RSS Feed

„Jót tesz neki a kamera”

blikk - 2019. 01. 03. 12:01:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 „Jót tesz neki a kamera”

Kulka János minden nap küzd, hogy jobban legyen. A színész nagyon nehéz időszakot tudhat maga mögött, és még nincs vége a megpróbáltatásainak. Gyógyulása azonban jó úton halad.

Még 2016 áprilisában kapott agyvérzést Kulka János. Ennek következményeként egy úgy nevezett afázissal, vagyis beszédzavarral is meg kell küzdenie. Erről a betegségről azonban nem sokat lehet hallani, így, amikor a színész felvállalta a betegségét, rengeteget segített sorstársain.

„A stroke-ot, vagyis az agyi katasztrófát követően Jánosnál beszédzavar alakult ki, ezért nehézséget jelent a meglévő gondolatok előhívása. A verbális blokkok gátolják vagy nehezítik a gondolatok szavakká formálását. A beszéd akadozó, aritmikus lesz. De fontos tudni, hogy az intellektus megmarad” – magyarázta a Hot! magazinnak Varga Sarolta klinikai logopédus.

A szakorvos azt is elárulta, hogy jóllehet a színművész rengeteget fejlődött, de a betegség előtti állapot nem nyerhető vissza száz százalékosan. Viszont a kondicionálással folyamatosan lehet fejleszteni az aktív-passzív szókincset.

„Jót tesz neki a kamera! Míg egy átlagembert blokkol, őt feltölti energiával. A színészi képességei megmaradtak, bármikor elő tudja hívni, ha úgy gondolja” – árulta el Varga Sarolta.

Kulka Jánost rajongói betegsége óta elsőként az X – A rendszerből törölve című filmben láthatták.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ