RSS Feed

Gyilkosság Káptalanfán

VEOL - 2019. 01. 11. 11:34:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Meghalt az apa, miután lelőtte egy osztrák férfi - ezt mondta neve mellőzésével egy fiatalember, amikor késő este kiérkeztünk Káptalanfára. A fiatalember arról is beszélt, hogy az illető valószínűleg a családot akarta lemészárolni, mert rálőtt a férfi feleségére, és egyik kislányára is, majd magával is végzett.Az anyát és a kislányt kórházba szállították.

 A nyilatkozó fiatal elmondta, hogy a család egyik lánya a bűntényt elkövető osztrák férfivel élt Ausztriában. A helyszínen azt is megtudtuk, hogy a lövöldözéstől a közelben levő házhoz menekítették ki a gyerekeket.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens a helyszínen, pénteken hajnalban elmondta: egy 57 éves osztrák férfi megjelent élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol szóváltás után először tüzet okozott a háznál, majd rálőtt a bent tartózkodókra. A lövésektől a nő édesapja a helyszínen életét vesztette, édesanyja súlyosan, míg a nő és egyik húga életveszélyesen megsérült. A keletkezett tűzben megsérült a nő egy másik lánytestvére, sérüléseit a mentősök a helyszínen ellátták. Az osztrák férfi végül saját magával is végzett. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.

-Felfoghatatlan a szörnyűség, ami ebben a békés faluban történt, mondta Csordás Gáspár polgármester, aki csütörtökön este a tragédia helyszínére ment. Beszélt arról is, hogy a család, ahol a mészárlás történt nagyon rendes, dolgos, az apa, aki elhunyt a lövéstől, közmunkásként dolgozott az önkormányzatnál. Tudomása szerint a szülőknek tizenegy gyermeke van. A polgármester közölte, mély gyászban van a falu, sajnálják nagyon a történteket, mindenki együtt érez a családdal, remélik, a sérültek mielőbb felépülnek. Az önkormányzat, amiben tudja, segíti a családot.

08:32

-Most műtik a kislányt az idegsebészeten, életveszélyes koponyasérüléssel, közölte pénteken reggel Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

A helybeliektől megtudtuk, az elhunyt apa 53 esztendős volt, a megsérült kislány három éves, a szintén meglőtt nővére pedig 22.

10:03

-A beteg intenzív osztályon fekszik, állapota súlyos, életveszélyes, jelenleg stabil, közölte megkeresésünkre a 22 éves, életveszélyesen megsérült nő állapotáról, Káldy Zoltán, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója.

10:58

Súlyos, de nem életveszélyes végtag és fejsérüléssel szállítottak egy asszonyt a veszprémi kórházba, akit megműtöttek és további operációk várnak rá. Az intenzív osztályon fekszik, állapota jelenleg stabil, közölte Dávid Gyula a veszprémi kórház főigazgatója. Elmondta még, hogy a három év körüli kislányt is hozzájuk szállították, elsődleges ellátása,valamint állapotának stabilizálása után a győri kórházba szállították át a gyermeket.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ