RSS Feed

Szandállal dobálták meg a katari játékosokat

index - 2019. 02. 01. 12:32:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szandállal dobálták meg a katari játékosokat

Katar 4-0-ra nyert az Egyesült Arab Emirátusok ellen az Ázsia-kupa elődöntőjében, ahol a házigazdák nem éppen házigazdaként viselkedtek, a meccs végén szandálokkal, vizes palackokkal dobálták meg a győztes csapat játékosait a szurkolók.

Már maga a meccs is elég balhésen indult, a hazai szurkolók kifütyülték a katari himnuszt. Katar több mint egy éve blokád alatt áll, mert a vádak szerint támogatja a terrorizmust. 

„Nem volt egy könnyű helyzet. A játékosok tudták, hogy nagy lesz rajtuk a nyomás, de elég jól sikerült kezelniük az érzelmeiket. Büszke vagyok rájuk" – mondta a katariak kapitány, Felix Sanchez.

A gólok után a hazai szurkolók egyből cipő- és palackesőt zúdítottak az ünneplő játékosokra. A harmadik gól szerzőjét, Szalem al-Hadzsrit el is találták a fején. A BBC szakértője megjegyzi, a cipődobálás a Közel-Keleten a legmegalázóbb támadások egyike. Akit célba vesznek, azt még a cipőtalpon lévő pornál is alávalóbbnak tartják.

Az egyik legemlékezetesebb cipődobálás George W. Bush-hoz fűződik. Az amerikai elnököt egy iraki újságíró dobta meg mindkét cipőjével egy sajtótájékoztató közben. Bush elnök remek reflexszel elkerülte a cipőket, az újságíró pedig kisebb sztár lett látványos ellenállási tevékenysége miatt.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ