RSS Feed

Már a bankoknál a nyugdíjak

portfolió, index - 2019. 01. 13. 8:05:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Már a bankoknál a nyugdíjak

A Magyar Államkincstár (MÁK) által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak - közölte a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer üzemeltetője. Ugyanakkor, ahogy korábban is írtuk, ez értelmezésünk szerint nem jelenti azt, hogy a számlákon jóvá is írják a nyugdíjakat a bankok. És van ahol hétfőn kiviszi a postás, de lesz, ahol csak szerdán.

Az átutalási rendszereket működtető GIRO közölte: a MÁK által indított valamennyi nyugdíj tranzakciót a GIRO Zrt. rendszereiben pénteken elszámolták, és elküldték a bankoknak.

Ugyanakkor a legtöbb bank számlavezető rendszere normál esetben estére bezár, és reggel újra kinyit. Amelyik banknak a zárást követően küldték el a tranzakciókat, azoknál a bankoknál - ha kivételesen emiatt nem tartottak nyitva hosszabban - csak hétfőn kapják meg a nyugdíjasuk a pézüket.

Több olvasónk este 9 óra körül is arról számolt be, a bankszámlájára mostanáig sem érkezett meg a várt összeg, míg előfordul olyan beszámoló, amely szerint még este nyolc órakor, vagy azután is érkezett jóváírás.

"A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg" - írta szombati közleményében a Magyar Államkincstár. Ez azért érdekes, mert az Államkincstár tegnap még azt írta, hogy "a postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el", vagyis valamiért két nappal későbbre tolódott a dátum. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken fennakadások voltak a nyugdíjak banki átutalásával. A jogszabály szerint annak, aki bankszámlára kapja, a nyugdíjat minden hónap 12-én, vagy ha az hétvégére esik, az azt megelőző utolsó munkanapon kell folyósítani. Úgy tűnt, hogy aki nem kapja meg a banki munkaidőben a nyugdíjat, annak már csak hétfőn fog megérkezni, de sokan jelezték, hogy péntek este megjöttek a nyugdíjak. Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ