RSS Feed

Dárdai rekordjai

Mogyorósi Géza - 2019. 01. 30. 8:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

  Dárdai rekordjai

Nem lepődnék meg, ha a Bundesliga első osztálya egyetlen fővárosi focicsapatának még nagyon sokáig magyar vezetőedzője lenne. Ezen meggyőződésemet erősíti, hogy Dárdai Pál berlini legényegylete 2019-es szezonnyitó meccsén 3:1-re darálta be a nürnbergi házigazdákat.

A Hertha BSC karmesterének az volt az ötvenedik győztes rangadója a német élvonalban, mint „Cheftrainer Pal Dardai”. A perceken belül 42. születésnapját ünneplő, szimpatikus sportember rekordjait nyilvántartják Németországban, hiszen senki nem öltötte magára gyakrabban a berliniek trikóját játékosként, mint Pali. Ahogy a klasszikusok mondanák, 286 (meccs) még gombócból is sok. Ezt a kitartással párosult szerénységet (is) tisztelik a sikeres főedzőben.

Dárdai pár hét múlva már a 140. Hertha rangadón idegeskedhet, gesztikulálhat a legendás berlini Olympiastadion partvonalán, avagy idegenben. Hogy aztán az újságíróknak – miként labdarúgóinak is – kristálytisztán elemezze németül, hogy mi volt jó, s mi lett elcseszve a gyepen. Picit hadarva, izgatottan, szenvedéllyel, nem tökölve, őszintén szokott beszélni a rádióban-tévében (öltözőben) a Spree-metropolisz egyik leghíresebb magyarja. És ezt nagyon kedvelik a drukkerek.

A sok szép pilllanat közül leggyakrabban talán azt a 2017-es tavaszi összecsapást emlegetik a berlini team szurkolói és a kommentátorok, amikor a Hertha, a '36-os olimpia arénájában – nem mellesleg 74 ezer néző előtt – 2:1-re verte meg a diadalhoz szokott Borussia Dortmund gárdáját. Ez utóbbi csapat a Bundesliga tabella aktuális frontharcosa. Az 1. FC Nürnberg elleni (1:3) 2019-es bajorországi start azt tükrözi, hogy a fővárosi fiúk a téli szabi alatt sem felejtettek el edzeni, focizni. S, ha már rekordokkal kezdtem a cikket, azzal is zárom: a januári nyitó rangadó volt az - 1963-ban életre hívott (nyugat)német - Bundesligában a Hertha BSC ezerkétszázadik meccse. A következőn, a Schalke ellen 2:2 lett az eredmény a hó végén. Bravó!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ