RSS Feed

Roger Waters a mexikói határra vinné A falat

Új Szó Online - 2019. 01. 11. 13:00:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Roger Waters a mexikói határra vinné A falat

Roger Waters, a Pink Floyd egykori frontembere és dalszerzője az amerikai-mexikói határon, a tervezett falnál szeretné előadni a zenekar legendás The Wall című albumának dalait - adja hírül a pozsonyi Új Szó Online.

A társadalmi és politikai kérdésekben gyakran véleményt nyilvánító brit zenész ezzel a koncerttel Donald Trump falépítési terve ellen akar tiltakozni. 

Szerinte minden zenész kötelessége felemelni a hangját, ha igazságtalanságot tapasztal a világban, függetlenül attól, hány emberhez jut el az üzenete. 

Waters az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy rendkívül kártékonynak tartja Trump kezdeményezését, az országok, nemzetek, vallások és emberek közötti, létező vagy szimbolikus határokat ugyanis le kell bontani, nem pedig megerősíteni. 

„Ébresztőt szeretnék fújni. Rádöbbenteni az embereket, hogy a szélsőjobb politikája veszélyes zsákutcába vezet.

Meggyőződésem, hogy a zene, amely nem ismer határokat, egy legitim tiltakozás terepe lehet”- mondta Waters. 

A zenész korábban Hitler 1930-as évekbeli németországi térhódításához hasonlította Trump választási kampányát, és arra figyelmeztetett, hogy a „trumpizmus” legalább olyan veszélyes, mint a fasizmus. 

A tervezett koncert időpontját egyelőre nem közölték. A 75 éves zenész hamarosan új szólóalbummal jelentkezik, és egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az eredeti Pink Floyd újjáalakulásától sem zárkózik el, ha a többiek is benne vannak. 


Fotó: ultimateclassicrock.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ