RSS Feed

Dalvízió

Csontos Tibor - 2019. 01. 15. 8:00:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dalvízió

Emlékszik még valaki az AWS együttesre? Emlékeztetőül: az AWS nyerte a A Dal 2018 válogatóversenyét, melynek köszönhetően felléphettek az Eurovíziós Dalfesztivál lisszaboni döntőjében. A Viszlát, nyár! című dalukkal a huszonhatos mezőnyben a huszonegyedik helyet szerezték meg. Ezt a szerzeményüket sem dúdolta a fél ország, de sebaj, legalább azzal felhívták magukra a figyelmet, hogy a gitárosuk Stage Divingot produkált, azaz beugrott a nézők közé. És Freddie megvan? Sebaj. Ádok Zoli? És a Compact Disco? Ők is győzedelmesen indultak a Eurovíziós Gagyifesztiválon.

Persze, nem ildomos látatlanban minősíteni egy még el sem kezdődött televíziós vetélkedőt, de az előző évek tapasztalatai miatt borítékolható a szombaton kezdődő A Dal című, háromfordulós versengés műsorának milyensége illetve a majdani győztes szereplése Tel-Avivban, ahol a az Eurovíziós Dalfesztivál idei döntőjét rendezik majd. Annak köszönhetően, hogy a tavalyi lisszaboni fináléban az izraeli előadó, Netta, Toy című dala kapta a legtöbb szavazatot. S a verseny szabályainak megfelelően a következő döntőt mindig a győztes fellépő hazájában rendezik. A dalok versenyeként meghirdetett Eurovíziós Dalfesztivál rendezése Budapestnek még nem adatott meg, nem is fog, s miután évek óta gyenge a dalfehozatalunk, végleg le kellene húzni A Dal rolóját.

A hétvégén mégis elkezdődik a dalválasztó show, melyben keresik majd az ország dalát. Az ország kenyere, az ország tortája és az ország tojása után itt lesz az ország dala is, amelyet majd a zsűritagok és a nézők választanak ki arra, hogy a tel-avivi döntőt se rendezzék meg magyar közreműködő nélkül. Ismét lesznek jópofáskodó műsorvezetők, a show-ról sem elfeledkező, nehéz helyzetben lévő zsűritagok, mert azért az X-Faktor, a Megasztár, a The Voice és persze a kertévék más versengős műsorainak zsűrijei is megalkották a maguk kis saját produkcióját - értékelés, minősítés ürügyén. Mely zsűriket egy ideje mintha már kissé nehéz lenne összetoborozni, annak ellenére, hogy cseppet sem rossz gázsit kapnak. Mintha kissé devalválódott volna az ilyen típusú műsorok zsűrijében való szereplés, a szép díjazás ellenére vannak, akik nem vállalják a felkérést. Akadnak persze, akikre a műsorkészítők mindig számíthatnak.  

A remény könnyűzenész rabjainak is pompás lehetőség, hogy a kertévés tehetségkutatók szüneteltetése idején megmutatkozzanak és alkalmat találjanak a rég óhajtott befutáshoz. Azzal együtt, hogy A Dal a dalok versenye, azaz elsősorban a szerzőké, akik közül alig egy-kettő produkált emlékezetes szerzeményt, amelyet az eddigi dalválasztó versenyekhez társíthatunk. Mintha alkalmazkodnának ehhez az avítt, korszerűtlen, ósdi revühöz, amit Eurovíziós Dalfesztiválnak neveznek. Viszlát, nyár!Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ