RSS Feed

Hajsza a Spree-parti ékszertolvajok után

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 02. 05. 9:16:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

       Hajsza a Spree-parti ékszertolvajok után

A legendás Steigenberger Hotel Berlin szomszédságában, röviddel a sötétedés után érkeztek a hívatlan látogatók e télen a Los-Angeles-Platzra. A késő délutáni csúcsforgalomra fittyet hányva, többször nekihajtottak járművükkel az ékszerüzlet vitrinjének.

     Nyugat-Berlin szívében, kőhajításnyira a Vilmos császár emlékét idéző romtemplomtól, két férfi fosztott ki egy ékszerboltot január második felében. A rendőrség még nem akadt a duó nyomára. Az ismeretlen tettesek lopott, sötét színű Volkswagennel törték be a luxusüzlet kirakatát – értesült a mixonline.hu.

A legendás Steigenberger Hotel Berlin szomszédságában, röviddel a sötétedés után érkeztek a hívatlan látogatók a  Los-Angeles-Platzra. A késő délutáni, Spree-parti csúcsforgalomra fittyet hányva, többször nekihajtottak járművükkel az ékszerüzlet vitrinjének. Törtek-zúztak, majd megfenyegették a bolti eladókat. A fegyveres támadók értékes karórákat és drága, nemesfém bizsút zsákmányolva gyalogosan menekültek el a bűncselekmény helyszínéről. Üldözésük februárban is tart.

A Charlottenburg kerületi villámakcióval kapcsolatban két maszkírozott személyt keres a német hatóság. A rendőrség közleménye szerint a rabláshoz használt Volkswagen Passátot pár nappal korábban lopták el a főváros török-arab negyedében. A bolt 57 éves munkatársát sokkos állapotban szállították be egy klinikára, 38 esztendős kollégája sértetlenül úszta meg a szokatlanul brutális januári gengsztertámadást. A szemtanúk kihallgatása február elején is tart.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ