RSS Feed

Karcsúsítani kellene a programot

mti - 2019. 02. 05. 17:02:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Karcsúsítani kellene a programot

Nem szabad engedni, hogy túl nagyra nőjön a téli olimpia a Nemzetközi Síszövetség (FIS) elnöke szerint. Gian-Franco Kasper az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz szakportálnak úgy nyilatkozott, hogy a 2022-es pekingi játékok után "a túlélésért karcsúsítani" kellene a programot.

    A 75 éves svájci sportvezető, aki egyben a téli olimpiai sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség elnöke, nem ért egyet azzal, hogy folyamatosan bővül a program.
    "Sokat vitázunk a nyári és a téli olimpiák költségvetéséről és arról, hogy újabb és újabb versenyszámok bevonása nem segít" - emlékeztetett rá, majd úgy folytatta, mindezek után a 2020-as tokiói játékok műsorába öt új sportág került be.
    "Óvatosnak kell lennünk, nehogy megöljük magunkat azzal, hogy túl sokat akarunk. Ez nagyon fontos a játékok jövője, illetve a jövőbeli házigazdák szempontjából" - vélekedett.
    Kasper szerint szerényebbnek kellene lenniük, mert például a 2022-es pekingi téli olimpia máris nagyobbnak és költségesebbnek tűnik, mint a korábbiak.
    "Nem ez a helyes út, 2026-ban senki sem próbálja majd meg a pekingi szintet hozni" - vetítette előre.
    A kínai fővárosban 109 versenyszámot rendeznek, az eddigi rekorder e tekintetben a tavalyi, phjongcshangi téli olimpia volt 102-vel.
    A Kasper által irányított szövetség egyik szakágában, alpesi síben éppen világbajnokság zajlik Aréban, abban a városban, amely Stockholmmal együtt pályázik a 2026-os téli játékok megrendezésére. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság június 24-én, Lausanne-ban dönt a helyszínről. A svéd jelentkezők egyetlen ellenfele a szintén közösen pályázó Milánó és Cortina d"Ampezzo.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ