RSS Feed

Pesti balhé készül

Magyar Nemzeti Filmalap - 2019. 01. 02. 13:00:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pesti balhé készül

Lóth Balázs (képünkön) mozifilm rendezői bemutatkozását 327 millió forinttal támogatja a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A Pesti balhé címmel készülő vígjáték egy korábban soha nem látott Budapesten játszódik.

Tapasztalt alkotótársakkal együtt vág bele a legsikeresebb tévésorozatokat jegyző Lóth Balázs első mozifilmje rendezésébe: a Pesti balhé című vígjáték forgatókönyvét az HBO Forgatókönyvíró verseny fődíjas Kis-Szabó Márkkal és a Merlin Színház társulatából is ismert Inotay Ákossal közösen jegyzi.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás. Fülöp Péter 15 éve dolgozik a filmszakmában, magyar mozifilmek mellett hazánkban forgatott, amerikai stúdiófilmekben is dolgozott, köztük a World War Z-ben és a Die Hard – Drágább, mint az életed-ben. Hutlassa Barnabás pedig producerként Herendi Gábor Kincsem című szuperprodukciójában és Antal Nimród Viszkis-ében, line producerként Nemes Jeles László Napszálltá-jában is közreműködött, valamint számos reklám és tévésorozat mellett részt vett az Aranyélet-ben is.
 
A Pesti balhé operatőre Balázs István Balázs lesz. Az első „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjjal” kitüntetett, Kodak-ösztöndíjas fiatal alkotó a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, tanárai voltak többek között: Máthé Tibor, Szász János és Enyedi Ildikó. 
 
A Pesti balhé története öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a "Pesti balhé". 
A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik és a film jövőre lesz látható a mozikban.
 
„A főváros kiemelt szerepet játszik a filmben. Jellegzetesen nagyvilági helyszíneken forgatunk: exkluzív szállodákban, budai villákban és a város ikonikus pontjain, ebből áll majd össze egy – a reményeink szerint – korábban még soha nem látott Budapest.” – vallja Lóth Balázs forgatókönyvíró-rendező.
 
Lóth Balázs és Inotay Ákos korábbi rövidfilmje, a Péterfy Bori főszereplésével készült Epilógus itt megtekinthető:  https://vimeo.com/66998528
 
 
A Filmalap számos elsőfilmes rendező bemutatkozását támogatta az elmúlt években, köztük volt a kultfilmmé vált VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a fesztivál- és nem kevésbé közönségkedvenc Liza, a rókatündér, az Oscar és Arany Glóbusz-díjas Saul fia, valamint a Cannes-ban díjazott Egy nap című film is, mely versenyben van az Európai Filmakadémia díjáért a legjobbnak tartott hat európai első film között.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ