az állami büdzsére, s volt is annyi tekintélye, hogy megszabták az 50 milliárdos határt. Na, nem szóltak semmit a sportvezetők, tudhatták, ha elmennek panaszkodni Orbánhoz, meghallgattatnak. És nem ez történt? Nem érdekli őket, hogy mi van a környezetükben, s ha egyszer vége lesz a jó világnak, miből tartják majd fenn magukat. Minden pénzt ma akarnak elkölteni, amit megszerezhetnek. És megtehetik, hiszen az eredmény nem számít, senki sem számoltatja el őket. Hogy ezen a pénzen hány műszert lehetne vásárolni és hány orvost lehetne visszatartani, hogy elhagyja az országot, az nem az ő dolguk. Különben is, nekik telik magánorvosra, ők nem állnak órákat a folyosón, nem várnak hónapokat egy vizsgálatra. Hajrá, magyarok!

Az országos nyugdíjasparlament minapi ülésén a zalai küldöttek javasolták, hogy  a tao-t a kormány a kórházak támogatására fordítsa. Nagy sikere volt a javaslatnak, azonnal elfogadták, a nógrádiak elmondták, hogy náluk már a sürgősségi ellátás is összeomlott.  Félek, egyről elfeledkeztek a nyugdíjas küldöttek, hogy míg a sportági vezetőket rögtön fogadta a miniszterelnök, nekik oda nincs bejárásuk. Hajrá, magyarok!

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ