RSS Feed

Katinka szerencséje

Dalia László - 2019. 01. 27. 8:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Katinka szerencséje

Hosszú Katinka életében két nagy törés volt, előbb majdnem felhagyott az úszással, amikor egykori edzője magára hagyta és nem boldogult a medencében, másodszor pedig válása Shane Tusuptól viselte meg, akivel ahogy ő fogalmaz, "emberileg, szakmailag és üzletileg" is összekapcsolódott. Szerencsére a bajai kislány már maga mögött hagyta mindkét sokkot és ma is a világ előtt úszik több számban.

Katinkát a nagyapja vitte le az uszodába, aki maga is edző volt és később is mindig megtalálta a maga embereit. Ez persze innen nézve, már több, mint szerencse, hiszen ő választott. És úgy tűnt, hogy Shane Tusuppal együtt legyőzik a világot, s megijedtünk, hogy nélküle nem fog majd boldogulni. Ő maga is állítja, hogy több lett a házasság és a válás által. A törékeny bajai kislány erősebb lett. Shane-nel a kapcsolata különösen bonyolult volt, emberileg, szakmailag és üzletileg is összekapcsolódtak, s a hármas kötődést iszonyúan nehéz egyenként szétszálazni. Katinka ezt is megoldotta és néhány hónapos szünet után már úgy úszik, mint előtte. Ez az, amit kevesen hittek volna, az irigyek már el is temették, miután a valóságos doppingot nem sikerült ráhúzni, a virtulis doppingot fogták rá, hogy Tusup nélkül tehetetlen. Szerencsére immár egyedül is boldogul.

Katinka házasságáról nem tudunk semmit, s ez jól is van így, mert ugyan mi közünk hozzá, úgy a válásukról, a vagyonmegyosztásról, amely most békésen lezárult a hírek szerint, ugyancsak nincs sejtésünk. Ám nagyon jó, hogy kezárták a milliárdos osztozkodást, mert túl azon, hogy a pénz javát amerikai ügyvédek vitték volna el, egyiküknek sem vált volna előnyére, ha 3 vagy 30 millió dollárért sárral dobálják egymást. Amúgy meg perben szétválasztani azt, amit együtt szereztek, s hogy kinek volt ebben nagy szerepe, száz bíró sem tudná eldönteni, különben sem lehetett volna igazságosan.

Katinkának végül is nem válik hátrányára, hogy így alakult. Az ő kettősük, a cégük olyan zsákutcába kezdte magát belavírozni, ahonnan tisztán nem lehet kijönni. Már az is zavaros, hogy csak ők használhatták a Duna Arénát, míg más úszóknak, egyesületeknek nem volt oda szabad bejárása. Az a projekt, hogy megkapták volna Csillebércet, végleg belekeverte volna egy állami korrupcióba, amit egyszer, egy másik kormány kénytelen lett volna kibogozni. S más olimpiai- és világbajnokságokat nyerni, s más jogtalan anyagi előnyökhöz jutni mások kárára. Most viszont nyugodtan aludhat Katinka, s élvezheti a dicsőséget, amit az uszodában a saját erejéből szerzett meg.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ