RSS Feed

Kutyák nem mehetnek éttermekbe

ujszo.com - 2019. 02. 07. 8:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kutyák nem mehetnek éttermekbe

A kutyáknak továbbra is tilos lesz belépniük az éttermekbe - ad hírt a pozsonyi Új Szó Online arról, hogy a szlovák parlament kedden elvetette a közegészségügy védelméről, támogatásáról és fejlesztéséről szóló törvény módosítását, mellyel az SaS képviselői megszüntették volna a kutyákat a közétkeztetési intézményekből kitiltó rendelkezést.

Azt javasoljuk, hogy az ilyen intézmény üzemeltetőjének álljon jogában eldönteni, hogy beengedi-e a kutyákat a létesítményébe. Emellett javasoljuk azt is, hogy abban az esetben, ha ezt engedélyezik, erről látható helyen, kötelezően tájékoztassák a vendégeket vagy még a létesítménybe való belépés előtt, vagy magában a létesítményben” – áll a módosító javaslatban.

A képviselők emlékeztettek, hogy a jelenleg hatályos jogszabály értelmében az éttermekbe, a kávézókba, a vendéglőkbe és más közétkeztetési intézményekbe tilos állatot bevinni. A szabálysértésért akár 20 000 eurós büntetés is kiszabható. Kivételt csak az egészségkárosodásban szenvedő személyeket kísérő, speciálisan kiképzett kutyák kaphatnak. Ezek az állatok beléphetnek azokba a helyiségekbe, melyeket étkezésre tartanak fenn. „A közétkeztetési intézmények vendégei és az üzemeltetők is indokolatlan és felesleges korlátozásnak tartják a szóban forgó tilalmat” – olvasható a javaslat szövegében.


Fotó: rcnews.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ